Blog

Droomreis naar Oostenrijk met het gezin

Oostenrijk droomreis by Dagmar Valerie

Een spontaan idee veranderde in onze droomreis. We konden niet wachten om op te laden en te ontspannen in de bergen, de omgeving waar we zoveel energie van krijgen. Na twee intense jaren werd onze droom werkelijkheid; met z’n vieren het leven vieren in Oostenrijk. Genieten van de prachtige wandeltochten, de berglucht, al het groen waardoor je wordt omringd, de lieve mensen en vooral de waanzinnige uitzichten. Om onze lievelingsplekken met de jongens de beleven was magisch. We kijken met zoveel plezier, dankbaarheid en nieuwe energie terug op deze reis. Ik neem je graag even mee.

Dit wil ik onthouden…

Op vakantie heb ik in mijn journal opgeschreven wat ik zo graag wil onthouden van deze vakantie. Dat het Lucas lukte om zonder bandjes te zwemmen en hij genoot van het duiken, Simon die bijna alle tochten liep (en de kinderwagen overbodig maakte), het vlindertje dat bij Lucas op de hand ging zitten en hoe Simon eindeloos steentjes kon gooien in de rivier. De wandeling naar de watervallen die ik in mijn eentje maakte en het fantastische resort waar we verbleven. De jongens die zo onder de indruk waren van de reis dat ze de autorit helemaal prima vonden, de hele dagen buiten spelen, klimmen, de natuur bewonderen en samen zijn. Zin hebben om de gordijnen open te doen bij het ontwaken, omdat je dan de bergen meteen kunt bewonderen… De kleine en grote momenten hebben we gevierd en gaven zoveel energie.

Een reis vol magische momenten

Het was een speciale reis waar we erg naar uit hebben gekeken. Hoewel we heel spontaan de vakantie boekten, keken we al jaren uit naar deze reis. Met Lucas in de buik, genoten we van onze honeymoon in de bergen van Oostenrijk 6 jaar geleden. We verlangden daarom erg naar het moment dat we met onze twee zoons naar dit prachtige land mochten afreizen om met elkaar te genieten. Het lange wachten werd beloond met deze allermooiste reis die we ooit mochten maken, omdat we samen waren. We gingen o.a. naar de mooiste plek van onze honeymoon; de Königssee. Mocht je op een dag in de buurt zijn van dit meer tussen de bergen, dan raden we je de boottocht aan. Met de boot vertrokken we naar het uiterste puntje van het meer waar we samen naar een hut wandelden. Elke stap hebben we in ons opgenomen en verrijkte ons. De jongens zo gelukkig te zien en samen hier weer te mogen zijn; wat een cadeau. Ook Ellmau was fantastisch, het uitzicht op het imposante decor van de Wilder Kaiser en de Kitzbüheler Alpen verveelt nooit.

De Hochkönig ontdekken

We verbleven in het resort Landal Maria Alm, een te gekke locatie met animatieteam en luxe accommodaties. Ook vormde het een handige uitvalsbasis om heerlijke wandelingen te maken. Met 200 meter naar de Natrunlift konden we al direct het gebied rondom de Hochkönig ontdekken. Natuurlijk moet je je verwachtingen wel een tikkeltje bijstellen als je met kids bent, omdat je geen extreme tochten gaat maken en je wat minder snel loopt. Tien minuten naar een heerlijk meer wandelen werd al snel een uurtje, want er waren interessante insecten, uitzichten, takken en steentjes die uitgebreid werden bewonderd. Heerlijk toch dat kids zich zo kunnen verwonderen? Het is geweldig om als ouders mee te kunnen genieten en vanuit hun perspectief de omgeving te bekijken. Toch hebben we zoveel gezien en vooral genoten; het was een indrukwekkende reis vol mooie inzichten én uitzichten. We genieten helemaal na, maar kunnen ondertussen ook niet wachten om meer avonturen met elkaar te beleven.

Morgen. Later. Nu. Jouw tijd is kostbaar, maak van dromen werkelijkheid.

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.