8 X bezienswaardigheden en tips stedentrip Kopenhagen

8 X bezienswaardigheden en tips stedentrip Kopenhagen

Kopenhagen was fantastisch. We hebben genoten van de kleurrijke stad, maar we keken onze ogen ook uit bij het zien van de stijlvolle bewoners die er grotendeels een zeer healthy lifestyle op nahouden. Waanzinnige outfits, tot in de puntjes verzorgde looks en dan hebben we het nog niet eens gehad over de hoeveelheid hardlopers en fietsers die ons passeerden. Geweldig om te mogen ervaren. Ga je een stedentrip maken naar Kopenhagen? Deze highlights en tips maken je tijd compleet, goede reis! 

☆ Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en telt ongeveer een half miljoen inwoners. Kopenhagen ligt aan de oostkust van het eiland Seeland, besluit je met de auto te gaan dan kan je kiezen om met de ferry het eiland te bereiken of tol te betalen voor de Storebæltsbro (brug over de Grote Belt). Beide opties zijn aan de prijzige kant, vliegen is een betaalbaar alternatief om naar Kopenhagen af te reizen. Reis je met de auto, hou dan rekening met een reistijd van ongeveer 10 uur vanuit Nederland. Overigens kijk je je ogen uit als je de brug over de Grote Belt als onderdeel neemt van je route, wat een indrukwekkende uitzichten en imposante brug!

☆ In Kopenhagen betaal je met Deense Kronen, ook al is het land aangesloten bij de EU. Hou daarom rekening met de wisselkoers, maar met een pinpas kom je ook al een heel eind. Qua prijzen kan je eigenlijk de Nederlandse prijzen hanteren, met etentjes moet je rekening houden dat de drankjes extra duur zijn en dat maakt het geheel wat minder aantrekkelijk maar niet minder lekker! Kopenhagen is geen budgetbestemming, maar deze stad is absoluut de moeite waard om te mogen bewonderen. Je kunt in Kopenhagen heerlijk eten en zeker in de binnenstad is het aanbod restaurants groot en zeer goed.

☆ Reis je met de auto, dan kan je in Kopenhagen prima parkeren maar je moet wel rekening houden met Nederlandse prijzen in garages die je ook in onze grote steden treft. Het is aan de prijzige kant, maar met OV ben je niet altijd goedkoper uit. De busverbindingen zijn er goed en bussen rijden er regelmatig. Gelukkig is in de binnenstad alles prima te voet af te leggen, waardoor je het beste kunt beoordelen hoe je naar het centrum gaat en vervolgens kan je de afstanden tussen de bezienswaardigheden te voet realiseren. Dan zie je extra veel van de stad!

☆ Kopenhagen is de stad van de sprookjes, Hans Christian Andersen heeft er gewoond en is hier tevens overleden. Je kent hoogstwaarschijnlijk zijn populaire sprookjes: van de prinses op de erwt tot het lelijke eendje,  het meisje met de zwavelstokjes en natuurlijk de kleine zeemeermin. En de hoofdpersoon uit het laatste sprookje is te bewonderen op een rots in Kopenhagen! Daar kan je de kleine zeemeermin vinden (H.C. Andersen heeft dit sprookje geschreven toen hij in een van de huizen woonde in Nyhavn) tussen gigantische groepen toeristen, deze komen middels bussen af en aan om dit kleine standbeeld te kunnen bekijken. Het is de grootste attractie van Kopenhagen, maar neem dit vooral niet letterlijk!

☆ Nyhavn heeft veel indruk op mij gemaakt, de kleurrijke haven is geweldig om te zien. Je wordt er oprecht heel vrolijk van en deze haven is ontzettend sfeervol. Wij hebben heel wat uren op de kade doorgebracht, je vindt er fijne terrasjes en kunt er de gekleurde voorgevels van de oude panden bewonderen. Mocht je een flyer of website openen over Kopenhagen, dan is de kans groot dat je er een foto treft die in Nyhavn is gemaakt omdat het Kopenhagen typeert. Het was onze favoriete plek van de stad, echt een aanrader!

☆ Ga je naar Kopenhagen? Verwacht dan een ander soort stedentrip dan eentje die je gaat maken naar Londen, Parijs, Berlijn of Rome. Waar je in de laatst genoemde steden veel bezienswaardigheden en highlights treft, heb je deze in Kopenhagen veel minder. Nyhavn is daadwerkelijk een bezienswaardigheid te noemen, net als het paleis Rosenborg en het Stadhuis, maar daar blijft het eigenlijk ook bij. Dat maakt een citytrip naar deze stad eigenlijk ook erg uniek en ontspannen: je hoeft immers niet van a naar b te sprinten om de hele stad te mogen bewonderen. Ook een leuk idee? Om Kopenhagen vanaf het water te zien, bijvoorbeeld door mee te varen op een rondvaartboot.

☆ Het voetgangersgebied ‘Strøget’ in Kopenhagen is het bekendste en belangrijkste winkelgebied van de stad. Je kunt er heerlijk shoppen en je ziet er de bekende winkelketens, maar ook unieke boetiekjes waar fashionista’s en modeliefhebbers absoluut van gaan genieten. Voor iedereen zit er een stijl tussen, tevens shop je er bij de betaalbare merken en de luxe winkels; het is een mooie mix waar iedereen goed zal slagen.

☆ Ook bijzonder is het Tivoli Park waar je verschillende attracties treft, het is een soort kermis die niet weggaat en waar de attracties dan ook veel indrukwekkender en groter zijn. Zo vind je er zelfs verschillende achtbanen, in de avond is het hier heel mooi verlicht. Wil je iets heel unieks bewonderen? Bezoek dan Freetown Christiana, ook wel ‘Het Green Light District’ genoemd. Ik verbaasde mij over het bestaan van deze wijk vol hippies, graffiti, verkoop van softdrugs en gekraakte panden. Toch is het de moeite waard om te bezoeken, je treft zelden zulke wijken aan. Onthoud dat je er op bepaalde plekken geen foto’s mag maken, je wilt de bewoners écht niet boos maken. Als je in de buurt bent van deze wijk, dan kan een bezoekje aan de Verlosserskerk niet ontbreken. Deze kerk staat bekend om haar kurkentrekkerachtige toren en je ziet haar al van ver. Prachtig om te zien!

Ben jij al een keer in Kopenhagen geweest? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 15 reacties.

 1. Suzan

  Wat super leuk om dit te lezen! Wij zijn vorige week met de trein naar Kopenhagen gegaan. Dan zit je ook al snel aan een zit van 11,5 uur maar wel een leuke happening om met de trein de boot op te rijden.

  Een echte aanrader wat ook dicht bij nyhavn ligt is het Papirøen. Dit is een permanent food truck festival in een oude papierfabriek. Het eten is er heerlijk en je kan lekker aan het water gaan zitten en naar de toeristenbootjes kijken.

 2. Sophie

  Oh wat leuk! Ik had wel verwacht dat er misschien meer te bezoeken was, maar de foto’s die ik heb gezien zijn prachtig! Toch lijkt het me echt heel leuk om er eens naartoe te gaan, voor inderdaad een ontspannen citytrip!

 3. Kim

  Kopenhagen staat ook zeker op mijn lijstje. Maar nu eerst Engeland verder verkennen ♡
  Kim onlangs geplaatst…Fair Friday #20My Profile

 4. Anneleen

  Wauw! Wat een mooie, kleurrijke huisjes. Hadden we die hier in België ook maar ;) Lijkt me echt heel gezellig daar! :)

 5. Kimberley

  Op een boot rondvaren, dat lijkt me wel heel erg leuk. Sowieso staat Kopenhage (en Denemarken überhaupt!) hoog op mijn ‘Hier wil ik heen’-lijstje. Het beeld van de kleine zeemeermin vooral, zo gaaf.
  Kimberley onlangs geplaatst…Waarom blog ik?My Profile

 6. Melissa

  Wat een handig en leuk artikel! Die gekleurde huisjes zien er te schattig uit. Ik wil zeker een keertje naar Kopenhagen :)

 7. anna

  Leuk om te lezen! Ik ben in november naar Kopenhagen geweest en deze spots heb ik ook allemaal gezien. Ik vond Kopenhagen ook een hele fijne en relaxte stad. Christiania vond ik ook zo bijzonder, echt een toffe plek!
  anna onlangs geplaatst…MIJN ZOMER FAVORIETEN VAN DIT MOMENT!My Profile

 8. Iris

  Ik ben in Oslo geweest een paar weken geleden en ik herken echt heel veel van jouw verslag! Het is inderdaad ook best lekker dat er eens wat minder bezienswaardigheden zijn en je gewoon ‘mellow’ door de stad kunt lopen. In Parijs werd ik een beetje overdonderd doordat alles mooi was haha
  Iris onlangs geplaatst…Review: Essence matt matt matt longlasting lipglossMy Profile

 9. Amy

  Kopenhagen is zo’n mooie stad! De sfeer is heerlijk relaxed en inderdaad, er zijn niet méga veel highlights (die zeemeermin heb je na 2 minuten en 2349023423 Aziatische toeristen ook wel gezien), maar het is wel een perfecte stad voor lekker eten, fijne terrasjes en ontspanning. Papirøen werd hierboven al genoemd en dat is inderdaad echt een aanrader!
  Amy onlangs geplaatst…Photo Diary #19: Take me anywhereMy Profile

 10. Evelyne

  Kopenhagen staat op mijn TravelBucket-list :) Ik hoef geen toeristische steden, als ik maar kan rondkuieren op mijn gemak met m’n camera mee :)
  Evelyne onlangs geplaatst…Wat schrijven is voor mijMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge