Blog

Musthaves voor een onvergetelijke stedentrip

parijs_sacre_coeur_stedentrip_Dagmar_Valerie

Jaarlijks maakte ik verschillende citytrips en daar kijk ik met zoveel plezier op terug. Hopelijk kan het snel weer, want ik kan niet wachten om weer een dagje naar Parijs te gaan bijvoorbeeld. Hoog op mijn lijstje staan Sevilla, New York, Florence en Marrakech om te bewonderen, deze steden lopen gelukkig niet weg en ik hoop deze in de toekomst te kunnen bewonderen. Ik droom nog even weg van de mooie beelden van deze steden en geniet na van het vakantiegevoel. We zijn als familievakantie naar Vlieland geweest. Niet te vergelijken met een stedentrip (alleen al vanwege de autovrije omgeving en de rust op het eiland), maar de vacay mood zat er goed in. Hoewel ik voorlopig geen reizen naar het buitenland op de planning heb staan, fantaseer ik alvast over het maken van mooie citytrips als dat allemaal weer kan.

Op de eerste plek staat het bezoeken van mijn familie in Kraków, maar we weten nog niet wanneer dat tot de mogelijkheden behoort. En we gaan ook jaarlijks even naar België, ik hoop dat het snel weer kan. Gezellig naar Brugge, Antwerpen, Gent, Leuven of Oostende; ik kan allemaal steden in België opnoemen want ik ben behoorlijk verliefd op het land. Ook al is het maar voor één dag: even opladen en genieten van de fijne sfeer, de bezienswaardigheden en de warmte die veel steden uitstralen. Om alvast in de stemming te komen voor de volgende mooie stedentrip, deel ik graag de musthaves met jou waar ik niet zonder kan tijdens een heerlijke stedentrip!

Goede schoenen en fijne kleding

Tijdens een stedentrip wandel ik vaak heel wat af. Dan zijn comfortabele schoenen geen overbodige luxe. Ik draag daarom de lekkerste schoenen die ik heb, want dan weet ik zeker dat ik er kilometers op kan lopen zonder pijnlijke voeten te krijgen. Je zit immers zo aan de 10.000 stappen of meer per dag als je op stedentrip met mij gaat. Ook andere handige fashion musthaves mogen niet ontbreken in mijn koffer. Zo neem ik naar zonnige bestemmingen zowel fijne zomerjurkjes als een warme trui mee. Het weer blijft onvoorspelbaar, dus ik vind het altijd handig om voorbereid te zijn op eventuele temperatuurschommelingen.

Mijn telefoon (hotspotgids en wegwijzer in één)

Op vakantie zit ik liever niet de hele dag aan mijn telefoon geplakt. Je kunt veel meer van de vakantie genieten als je alles om je heen met je eigen ogen kunt bewonderen in plaats van door een schermpje heen. Maar mijn telefoon is wel om andere redenen onmisbaar. Zo is het mijn wegwijzer, snapshotcamera en hotspotgids in één op reis.

Als ik mijn telefoon mee op reis neem, vergeet ik ook niet om mijn mobiel van een screenprotector te voorzien. Zeker op reis moet je er niet aan denken dat het scherm van je telefoon in duizend stukjes op de tegels valt. Op vakantie gebruik ik mijn telefoon graag om mezelf de weg te laten wijzen en om mooie foto’s te maken van de bezienswaardigheden en de sfeer van de stad te vangen.  Daarom bescherm ik mijn telefoon extra goed. Ook zonder telefoonhoesjes zou ik niet kunnen. Better safe than sorry! Op vakantie neem ik liever geen risico en wil ik niet dat mijn telefoon iets overkomt. Beschermen is gemakkelijk en kan nog stijlvol ook, want de hoesjes zijn gemaakt volgens de laatste trends.

Musthaves in mijn toilettas

Ik ga op reis en neem mee… standaard een fles zonnebrandcrème in mijn tas. Zo kan ik met een gerust gevoel in de zon lopen, zonder dat ik de dag afsluit als een kreeft of met niet-natuurlijke rode blosjes op mijn wangen. Verder zitten in mijn toilettas altijd een setje blarenpleisters voor na een lange wandeling, en zijn gewone pleisters, een fijne aftersun en handcrème onmisbaar om mee te nemen. Blijf ik overnachten? Dan is een maskertje een ontspannen afsluiter van de dag.

Mijn geliefde camera

Laatst heb ik mijn spiegelreflexcamera afgestoft en ook die mag wat mij betreft voor een citytrip niet thuis blijven. Door foto’s te maken van prachtige plekken, onvergetelijke belevenissen en het heerlijke eten, kun je er daarna nog vele maanden van nagenieten. Ik maak graag snapshots met mijn telefoon, maar vind het ook leuk om dat af te wisselen met foto’s met mijn spiegelreflexcamera. Vaak komt het gezin in combinatie met sfeervolle architectuur, de bezienswaardigheden en de gezelligheid van de stad er dankzij de camera nog beter uit.

Altijd bij de hand: een comfortabele tas

Op citytrip sjouw ik liever niet de hele dag met een zware backpack. Gelukkig hoeft dat ook meestal niet. Omdat mijn camera niet bepaald een lichtgewicht is, houd ik het qua andere bagage wat beperkt. Meestal neem ik een klein tasje mee waarin ik mijn portemonnee bij mij draag of ik heb alleen de pasjes bij de hand. Verder stop ik in dat tasje altijd een hotspotboekje, zodat we in elke hoek van de stad wel een lunchtentje kunnen ontdekken. Ook zit in dat tasje mijn telefoon, een flesje water en iets om te eten na een lange wandeling.

Waar gaat de volgende citytrip naartoe?

Fantaserend over het inpakken van mijn koffer, heb ik genoeg inspiratie voor heerlijke stedentrips waar ik graag nog naartoe zou willen. Ik heb een mooie wensenlijst vol steden die ik heel graag nog eens zou bewonderen. Waar ik naartoe zou willen als dat weer mogelijk is? Het zonnige Sevilla staat hoog op mijn lijstje. Ook Florence en Marrakech en (iets verder van huis) New York zou ik heel graag willen bezoeken. En Valencia en Parijs hebben mijn hart gestolen, waardoor ik niet kan wachten om nog eens die kant op te gaan. Het komt er vast over een tijdje weer van; daar ben ik van overtuigd en daar verheug ik me nu al enorm op.

Welke stedentrip staat bovenaan jouw bucketlist?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.