Wij gaan naar… Wroclaw (Polen)

Wij gaan naar… Wroclaw (Polen)

Wroclaw_bydagmarvalerieHoera, onze eerste vakantie als gezin staat op de planning en ik kan echt niet wachten om samen op reis te gaan. Wij gaan namelijk naar het mooie Wroclaw, ook wel Breslau genoemd, in Polen! Misschien wist je het al, maar mijn familie woont in Polen (Kraków) en iedereen staat te popelen om Lucas in het echt te mogen zien en knuffelen. Nu zien we elkaar veel via Skype, maar in het echt is natuurlijk zo speciaal! Omdat Wroclaw qua reistijd veel scheelt – en we er nog niet eerder geweest zijn – reizen wij af naar deze prachtige stad en hier komen mijn opa en oma ook. Eindelijk de vier generaties bij elkaar, zoveel zin in!

We hebben geboekt via Simonsetours.nl, dit hartelijke reisbureau is gespecialiseerd in reizen naar Polen en in Wroclaw hebben zij ons een mooi en betaalbaar hotel geadviseerd. Ik zal na onze vakantie ook zeker onze tips en ervaringen met jullie delen. Ook vertel ik na afloop meer over de bezienswaardigheden en wat echt de moeite waard is om te bezoeken, ik ben erg benieuwd naar deze stad en heb er al veel goeds over gehoord.Zelfs in de Metro stonden laatst de 6 hotspots die je in Wroclaw echt niet mag missen, waardoor je merkt dat ook deze stad in populariteit toeneemt.

Ik heb gehoord dat de fonteinen in Wroclaw erg indrukwekkend zijn waar je mooie water- en lichtshows kunt bewonderen, net als Racławice Panorama brengen we hier graag een bezoekje aan. Dit gigantische schilderij is maar liefst 114 meter breed! Ook bezoeken we vast en zeker de kathedraal van Wroclaw, aangezien deze tegelijkertijd als symbool voor de stad fungeert. Ook nemen we met plezier een kijkje op het marktplein (rynek) en het stadhuis van Wroclaw schijnt ook erg mooi te zijn. En speciaal voor Jord gaan we ook nog even naar de dierentuin, waar 1.100 diersoorten wonen. Ik kan niet wachten om Wroclaw te mogen bewonderen!

Ik verheug mij nu al op het moment dat we als familie compleet zijn en om mijn opa en oma weer te zien. Ik vond het heel erg lastig om hen zo lang niet te zien doordat ik hoogzwanger was en straks is het voor Lucas ook prettiger om zo’n langere reis te maken. Voor het eerst als gezin over de grens en naar mijn tweede thuis. Ik kan niet wachten en tel de dagen af!

Ben jij al een keer in Wroclaw geweest?

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 11 reacties.

 1. Romy

  Ik had nog nooit van deze stad gehoord, maar wat ontzettend leuk dat je hiernaartoe gaat! Het lijkt me zo bijzonder om Lucas aan zijn overgrootouders te kunnen laten zien. En ook de stad zelf klinkt prachtig! Ik moet ook echt nog een keer op stedentrip naar een stad in Polen :)
  Romy onlangs geplaatst…Mijn favoriete fotogenieke items voor blogfoto’sMy Profile

 2. Nicole

  Leuk!! Wij zijn er geweest via srprs.me. We waren erg enthousiast! De fonteinen zijn zeker een bezoekje waard en de markt ook! :)

 3. Romy

  Aah wat superleuk zeg! Ik ben benieuwd hoe jullie het er gaan vinden en wat bijzonder jullie eerste gezinsreis. Heel veel plezier alvast!

 4. Kelly

  Wat ontzettend leuk en bijzonder om met 4 generaties samen te zijn! Ik ben er nog nooit geweest ga wel in April naar Kraków! Zoveel zin in! Alvast veel plezier lieverd :)
  Kelly onlangs geplaatst…Outfit – Winter WonderlandMy Profile

 5. Stien

  Oh zo leuk! Ik heb een semester gestudeerd in Wrocław en vind het echt een fantastische stad!

Geef een antwoord

CommentLuv badge