Blog

Inspiratie – Met het gezin vakantie vieren in Zuid-Limburg

Wie zegt dat je naar een ver oord in het buitenland moet afreizen, om het ultieme vakantiegevoel aan te wakkeren? Pak de koffers en vertrek naar het pareltje op Neerlands bodem: Zuid-Limburg! Wij vinden het heerlijk om nieuwe plekken te ontdekken, maar gezien het virus momenteel wereldwijd veel impact heeft op het dagelijkse is het niet vanzelfsprekend om te genieten van een nieuwe omgeving. We koesteren daarom de mooie herinneringen aan de prachtige bestemmingen die we inmiddels als gezin hebben bezocht. En dromen over plekken die we nog graag als gezin willen bewonderen mag altijd toch? Op vakantie in eigen land zijn we heel erg gaan waarderen sinds we ouders zijn geworden. Je kunt op deze manier toch lekker genieten van een relaxte vakantie, zonder de urenlange reis te moeten doorstaan met kids. Met je gezin genieten van een vijf sterren bekroond landschap; daar is nog nooit iemand slechter van geworden! Reis je mee naar… Zuid-Limburg?

Het smalste deel van Nederland vind je in Zuid-Limburg. De plek waar je de hartslag van Europa haast voelt kloppen. Waar je in het buitenland nog wel eens doet aan eilandhoppen, kun je in de voet van Nederland gewoon landhoppen. Duitsland, België en Nederland bezoeken? Dat lukt gewoon allemaal op één dag! Het avontuur in een vakantiehuis Zuid-Limburg lonkt. Maak van de gezinsvakantie een onvergetelijke belevenis met onderstaande activiteiten! En de Limburgse vlaai proeven mag natuurlijk niet ontbreken. Toen wij in Limburg genoten van een lang weekend, hebben we er een workshop Limburgse vlaai bakken gevolgd, dat kan ik je ook zeker aanraden!

Duik in de geschiedenis van Zuid-Limburg

Ga terug naar vervlogen tijden en leer alles over het ontstaan van de mergelgrotten, de steenkolenmijnen en de opgravingen uit de Romeinse tijd. Zijn jouw kids geïnteresseerd in vroeger? Ga dan met je kleine archeoloogjes op pad en onderzoek waar kinderen vroeger mee speelden. Dat waren geen Nintendo ‘s of iPads, maar knikkers van hout en dobbelsteentjes van bot. Tijdens de nationale archeologiedagen en tijdens grottentochten kun je heel wat meer leren over hoe mensen in de Middeleeuwen leefden. Samen ontdekken en genieten staan centraal!

Speurtocht door heuvels en dalen

Wandelen door het adembenemende landschap van Zuid-Limburg is écht geen straf. Zeker niet wanneer je je kinderen de Stripspeurtocht van Dupke de vuursalamander laat doen. Op een speelse manier leren jouw kinderen alles over de natuur. En jij en je partner? Jullie genieten van elkaar, het enthousiasme van de kinderen en het mooie afwisselende landschap met glooiende heuvels en kabbelende beekjes. Wij zijn fan!

Beleef de riddertijd

Ontdek de beste geconserveerde ruïnes, burchten en kastelen van Zuid-Limburg en stap met je gezin in voorbije tijden van ridders en kasteelheren. In het zuidelijkste puntje van Nederland vind je kastelen in overvloed. Elk met een uniek verhaal. Dwaal met de kids door de vele vertrekken, gangen, artilleriekamers en kerkers en waan je voor even een middeleeuwse bewoner. Smaakte de stripspeurtocht naar meer? In vele kastelen in Zuid-Limburg worden óók speurtochten georganiseerd. Er is altijd genoeg te doen, verveling zit er niet bij!

Fietsen door glooiend groen

Zijn jouw kinderen niet meer te porren voor wandelingen door zuidelijk groen? Stap dan eens met het gezin op de fiets en strijk na een fietstocht langs de Maas, pontjes, sluizen en door heuvels en bos eens neer met een goedgevulde picknickmand. Wanneer je kinderen nog wat jong zijn en fietsen door het glooiend landschap van Zuid-Limburg nogal een opgave is, is het aan te raden om het vlakkere Midden-Limburg op te zoeken. Ook hier: betoverende plaatjes alom.

Lekker vakantie vieren met z’n vieren, we verheugen ons op de mooie bestemmingen die we hopelijk snel weer kunnen bewonderen als gezin. Zuid-Limburg ontdekken lijkt ons heerlijk en we kunnen niet wachten om er de omgeving te ontdekken met elkaar. Nederland heeft zoveel mooie plekken; vakantie in eigen land voelt nog meer als een luxe. Ik hoop dat je net zo enthousiast bent geworden over de tips als ik, om er nog eentje aan toe te voegen deel ik graag dat een dagje Maastricht ook he-le-maal het einde is. Het lijstje tips over Zuid-Limburg wordt alleen maar langer en langer; tijd om deze prachtige omgeving gauw weer te kunnen bewonderen. We kunnen niet wachten en hopen dat het snel weer mogelijk is!

Welke bestemming in Nederland staat er op jouw travel wishlist?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.