Ik beloofde mijn oma 20 jaar lang een vliegtuig…

Ik beloofde mijn oma 20 jaar lang een vliegtuig…

486945_4835830180638_1499115699_n
Belofte maakt schuld! Toen ik drie jaar was, maakten mijn oma en ik grapjes (met een kern van waarheid in mijn ogen) dat ik op een dag voor oma een vliegtuig zou kopen. Ik zou flink moeten sparen, maar dan kon oma een onvergetelijke reis maken en de wereld ontdekken. Dat was ons plan en daar ging ik voor. Jaar in, jaar uit bleven we deze grapjes over het vliegtuig herhalen; 20 jaar later nog steeds! Toen ik mijn eigen (!) Groeifactor artikel herlas over familie en vriendschap, begon pas echt het lampje te branden (had ik het artikel niet eerder kunnen schrijven? Zou een hoop tijd schelen haha). De tip begon te werken, ik dacht namelijk veel te moeilijk en te groot! Daarom besloot ik mijn opa en oma met iets te verrassen….

Een vliegtuig is en blijft een mega investering, terwijl het als doel heeft om een flinke afstand te kunnen overbruggen. Daarom besloot ik mijn opa en oma niet een vliegtuig te geven, want 1) het is niet bepaald praktisch, voor de deur parkeren is wat ingewikkeld gok ik 2) een vliegtuig is best wel kostbaar en het maakt mijn spaarvarkentje akelig dun en 3) waar haal ik eigenlijk een crew vandaan of moet ik zelf even mijn vliegbrevet halen? Kortom: het idee was niet echt haalbaar ook al ben ik het type dat graag de quote Dream big najaagt. Misschien dacht ik op mijn derde toch iets te groot?

Een vliegtuig heeft als doel om te vliegen van bestemming A naar B en mijn oma wou niets liever dan heel graag op avontuur en de wereld ontdekken. Daarom besloot ik om haar grootste wens in vervulling te laten gaan: ik gaf mijn opa en oma toen zij bij ons waren een onvergetelijke reis naar het mooie Rome cadeau. Een stad vol cultuur, highlights, lieve mensen, prachtige plekken, warmte, lekker eten en indrukwekkende architectuur. Extra leuk? Mijn opa en oma hebben niet eerder in een hotel geslapen, drie keer raden waar zij in Rome zullen verblijven. Ik zag de puurste glimlach door de tranen heen op de gezichten van mijn lieve opa en oma, deze dag hoort dan ook officieel bij de gelukkigste van mijn leven.

Mijn opa en oma zijn de allerliefste grootouders die ik mij maar kon wensen. Tevens zijn zij mijn grote voorbeelden hoe je echte liefde en warmte kunt delen met anderen. Als ik mij ergens thuis voel, dan is dat met hen. Mijn oma heeft mij geleerd om dankbaar te zijn, om anderen te helpen en om te geven. En nu weet ik zeker dat zij gelijk had: geluk vermenigvuldigt zich als je het deelt. Ik ben heel erg blij dat ik met hen zoveel tijd krijg om samen te spenderen, ondanks de afstand (zij wonen in Kraków – Polen) en het grote gemis door de vele kilometers tussen ons mogen we regelmatig volop van elkaar genieten en die tijd samen benutten we dan ook dubbel en dwars. Ik hoop dat zij  een geweldige tijd in Rome zullen krijgen, ook met mijn lieve mama die mee zal gaan om hen te begeleiden en te gidsen, en ik kijk nu al uit naar de foto’s en hun belevenissen.

Nu maar hopen dat ik niet meer mensen een vliegtuig heb beloofd toen ik drie was… 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Dit bericht heeft 45 reacties.

 1. Godelieve

  Dit vind ik zo ontzettend lief van je Dagmar :)
  Het is heerlijk om mensen blij te maken en zeker als die mensen ook nog familie van je zijn. Ik weet zeker dat je opa en oma samen met jouw mama ontzettend zullen genieten van die prachtige stad.
  Ik vind dit zo ontroerend om te lezen lieve Dagmar. Wat zullen je opa en oma trots zijn op zo’n fantastische kleindochter!
  Godelieve onlangs geplaatst…De Geld in je Leven TagMy Profile

 2. Kelly

  Wauw wat ben je toch een lief mens! Ik vind het echt ontroerend om te lezen, wat zullen je opa en oma hiervan genieten <3
  Kelly onlangs geplaatst…De Tulp salade setMy Profile

