Blog

Mijn tips voor een stedentrip naar Praag

praag stedentrip

Wij zijn dol op stedentrips en we genieten volop van de mooie reizen die we maken. Vandaag deel ik graag in dit artikel handige tips en bezienswaardigheden voor jouw stedentrip naar Praag. Praag is de hoofdstad van Tsjechië en je geniet er van een culturele, kleurrijke én betaalbare stedentrip. Met een miljoen inwoners is Praag meer dan drie keer zo groot als de op een na grootste stad van Tsjechië, Brno. Wij hebben genoten van een lang weekend Praag in de winter van 2014, waardoor we er ook de gezellige kerstmarkt konden bewonderen. Ik deel mijn tips en hotspots voor een geslaagde reis naar Praag met jou, lees je mee?

Op stedentrip naar Praag

Op verschillende manieren kan je naar de stad Praag reizen voor jouw stedentrip. Denk aan het maken van een busreis of je pakt de auto (Praag ligt op ongeveer 900 kilometer van ons vandaan). Met het vliegtuig ben je er in een kleine 1,5 uur waardoor het genieten van jouw stedentrip snel kan beginnen. Welke reisvorm je ook kiest, Praag hoeft geen dure reis te worden. Eenmaal in de stad is er genoeg aanbod qua uiteenlopende accommodaties. Leuke hotels in Praag zijn er voor het uitkiezen, net als appartementen en Airbnb gelegenheden. Wil je meer lezen over onze hoogtepunten van de stedentrip? Ontdek het artikel hier dat ik toentertijd heb geschreven als verslag van onze stedentrip naar Praag.

Koude winters en warme zomers

Het klimaat is er landelijk waardoor de zomers warmer kunnen zijn dan we gewend zijn (de lucht is er ook droger, waardoor het anders voelt) en de winters lekker fris. De stad ademt warmte uit, ook al was het ijs en ijskoud gedurende de dagen dat we er waren. Vergeet daarom niet hele warme sweaters en jassen mee te nemen als je in de winterperiode gaat. En comfortabele schoenen zijn ook een must, want je kunt er veel wandelen van bezienswaardigheid naar hotspot.

Hard Rock Café Praag

Op aanraden van jullie tips hebben we gegeten in het Hard Rock Café in Praag. Vooral de spectaculaire 5 meter grote gitaar a.k.a. kroonluchter vond ik héél indrukwekkend. En het eten was er ook erg goed!

Astronomische klok

Ik had niet verwacht dat deze klok zo’n toeristische trekpleister zou  zijn, maar een leuke sfeer hing er zeker. Het plein stond helemaal vol om te kijken hoe de apostelen voorbij schuifelden. Het uurwerk is bevestigd aan de zuidelijke muur van het Oudestadsraadhuis aan het Staroměstské náměstí van Praag. Als je een keer in Praag bent, dan is dit wel een must see, het hoort erbij!

Karelsbrug in Praag

Deze Karelsbrug staat bekend om haar romantische uitstraling en is wel 516 meter lang en bijna 10 meter breed. Ik vond de brug erg mooi! De brug wordt beschermd door drie torens, waarvan 1 aan de zijde van de Oude Stad. Deze wordt beschouwd als een van de mooiste gotische bouwwerken van de wereld! Op de brug staan 30 standbeelden, de meesten gemaakt rond 1700. De uitsluitend voor voetgangers toegankelijke brug is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Praag.

De Praagse Burcht

De burcht ligt aan de heuvel aan de westelijke zijde van de Vltava, de Moldau, de rivier die Praag in tweeën deelt. Op de helling onder de burcht liggen tuinen en parken, de ideale plaats voor een (stevige) romantische wandeling die wij op de tweede dag van onze stedentrip hebben gemaakt. De Burcht van Praag, Praszky Hrad, is een verzameling van kerken, paleizen, torens, musea en prachtige tuinen.  Het uitzicht over Praag is hier ook zeker een aanrader om te bewonderen!

De Petřínheuvel en uitkijktoren (replica van de Eiffeltoren)

Erg verrassend en mooi vonden we het Petrinpark. Op de heuvel stond opeens een replica van de Eiffeltoren waar we die dag ook pas achterkwamen. Een leuke verrassing! Je kunt een kabelbaantje nemen naar de top van de heuvel, maar wij genoten van de wandeling door het park. Het was overigens een steile klim waar we ons een beetje op verkeken hebben, maar ook weer erg lekker voor de conditie. Die goede wandelschoenen zijn echt een must!

Geniet van jouw onvergetelijke tijd in Praag en maak er een prachtige stedentrip van!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.