Blog

Dromen en fantaseren over (rond)reizen in 2018

kraamcadeau_dagmarvalerie
De voorpret voor 2018 is begonnen! Ik ben van start gegaan met dromen en fantaseren over (rond)reizen die we als gezin in 2018 willen gaan maken. De reiskriebels heb ik behoorlijk te pakken, al helemaal na het schrijven van het artikel over de reizen die we in 2017 hebben gemaakt. Nadat ik het had geschreven, surfte ik naar websites met leuke stedentrips en autorondreizen, maar ook vliegtickets kwamen voorbij. Kortom: het hek was van de vakantiedam! Ik heb alleen een klein (luxe)probleempje: op dit moment gaan die droomreizen om de wereld te ontdekken nog álle kanten en windrichtingen op. Ik vertel je meer over de plekken die we graag willen zien, lees je mee?

We zijn reislustig ingesteld en genieten volop van het ontdekken van nieuwe plekken, culturen en ontmoeten van mensen over de hele wereld. De reis naar de bestemming toe voelt als een avontuur, ter plekke genieten we met volle teugen van de accommodatie en al het moois wat deze nieuwe omgeving te bieden heeft en het thuiskomen is met Lucas ook extra leuk omdat hij alles herkent en zoveel schik heeft met het zien van zijn eigen kamertje. Ook Poes krijgt dan een dikke (kwijl)kus en dat maakt de vakantie toch echt compleet. Afgelopen jaar mochten we ontdekken dat Lucas gemakkelijk met ons mee kan en we daar geen belemmeringen ondervinden. Natuurlijk is het reizen met een baby/dreumes iets anders dan wanneer je met twee volwassenen gaat, maar ook dit heeft zo z’n charme en gezelligheid. Heerlijk toch om samen herinneringen te maken? We zijn ook niet echt kieskeurig wat de bestemming betreft, maar op dit moment kijken we naar momenten die we met familie in Polen kunnen delen. We gaan graag naar Kraków om daar te zijn met mijn opa, oma en Lucas. Nu al een heerlijk vooruitzicht om met hen te mogen zijn!

Ook kijken we naar een zon-, zee- en strand vakantie, maar meestal eindigen we iets actiever dan dat. Waarschijnlijk moeten we dan met het vliegtuig, maar wat de bestemming dan zal worden? Dat is de grote vraag. Misschien Spanje, Zuid-Frankrijk of Portugal? Dat zouden we in ieder geval erg leuk vinden. Lekker aan het zwembad met een boekje, heerlijk eten en palmbomen zijn ook erg welkom. Nog even fijne bikini’s scoren en de laatste trends voor badmode spotten en dan zijn we klaar voor vertrek! Een gezellig appartement, chaletje of hotelletje zou ontzettend leuk zijn, in ieder geval kiezen we met Lucas erbij liever voor iets meer gemak en comfort. En qua cultuur vinden we het ook gaaf om oude steden te bezoeken, kastelen te bewonderen of de natuur op te zoeken. Bergen, rivieren, bossen en velden… Daar kan je ons ’s nachts voor wakker maken! En met natuur bedoel ik natuurlijk ook gewoon lekker de zee in en zand tussen de tenen. Life is better in flipflops!
20634949_131911174082282_2519537092686512128_n
Ook zijn we dol op de bergen, waardoor we twijfelen om misschien naar Oostenrijk te gaan en deze (auto)reis combineren met een vakantie in Italië, bijvoorbeeld aan het Gardameer. We zouden onderweg dan heel graag een tussenstop willen maken in het hotel in Oostenrijk waar we ook onze honeymoon hadden, erg bijzonder om daar met Lucas terug te kunnen komen. En dan door naar een favoriete plek van mij die al jaren op mijn bucketlist staat: het beroemde Gardameer. Ik zwijmel alvast weg! Ook een citytrip mag in 2018 niet ontbreken, ik zou graag nog naar de lichtstad willen gaan met Lucas: Parijs! Maar misschien is het nog leuker als hij iets ouder is, dan krijgt hij wat meer ervan mee. In Keulen zijn we dit jaar niet geweest, maar we zouden het heel gaaf vinden om de stad alsnog te kunnen bezichtigen. Ook Londen staat op mijn lijstje met bestemmingen, daar zijn Jord en ik lang geleden ook samen naartoe gegaan en ik kijk met veel plezier terug op deze mooie stedentrip in deze bruisende stad. Ik droom nog even verder!

Texel, Schotland, Noorwegen, Zuid-Duitsland, Normandië, Vlaanderen… Ik geloof dat wij gewoon dol zijn op (rond)reizen en de wereld ontdekken. Waar we ook naartoe gaan; samen maken we er altijd een onvergetelijke reis van.  Zoals je kunt lezen, gaan onze vakantieplannen nog alle kanten op. Wel weten we zeker dat we zin hebben om er lekker tussenuit te gaan en met Lucas te reizen. Ik ben heel benieuwd welke geweldige plekken we in 2018 gaan bewonderen en bezichtigen; ik kan niet wachten!

Heb jij al heerlijke vakantieplannen voor 2018?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.