Blog

Met kinderen de bergen in, waar moet je op letten?

Elk jaar kijken we uit naar onze gezinsvakantie in de bergen. We vinden het uitzicht zo rustgevend en mooi. Daar kunnen we ultiem van genieten en naartoe leven. In de zomer zijn de bergen een heerlijke plek om te wandelen en te ontspannen in de natuur. Met kinderen de bergen in vraagt om enige aanpassingen, maar alsnog kun je veel ondernemen als gezin met jonge kinderen. Denk bijvoorbeeld aan het pakken van een kabelbaan zodat je alvast op een mooie hoogte start. Als je met kinderen de bergen in gaat, zijn er een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten om de veiligheid en het plezier van het hele gezin te waarborgen. Ook deel ik onze vijf favoriete plekken om te genieten van de mooiste uitzichten.

  1. Kleding en uitrusting voor het hele gezin: Zorg ervoor dat zowel jij als je kinderen geschikte kleding en schoenen dragen voor het bergachtige terrein en de wisselende weersomstandigheden. Denk aan stevige wandelschoenen, lagen kleding voor warmte en bescherming tegen regen of kou, en een goede zonnebril en zonnebrandcrème voor bescherming tegen de zon. In de bergen kan het weer snel omslaan, je houdt het leuk als je de voorbereidingen erop afstemt.
  2. Voldoende eten en drinken: Neem water en gezonde snacks mee om de energie op peil te houden tijdens de wandelingen. Het is belangrijk dat kinderen goed gehydrateerd blijven, vooral op grote hoogte waar uitdroging sneller kan optreden.
  3. Veiligheid: Houd altijd toezicht op je kinderen, vooral bij steile paden, kliffen of rotsachtige gebieden. Zorg ervoor dat ze dichtbij blijven en vermijd gevaarlijke situaties. Kinderen kunnen eenmaal onverwachte bewegingen maken of hun balans verliezen. Blijf dus echt in de buurt van elkaar als gezin.
  4. Weercondities: Controleer altijd de weersvoorspellingen voordat je vertrekt en wees voorbereid op onverwachte veranderingen in het weer in de bergen. Neem indien nodig regenbescherming mee en vermijd wandelen tijdens onweer. Zeker als gezin wil je niet verrast worden in een bergrijke omgeving en je wil je kinderen natuurlijk maar al te graag positieve ervaringen meegeven in de bergen. Check dus voor vertrek wat de weersomstandigheden doen en kijk regelmatig omhoog voor de reality check.
  5. Respect voor de natuur: Leer je kinderen om respectvol met de natuur om te gaan. Laat geen afval achter, blijf op de gemarkeerde paden en verstoor geen wilde dieren.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je ervoor zorgen dat het avontuur in de bergen een veilige en plezierige ervaring wordt voor het hele gezin. En natuurlijk mogen mijn favoriete plekken in de bergen niet ontbreken! We kiezen graag én regelmatig voor Oostenrijk vanwege de bergen en de kindvriendelijke omgevingen Hier vind je veel speeltuinen en restaurants op strategische plekken. Voor een mooie wandeling kun je vaak gebruikmaken van een kabelbaan om omhoog te gaan en vanaf daar een leuke route uit te stippelen. Daarnaast zijn er diverse activiteiten te boeken, zoals rodelbanen en glijbanen waarbij je de hele berg af kunt glijden. Het is spannend, leuk en een onvergetelijke ervaring! Ook dit jaar gaan we weer genieten van de bergen in Oostenrijk, we kunnen niet wachten!

Met het gezin naar Maria Alm

Maria Alm is een schilderachtig dorpje in de regio Salzburgerland, Oostenrijk. Het staat bekend om zijn prachtige landschappen en uitstekende wandelmogelijkheden, perfect voor gezinnen. De omgeving is kindvriendelijk met tal van speeltuinen en gezellige restaurants waar je kunt genieten van lokale gerechten na een dag in de bergen. Maria Alm biedt ook gemakkelijke toegang tot avontuurlijke activiteiten zoals mountainbiken en klimmen, waardoor het een ideale bestemming is voor een actieve vakantie in de natuur voor het hele gezin.

Bucketlist: Grossglockner Hochalpenstraße

De Grossglockner Hochalpenstraße is een iconische tolweg die door het Nationaal Park Hohe Tauern loopt en bekend staat om zijn adembenemende uitzicht over de Oostenrijkse Alpen. Deze panoramische route biedt talloze uitkijkpunten waar je kunt stoppen om te genieten van de majestueuze landschappen. Het is een populaire bestemming voor toeristen en natuurliefhebbers die de schoonheid van de bergen willen ervaren, inclusief de kans om wilde dieren en alpenflora te zien tijdens de rit.

Op huwelijkreis naar de Königssee

De Königssee is een betoverend alpenmeer gelegen in de regio Beieren, Duitsland, niet ver van de grens met Oostenrijk. Het kristalheldere water wordt omringd door steile rotsen en beboste bergen, waardoor het een idyllische setting is voor een romantisch uitje of een familievakantie. Je kunt een boottocht maken over het meer naar de St. Bartholomä en genieten van wandelingen langs de rustige oevers. De Königssee staat ook bekend om zijn rustige en vredige sfeer, perfect om te ontspannen te midden van de natuurlijke schoonheid. Wij genoten hier van onze huwelijksreis en we zijn enkele jaren later met onze twee jongens teruggekomen om van de Köningssee te genieten. Ze vonden het prachtig.

Dagje uit voor het hele gezin: Ellmau

Ellmau is een charmant dorpje gelegen in de regio Tirol, Oostenrijk, omringd door bergen en groene alpenweiden. Het is een populaire bestemming voor gezinnen vanwege de vele recreatieve mogelijkheden en kindvriendelijke activiteiten. Ellmi’s Zauberwelt is een avontuurlijk themapark gelegen op de Hartkaiser in Ellmau. Het park biedt een scala aan activiteiten en attracties voor kinderen en gezinnen, met avontuurlijke wandelpaden, een uitgebreide speeltuin, en interactieve stations die gericht zijn op het leren over de natuur en de bergen. Bovendien biedt het park een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen en valleien, waardoor het een populaire bestemming is voor bezoekers die willen genieten van de natuurlijke schoonheid van de Oostenrijkse Alpen. Je komt er als ouder helemaal tot rust en je kind vermaakt zich de hele dag in de buitenlucht omringd door bergen. Het beste van twee werelden, toch?!

Genieten van de Krimmler Wasserfälle met kinderen

De Krimmler Wasserfälle zijn de hoogste gefaseerde watervallen van Europa, gelegen in het Nationaal Park Hohe Tauern, Oostenrijk. Deze spectaculaire watervallen trekken jaarlijks vele bezoekers vanwege hun indrukwekkende hoogte en krachtige stroming. Er zijn goed onderhouden wandelpaden die naar verschillende uitkijkpunten leiden, waar je een adembenemend uitzicht hebt op de watervallen en het omliggende alpenlandschap. De Krimmler Wasserfälle zijn niet alleen een natuurlijke attractie, maar ook een geweldige plek om te genieten van een wandeling en de frisse berglucht.

Ik wens je een geweldige reis en prachtige vakantie met het gezin naar de bergen!

Liefs, Dagmar

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.