 3. Anna

  Wauw Dagmar! Je bent zo een mooi persoon! Als de wereld vol zou lopen met mensen zoals jou (met zo een goed hart) zou het hele universum roze kleuren met regenbogen! Haha, ik hoop dat ze een onvergetelijke reis hebben! Veel Liefs
  Anna onlangs geplaatst…August | History #1My Profile

 4. Deisy

  Wat ben je toch een topper meis! Je opa en oma mogen zich gelukkig prijzen met zo’n prachtige (zowel van binnen als van buiten) kleindochter zoals jou! Ik weet dan ook zeker dat ze met volle teugen van jouw verassing gaan genieten. En dat vliegtuig? Dat komt er nog wel hoor ;-) Ik weet 1000% zeker dat jij alles gaat bereiken wat je wilt meis <3
  Deisy onlangs geplaatst…5 krachtige quotes om je los te maken van de goedkeuring van anderenMy Profile

 5. Wauw, wat lief en wat een mooi gebaar! Ik heb mijn oma al jaren beloofd dat we samen een hamburger gaan eten bij Mac Donalds, als ze over een paar weken weer in Nederland zijn moet ik dat maar eens doen, thanks voor de reminder! :)

  xx Alex
  Alexandra // ILUMUOTI onlangs geplaatst…A Day in AmsterdamMy Profile

 6. Saar

  Wat een ontzettend mooi cadeau heb je aan je grootouders gegeven. Dat is echt geweldig! Jawel, sommige dingen die je geeft aan mensen zijn gewoon onvergetelijk. En euh… het past ook mooi in de filosofie dat je geen dingen moet verzamelen, maar herinneringen. Daar zullen ze vast veel mooie aan overhouden!
  Saar onlangs geplaatst…De moed van imperfectie | Brené BrownMy Profile

 7. Ariane

  Wat een gaaf cadeau. Ik ben heel benieuwd hoe ze het vonden, maar ze zullen het ongetwijfeld hartstikke waarderen. Echt ontzettend lief dat je dit voor je grootouders hebt gedaan, geniet van ze.
  Ariane onlangs geplaatst…FOOD: ShibuyaMy Profile

 8. alexa

  ah ik vind het echt zo mooi dat je dit aan je grootouders cadeau hebt gedaan, dat je het na al die jaren grapjes over hebt lopen maken toch echt hebt gedaan. Ze zullen hartstikke blij zijn met een kleindochter zoals jij. Heel mooi en lieve woorden heeft deze post ook!
  alexa onlangs geplaatst…TinderproblemsMy Profile

 9. Rosanne

  Wat een onwijs lief cadeau heb je aan je oma cadeau gedaan! Iemand een mooie herinnering geven is wat mij betreft het beste cadeau wat je aan iemand kunt geven.
  Wat zullen jouw opa en oma trots zijn op zo’n lieve en mooie kleindochter!
  Koester dit prachtige moment<3
  Rosanne onlangs geplaatst…Crazy food TAGMy Profile

 10. Quinta

  Super lief dat je dit gedaan hebt voor je opa en oma!
  Ik had ook vele beloftes met mijn oma en gelukkig hebben we ze bijna allemaal waargemaakt.

  Lief artikel! Het is kostbaar als je je opa en oma allebei nog hebt. Geniet maar van ze :-) ondanks de afstand zul je vast ontzettend veel contact met ze hebben!

  Veel liefs Quinta

 11. Julie

  Wat een prachtig gebaar van je Dagmar! Ik heb echt tranen in mijn ogen! :-)
  Ik zie mijn grootouders (vooral langs moeders kant) erg vaak. Toen ik nog thuis woonde zag ik hen elke dag en ik heb dan ook een super goede band met hen! :-)
  Julie onlangs geplaatst…Julie | Look Like A StarMy Profile

 12. Dit is echt een van de liefste, mooiste dingen die ik in tijden heb gehoord. Zeker nu de samenleving zo op individualisme is gericht is het belangrijk om iets voor je medemens te doen. Wat een prachtig gebaar zeg. Je opa en oma zullen de tijd van hun leven hebben in Rome. Hier kunnen velen een voorbeeld aan nemen Je bent een topper! :)

Geef een antwoord

CommentLuv badge