Een onvergetelijke citytrip naar Barcelona met Anne!

Een onvergetelijke citytrip naar Barcelona met Anne!

barcelona

 

Naar Barcelona? Met mijn beste vriendinnetje Anne? Het stond groots in mijn agenda en we telden dan ook de dagen enthousiast af. De drukke periode had al onze aandacht opgeslokt, maar de citytrip had op geen beter moment kunnen komen. Zon, cultuur, lekker eten en voornamelijk de tijd samen mogen delen leek ons een perfecte combinatie. Het was een onvergetelijke, lachwekkende én prachtige vakantie met een randje van goud!

Anne en ik waren allebei al een keertje in Barcelona geweest en herinnerden ons dat het er vooral ongelooflijk mooi was. Onze herinneringen logen niet, het was er prachtig en dat kunnen we nogmaals beamen. De temperatuur tikte de dertig graden aan (als koukleum had ik ook enkele vestjes ingepakt, deze waren gelukkig overbodig!) en de warmte omarmde ons al bij het uitstappen van het vliegtuig. De zon lachte ons tegemoet en de mooie tijd kon beginnen! Leuk detail om te vertellen: ik heb fibromyalgie en dankzij het klimaat verdween de pijn die ik dagelijks ervaar letterlijk als sneeuw voor de zon. Ik bruiste dit weekend dan ook van de energie en kon mijn geluk niet op om deze mooie belevenissen in deze stad met mijn beste vriendin te mogen delen.

Het bewijs dat we veel energie hadden én kregen van de tijd samen? We liepen wel 80 kilometer in vier dagen! We landden vrijdagochtend met KLM en besloten diezelfde middag nog de stad in te duiken. We keken onze ogen uit op de Ramblas, doken winkeltjes in en uit (en slaagden zeer goed #oeps) , bezochten werk van Gaudi bij La Pedrera waar je uitzicht had over de hele stad en aten een verfrissende salade in het hartje van Barcelona. Ik deed een grote investering bij een winkel (met als afkorting MK en het rijmt op ors) en voelde mij daardoor opeens heel volwassen, over die ervaring vertel ik jullie later meer. De dagen die volgden genoten we van park Guëll, de prachtige architectuur, de gekleurde mozaïek, lekkere hapjes, vers fruit, de Sagrada Familia (hoera, steeds minder steigers!) mooie aankopen en souvenirs, het knuffelen van palmbomen, de fonteinshow op de Montjuïc heuvel, ijsjes en het heerlijke strand. We aten zelfs pancakes als ontbijt en de lach kregen we niet van onze gezichten; deze vakantie was echt een onvergetelijk feestje met een slinger aan hoogtepunten. Barcelona heeft echt een hoge wauw-factor en we keken onze ogen uit! Als stralende afsluiter wachtte mijn lieve vriendje ons op met gigantische helium-ballonnen en leken alleen nog de camera’s van het programma Hello Goodbye te ontbreken. Kortom: Perfectie en overload aan liefde met een hoofdletter P.

De stad Barcelona bevat echt een heerlijke mix van mogelijkheden om er een geslaagde citytrip van te maken; cultuur, zon, lekker eten, shoppen en indrukwekkende bezienswaardigheden. Maar Barcelona werd veel mooier doordat ik de stad en deze geweldige ervaringen mocht delen met mijn beste vriendinnetje Anne en daar wil ik haar ontzettend voor bedanken. Ik wist niet dat dat het mogelijk was om vier dagen zó te kunnen lachen (en ik wist eigenlijk ook niet dat we zó dezelfde humor zouden delen). En dat we onze eigen theme song zouden ontwikkelen (en uitgebreid zingen) maakte de reis nog briljanter, net als het tegelijkertijd denken en zeggen van dezelfde woorden. Anne begrijpt mij als geen ander en onze vriendschap kreeg middels deze reis een gouden kroontje op. Ik kan mij geen lievere en mooiere vriendin wensen!

Het contrast met palmbomen knuffelen en de volgende dag in vergaderingen zitten terwijl de regen tegen de ramen tikt op werk kon niet groter zijn, maar het viel al mijn collega’s op. Ik straal en ben helemaal opgeladen! Ik draag de prachtige herinneringen aan deze mooie tijd in mijn hart en denk er met een grote glimlach aan terug. En ik geef het openlijk toe: ik mis Anne nu al. Op naar nog meer mooie reisjes, ervaringen en spierpijn van het lachen samen! Neem je ook een kijkje op de blog van Anne? Zij heeft namelijk een superleuk en mooi fotoverslag voor jullie gemaakt. Enjoy!

Ben jij al een keer in Barcelona geweest? 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

 

Dit bericht heeft 40 reacties.

