Onvergetelijke vakantie in Oostenrijk

Onvergetelijke vakantie in Oostenrijk

We zijn weer thuis! De afgelopen dagen genoten we van een stralende gezinsvakantie in hartje Oostenrijk. We werden omringd door prachtige bergen en kregen als cadeautje dagelijks zon en bijna 30 graden. Het was een geweldige vakantie waar we met veel plezier aan terugdenken. Lekker de hele dag in de natuur, bootje varen, ijsjes eten en wandelen over de toppen van bergen. We zijn verrijkt met mooie herinneringen, inspiratie en energie. Slapen deden we in een indrukwekkend kasteel en met kabelbaantjes gingen we naar boven waar Lucas soms wat liep of in de draagzak liedjes zong. Het was gezellig, intensief en vooral heel erg mooi. Terug op Nederlandse bodem valt het ons weer op dat het zo plat is. Die geweldige bergen missen we nu al!

Vakantie in Oostenrijk

Nu Lucas steeds zelfstandiger is en meer kan, kreeg onze gezinsvakantie een nieuwe dimensie. We konden opeens veel meer ondernemen samen en hebben veel toffe activiteiten gedaan. Zo huurden we een bootje waar Lucas als zelfstandige kapitein zelf in mocht varen onder begeleiding van ons. Hij zat lekker op schoot en stuurde enthousiast alle kanten op, wat een feestje! Ook gingen we met kabelbaantjes omhoog zodat we vanaf een mooie hoogte tochten konden maken. We hebben niet hele lange wandelingen gemaakt zoals we vorig jaar wel hebben gedaan, maar ook dit jaar was het een succes. We genoten van het uitzicht, de heerlijke berglucht, de warme zonnestralen op de huid (en heel veel insmeren, want was de zon fel!), de dieren die zich aan ons toonden en vooral elkaar. Het was heerlijk om zoveel tijd samen te kunnen spenderen en deze mooie herinneringen samen te maken.

Ellmi’s toverwereld Hartkaiser Ellmau in Tirol

Jord had ook een heel leuk toverpark voor kids uitgezocht, bovenop de berg bij Ellmau in Tirol. Ellmi’s toverwereld Hartkaiser in Ellmau bestaat uit Ellmi die een grote, groene kikker is en Lucas was heel erg onder de indruk ervan. Niet meer van de kabelbaantjes overigens, dat vond hij prachtig en het werd al snel ‘gewoon’. En ik maar denken ‘wat doe ik ons gezin aan om zo hoog in een bakje te bungelen…’, maar alles voor het onweerstaanbare uitzicht natuurlijk. Echt heel leuk dat Lucas zo gemakkelijk mee ging, maar de tip van Ellmi’s toverpark wil ik je graag meegeven. Het was zo leuk voor kids; we zijn er de hele dag gebleven. Er was een grote speeltuin, gelegenheid om met de tractor te rijden, lekker eten bij een restaurant, waterpret en een bos versierd met leuke plekjes. Denk aan een fontein, pratende bomen en grote paddenstoelen waar je op kunt zitten. Ook de trampolines waren een succes; we hadden er de hele dag plezier en sloten deze feestelijke tijd af met ijsjes.

Vaderdag en onze derde trouwdag vieren

We vierden in Oostenrijk onze 3e (!) trouwdag. Drie jaar geleden stapten we in ons huwelijksbootje en was ik 14 weken zwanger van Lucas. Nu praat, danst, wandelt en zingt hij enthousiast met ons mee en geeft hij dikke knuffels en natte kusjes. Heerlijk om samen deze reizen te mogen maken. Ook vierden we Vaderdag in dit mooie kasteel te Munichau. Jord werd verwend met een mooie knutsel die Lucas op de opvang heeft gemaakt; schilderkunsten met een ritje aka ‘favorietje’. Te lief! En van mij kreeg Jord een mooie polo van Lacoste en een gazonschaar haha. Ik kreeg voor Moederdag een grasmaaier, nu staat niets ons meer in de weg om het gras extra groen te houden.

Geweldige verrassing en warm welkom

De reis was heel erg mooi en we hebben met volle teugen genoten van de heerlijke tijd. We hebben lekker gegeten, gezwommen, gewandeld, gevaren en gelachen. Eenmaal thuis kregen we een geweldig warm welkom van onze liefste buren die foto’s hadden geprint, de slingers hadden opgehangen en onze koelkast hadden gevuld met boodschapjes én lekkere pannenkoeken. Thuiskomen was nog nooit zo fijn! Heel dankbaar dat ze ons zo helpen en meedenken, te lief voor woorden.

Mooie herinneringen rijker

We hebben het zo fijn gehad in Oostenrijk en kijken met veel plezier terug op de foto’s en fijne herinneringen die we hebben gemaakt. Het uitzicht op de bergen hebben we op ons netjes geprent, het was echt onvergetelijk mooi. We zijn geïnspireerd en vol ideeën teruggekomen om elke dag de beste versie van onszelf te kunnen zijn. Het vakantiegevoel houden we graag nog even vast, terwijl het dagelijkse ons leven weer binnendruppelt. Heb jij nog mooie vakantieplannen in het vooruitzicht?

Geniet jij ook zo van bergen?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Dit bericht heeft 3 reacties.

 1. Rachel

  In dit land heb ik ook zoveel mooie herinneringen gemaakt met mijn ouders.. het genieten van de natuur en de kleine dingen daar.. dat is enorm belangrijk. Prachtige foto ook!

 2. Romy

  Wat heerlijk dat jullie zo te horen volop hebben genoten van deze fantastische vakantie en van de mijlpalen die jullie in het mooie Oostenrijk konden vieren. Gefeliciteerd! Ik hoop dat je nog heerlijk lang kunt nagenieten van deze onvergetelijke reis én van de goed gevulde koelkast bij thuiskomst. Hoe lief is dat!
  Romy onlangs geplaatst…Aan deze 10 dingen geef ik (bijna) geen geld uit!My Profile

 3. Anna

  Dat klinkt als een heerlijke vakantie! Als kind ging ik ook vaak met mijn ouders naar Oostenrijk, lekker de bergen in. Ik heb er hele fijne en warme herinneringen aan. Hopelijk geldt dat ook voor Lucas als hij wat ouder is! <3 En natuurlijk van harte gefeliciteerd met jullie jubileum!
  Anna onlangs geplaatst…5 Prachtige bestemmingen voor de perfecte zomervakantie!My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge