Blog

Mijn reiservaring met de Thalys (naar Parijs)

Hoera, met de Thalys afreizen naar Parijs was echt een feestje! Ik vond het heerlijk om voor het eerst in de Thalys te zitten en het voelde aan als totale ontspanning. Met Anne naar Parijs vertrekken om te genieten van een heerlijke stedentrip was echt perfect. Afgelopen zomer bewonderden we de bezienswaardigheden, waaronder de Eiffeltoren en het Louvre. We hebben veel gewandeld door de stad en keken er onze ogen uit. Ik ben regelmatig in Parijs te vinden, maar we zijn er altijd met de auto naartoe gereden. Vanuit ons (Nieuwegein) ben je er ongeveer in 5 uurtjes en ook dat is een erg leuke manier om er te kunnen komen. Door te reizen met de Thalys heb ik een nieuwe manier gevonden om met veel plezier de Franse hoofdstad te bezoeken. Paris is always a good idea!

Reizen met de Thalys

Thalys is de rode snelheidstrein die Parijs onder meer verbindt met Brussel in amper 1u22, Keulen in 3u14 en Amsterdam in 3u16. Sinds april 2014 bedient Thalys Amsterdam ook vanuit Lille in 2u40. Thalys is opgericht in 1996 en heeft als doel om efficiënte en vlotte verbindingen te realiseren voor nog meer tevreden klanten. De Thalys zorgt ervoor dat je in slechts 3 uur en een kwartier in de Franse hoofdstad bent. Je hebt er gereserveerde stoelen en je geniet snel van hartje Parijs. De vakantie begint al in de trein!

Mijn reiservaring met deze trein

Ik voelde mij als Harry Potter die op de trein naar Zweinstein aan het wachten was toen de Thalys het station van Rotterdam binnen reed. Anne en ik zochten onze stoelen op en alles zag er zo luxe en fijn uit! De stoelen waren erg comfortabel en je had meer dan genoeg ruimte om je benen ontspannen te plaatsen. Er was ook voldoende plek voor onze bagage en de stedentrip naar Parijs kon beginnen! We zijn er goed in kletsen, maar opeens realiseerden we dat we al in België waren! Het reizen met deze trein ging zo soepel en relaxt, dat we amper merkten dat de trein met flinke snelheid door het land reed. Het was een aangename en mooie reis, waarbij we de landschappen in hoog tempo zagen veranderen. Voor we het wisten waren we in Antwerpen en daarna in Brussel. We aten een lichte lunch en lazen wat in onze boeken. We hadden er zelfs Wifi en konden er onze telefoons opladen. Het was zo gezellig en het ultieme vakantiegevoel begon al tot ons door te dringen. De treinreis maakte onze stedentrip naar Parijs echt compleet!

Gezellig naar de Franse hoofdstad Parijs

Een weekendje weg naar Parijs wordt door het reizen met de Thalys nog toegankelijker. Yes, misschien ben ik wel onder een steen vandaan gekropen door dit keer niet meer de auto, maar deze mooie trein te pakken. Ik beken; ik had het eerder kunnen verzinnen, maar dit voelde als het juiste moment. Ik vond het fijn om met je te delen wat mijn reiservaringen waren met de Thalys. Ik schrijf graag over reizen en omdat we regelmatig leuke uitstapjes naar het buitenland maken, vind ik het ook belangrijk dat het enigszins betaalbaar blijft. We hadden een goede combinatie deal gevonden waarbij we een heerlijke hotelkamer hadden inclusief ontbijt en de treinkaartjes voor de Thalys zaten er dan ook bij. Door de Thalys te pakken kom je meteen uitgerust aan in Parijs en dan kan het citytrippen pas echt beginnen. Ik vond het een verademing om direct in de stad uit te komen en we zaten ook zo in ons hotel. We hadden alle energie en bespaarden bovendien ook nog eens veel tijd die we konden spenderen in de stad van de liefde. Wil je meer weten over ons leuke weekendje weg? Ik heb leuke blogverslagen ervan uitgeschreven en gepubliceerd op mijn website. Klik hier voor dag 1, dag 2 en dag 3 in Parijs met lieve Anne.

Ben jij al een keer in Parijs geweest?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.