 1. Marjolein

  Wat fijn dat jullie zo genoten hebben en wat een prachtige foto’s! En wow, 80 km in 4 dagen? Dat is echt méga veel! Wat goed! Hoe is het nu met de pijn? Niet in alle hevigheid (of erger) weer terug?
  Marjolein onlangs geplaatst…Fridiary #3 – B12, artsenbezoek & Diva.My Profile

 2. Anniek

  Ik zag op Anne’s blog net al een heleboel prachtige foto’s voorbij komen. Wat ziet het er prachtig uit zeg! Tof ook dat je dit samen met zo’n goede vriendin hebt kunnen doen, en dat jullie band er nog beter door is geworden. Zelf zit ik met vriendinnen nu te kijken op Airbnb.nl voor huizen in Barcelona, en er is zoveel moois te vinden! Door jouw verhaaltje kan ik nu echt niet meer wachten tot onze examenreis :D Liefs!
  Anniek onlangs geplaatst…Mijn aankoopjes in de gekke sokkenwinkelMy Profile

 3. Frauke

  Ahhh wat klonkt dat als een ontzéttende geslaagde citytrip/vakantie! Superleuk! Fijn dat je zoveel energie had en prachtige dingen hebt gezien, en ook goed (en chique!) hebt kunnen shoppen! :D X
  Frauke onlangs geplaatst…De mascara battle: 2x Bourjois & GoshMy Profile

 4. Desiree

  Dit klinkt echt als een heerlijke vakantie!! Even lekker er een paar daagjes tussenuit en genieten! Ik ben heel erg benieuwd naar je MK aankoop! ;-)
  Desiree onlangs geplaatst…Waarom egoïsme?My Profile

 5. Esther

  Het enthousiasme straalt weer van mijn beeldscherm af. Wat kan jij een gevoel mega goed overbrengen met puur en alleen woorden. Fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad! Ik zelf vond Barcelona minder en vond Valencia prachtig! X
  Esther onlangs geplaatst…Spam – Ik wil nieuwe blogs ontdekkenMy Profile

 6. Jullie maken me alleen maar nog meer enthousiast over Barcelona! Ik ben er gewoon nog nooit geweest, maar het lijkt me echt een geweldige stad. En jullie foto’s liegen inderdaad niet, WAUW! Heel leuk om te lezen dat jullie het zo fijn hebben gehad samen. X
  Fashiable | Nanne onlangs geplaatst…Foto’s van mijn wegwerpcameraMy Profile

 7. Bertine

  wat leuk! ben benieuwd naar je MK aankoop! en wat super dat je vriendje jullie opwachtte met ballonnen, super lief!

 8. Sandra

  Het klinkt als een heel geslaagd stedentripje! Barcelona is echt geweldig, dat ben ik met je eens! Zo fijn voor jullie dat jullie het samen zo leuk hebben gehad. :)
  Sandra onlangs geplaatst…6x Eens, maar nóóit weer!My Profile

 9. Andrea

  Barcelona is zo’n leuke stad. Klinkt als het perfect weekend en dat ook nog met zo’n fijne vriendin. Kan niet beter toch?
  Andrea onlangs geplaatst…The IT Files: Andrea #29My Profile

 10. Laura

  Wat fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad samen! Echt genoten zo te lezen.

 11. eva

  Leuk stuk! Ik wil zo graag naar Barcelona! Het lijkt me geweldig!

 12. Marloes

  Klinkt als een heerlijke tijd in Barcelona samen. Geweldige stad is het <3! Super leuke foto's ook!
  Marloes onlangs geplaatst…Vakantie MallorcaMy Profile

 13. Tamara

  Super! En wat tof dat je pijn door verandering van klimaat verminderde! Fijn dat jullie hebben genoten
  Tamara onlangs geplaatst…25 levensvragenMy Profile

 14. Annemijn

  Barcelona is één van mijn favoriete steden. De sfeer, de mensen, de grootte, de winkels, het eten én het strand. Mooie foto’s hebben jullie gemaakt!
  Annemijn onlangs geplaatst…Shoplog augustusMy Profile

 15. Nadia

  Ken je dat, dat je enthousiast en blij wordt van iemand anders enthousiasme en blijheid? Dat heb ik bij dit artikel! Ik kom zelf regelmatig in Barcelona voor mijn werk als reisleider en ik kan mij alleen maar aansluiten bij je woorden over Barcelona, heerlijke stad :)
  Nadia onlangs geplaatst…Meloenen, bloemen en een ankerMy Profile

 16. Anneleen

  Ik ben nog nooit in Barcelona geweest maar het lijkt me echt de moeite :) ik heb genoten van al jullie zomerse foto’s via instagram!
  Anneleen onlangs geplaatst…Reisverslag WalesMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge