Blog

Een dag naar Gent – 6 X bezienswaardigheden en tips

Wil je genieten van een dagje Gent (België)? Dan wensen we je alvast een prachtige dag toe tijdens deze stedentrip die je mag maken! Nu is het door de wereldwijde impact van het virus niet mogelijk om te reizen, maar dromen en genieten van voorpret mag altijd toch? We weten zeker dat je er een onvergetelijke tijd gaat beleven; Gent is een prachtige en sfeervolle stad met indrukwekkende bezienswaardigheden. Het kan niet anders dan dat je je er goed gaat vermaken. Wij zijn dol op Gent (en Brugge, mocht je langer de tijd hebben dan is het ook de moeite waard om deze steden te combineren) en zijn er al vaak geweest. Met vrienden, familie en zelfs een romantisch weekendje weg. Een bezoek aan Gent is leuk voor jong én oud, want Gent heeft het allemaal! Lees je mee welke bezienswaardigheden en tips we jou graag mee willen geven?

Wist je dat Gent…

260.000 inwoners heeft? Gent is de hoofdstad van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen en Gent heeft een oppervlakte van 156,18 km². Gent is een vrij compacte stad, waar alle bezienswaardigheden dan ook redelijk bij elkaar liggen. Ideaal voor een stedentrip! Beroemd zijn de traditionele Gentse Feesten, een groots evenement dat in de zomer plaatsvindt. Deze Gentse Feesten duren maar liefst tien dagen, het is een volksfeest dat stamt uit de negentiende eeuw. De feesten zijn erg populair, maar absoluut het bezoeken waard!

Burcht Gravensteen

De absolute nummer 1 in deze lijst aan bezienswaardigheden, vonden wij burcht Gravensteen. Niet iedereen deelt deze mening, maar wij vonden de burcht erg indrukwekkend. Denken wij terug aan onze stedentrips naar Gent, dan halen we gelijk herinneringen op aan deze indrukwekkende burcht én de boottocht, maar daarover meer. In het centrum staat het beroemde Gravensteen, dit is het 800 jaar oude kasteel van waaruit de graven van Vlaanderen hebben geregeerd. De burcht ademt geschiedenis en van bovenaf heb je een waanzinnig uitzicht over de stad. Dankzij de movieguide komt de geschiedenis echt tot leven. Gravensteen is de enige middeleeuwse burcht in Vlaanderen met een vrijwel intact verdedigingssysteem, daarmee vormt het een bijzondere bezienswaardigheid. Het poortgebouw, de walmuur, de donjon, de grafelijke residentie en de paardenstallen zijn toegankelijk voor bezoekers. Geniet van Gravensteen!

Graslei & Korenlei

Deze middeleeuwse haven met z’n unieke rij historische gebouwen die zich spiegelen in de lange rivier, is de ontmoetingsplaats bij uitstek. Dit is het kloppende hart van de Gentse binnenstad. Het Korenmetershuis, het Gildehuis van de Vrije Schippers, de Spijker… elk huis aan de Graslei heeft z”n eigen geschiedenis. Samen vormen ze het verhaal van de ongelooflijke bloei van de Gentse economie tijdens de middeleeuwen. Aan de overkant van het water ligt de Korenlei. Van een aantal oorspronkelijke gebouwen resten alleen nog de (authentieke!) gevels. Bekijk Gent vervolgens ook vanaf de Sint-Michielsbrug, je krijgt er een schitterend uitzicht op de oude haven en torenrij voor terug. Veel plezier!

Het Belfort

Het Belfort is het trotse symbool van de onafhankelijkheid van de stad. Het Belfort is de middelste toren van de beroemde torenrij, die het samen met de Sint-Baafskathedraal en de Sint-Niklaaskerk vormt. De toren is 95 meter hoog, maar er zit ook een lift in waardoor het geen intensieve activiteit hoeft te zijn. Vanaf de toren kijk je uit op het prachtige Gent.

Sint-Baafskathedraal

In de toren hangen maar liefst 7 luidklokken met een gewicht van 5500 kg. De kunst die in deze kerk te bewonderen is, is historisch zeer waardevol. Zo is er “De aanbidding van het Lam Gods” van Jan van Eyck uit 1432 te bewonderen en is er een hoogaltaar uit 1700 aanwezig. Daardoor is het een belangrijke bezienswaardigheid voor toeristen.

Boottocht door Gent

Met de CityCard Gent kun je gratis een boottocht maken over de Gentse binnenwateren. Zonder kaart is het ook geen dure activiteit, terwijl je juist op een ontspannende manier de stad ontdekt en de gids je meer vertelt over de indrukwekkende bezienswaardigheden vanaf het water. Echt een aanrader om met de boottocht te beginnen, zodat je al met kennis die je van de gids ontvangt de stad kunt ontdekken. Je kijkt dan nét met andere ogen, omdat je simpelweg ogen te kort komt dankzij de veelzijdigheid van deze indrukwekkende stad. Achterover leunen (niet te ver natuurlijk) en het genieten kan beginnen!

Belgische wafels

Het recept van Belgische wafels is gelukkig geen geheim, maar nergens smaken ze zó verrukkelijk als in België zelf. Dus als je er bent, geniet van dit heerlijke tussendoortje, je gaat er zeker geen spijt van krijgen! Ook kan je in Gent Cuberdons (ook wel Gentse neuzen genoemd) eten, dit zijn óntzettend zoete snoepjes met frambozensmaak. De vorm is kegelachtig en je moet er echt van houden. Leuk om te proeven!

We wensen je een plezierig verblijf toe in Gent, maak er een onvergetelijke stedentrip van! Ook zijn we erg nieuwsgierig naar jouw ervaringen met deze sfeervolle stad. Goede reis!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.