Blog

Een onvergetelijke citytrip naar Barcelona met Anne!

barcelona

 

Naar Barcelona? Met mijn beste vriendinnetje Anne? Het stond groots in mijn agenda en we telden dan ook de dagen enthousiast af. De drukke periode had al onze aandacht opgeslokt, maar de citytrip had op geen beter moment kunnen komen. Zon, cultuur, lekker eten en voornamelijk de tijd samen mogen delen leek ons een perfecte combinatie. Het was een onvergetelijke, lachwekkende én prachtige vakantie met een randje van goud!

Anne en ik waren allebei al een keertje in Barcelona geweest en herinnerden ons dat het er vooral ongelooflijk mooi was. Onze herinneringen logen niet, het was er prachtig en dat kunnen we nogmaals beamen. De temperatuur tikte de dertig graden aan (als koukleum had ik ook enkele vestjes ingepakt, deze waren gelukkig overbodig!) en de warmte omarmde ons al bij het uitstappen van het vliegtuig. De zon lachte ons tegemoet en de mooie tijd kon beginnen! Leuk detail om te vertellen: ik heb fibromyalgie en dankzij het klimaat verdween de pijn die ik dagelijks ervaar letterlijk als sneeuw voor de zon. Ik bruiste dit weekend dan ook van de energie en kon mijn geluk niet op om deze mooie belevenissen in deze stad met mijn beste vriendin te mogen delen.

Het bewijs dat we veel energie hadden én kregen van de tijd samen? We liepen wel 80 kilometer in vier dagen! We landden vrijdagochtend met KLM en besloten diezelfde middag nog de stad in te duiken. We keken onze ogen uit op de Ramblas, doken winkeltjes in en uit (en slaagden zeer goed #oeps) , bezochten werk van Gaudi bij La Pedrera waar je uitzicht had over de hele stad en aten een verfrissende salade in het hartje van Barcelona. Ik deed een grote investering bij een winkel (met als afkorting MK en het rijmt op ors) en voelde mij daardoor opeens heel volwassen, over die ervaring vertel ik jullie later meer. De dagen die volgden genoten we van park Guëll, de prachtige architectuur, de gekleurde mozaïek, lekkere hapjes, vers fruit, de Sagrada Familia (hoera, steeds minder steigers!) mooie aankopen en souvenirs, het knuffelen van palmbomen, de fonteinshow op de Montjuïc heuvel, ijsjes en het heerlijke strand. We aten zelfs pancakes als ontbijt en de lach kregen we niet van onze gezichten; deze vakantie was echt een onvergetelijk feestje met een slinger aan hoogtepunten. Barcelona heeft echt een hoge wauw-factor en we keken onze ogen uit! Als stralende afsluiter wachtte mijn lieve vriendje ons op met gigantische helium-ballonnen en leken alleen nog de camera’s van het programma Hello Goodbye te ontbreken. Kortom: Perfectie en overload aan liefde met een hoofdletter P.

De stad Barcelona bevat echt een heerlijke mix van mogelijkheden om er een geslaagde citytrip van te maken; cultuur, zon, lekker eten, shoppen en indrukwekkende bezienswaardigheden. Maar Barcelona werd veel mooier doordat ik de stad en deze geweldige ervaringen mocht delen met mijn beste vriendinnetje Anne en daar wil ik haar ontzettend voor bedanken. Ik wist niet dat dat het mogelijk was om vier dagen zó te kunnen lachen (en ik wist eigenlijk ook niet dat we zó dezelfde humor zouden delen). En dat we onze eigen theme song zouden ontwikkelen (en uitgebreid zingen) maakte de reis nog briljanter, net als het tegelijkertijd denken en zeggen van dezelfde woorden. Anne begrijpt mij als geen ander en onze vriendschap kreeg middels deze reis een gouden kroontje op. Ik kan mij geen lievere en mooiere vriendin wensen!

Het contrast met palmbomen knuffelen en de volgende dag in vergaderingen zitten terwijl de regen tegen de ramen tikt op werk kon niet groter zijn, maar het viel al mijn collega’s op. Ik straal en ben helemaal opgeladen! Ik draag de prachtige herinneringen aan deze mooie tijd in mijn hart en denk er met een grote glimlach aan terug. En ik geef het openlijk toe: ik mis Anne nu al. Op naar nog meer mooie reisjes, ervaringen en spierpijn van het lachen samen! Neem je ook een kijkje op de blog van Anne? Zij heeft namelijk een superleuk en mooi fotoverslag voor jullie gemaakt. Enjoy!

Ben jij al een keer in Barcelona geweest? 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.