Blog

Hotspot – De Pier in Scheveningen

DePier_ScheveningenDe Pier in Scheveningen. Het is een van mijn favoriete plekken in Nederland en als strandliefhebber kom ik er regelmatig. De uitzicht op de indrukwekkende zee, de gezellige restaurantjes en terrasjes, de golven die tegen de gekleurde palen slaan en sinds kort ook het reuzenrad. De Pier is een bezienswaardigheid waar altijd wat te beleven is. Bovendien is De Pier sinds 2015 compleet vernieuwd. De bekendste attractie aan de Nederlandse kust is inmiddels een ware foodboulevard geworden met een eigentijds aanbod van streetfood, restaurants, bars, terrassen, overdekte winkels en exclusieve hotelsuites met panoramisch zicht op de Noordzee. Wil je even uitwaaien, ontspannen en genieten in eigen land? Dan kan ik je De Pier in Scheveningen aanraden. Ik vertel je meer over deze gezellige hotspot aan zee!

Ik probeer een keer per maand naar zee te rijden om uit te waaien. Of het nu winter of zomer is; mijn favoriete manier om de dag te beginnen start met een flinke ochtendwandeling over het strand en eindigt met een drankje en lunch in een restaurantje. Nu wonen wij niet in de buurt van het strand, vandaar dat ik toch een uurtje in de auto moet zitten om de zee te kunnen bewonderen. Ik rij meestal naar Scheveningen toe, waar ik uitzicht heb op De Pier. Ik parkeer de auto vrijwel altijd op het terrein van het Zwarte Pad, deze parkeergelegenheid ligt aan de noordkant van de Scheveningse boulevard en op loopafstand van het Kurhaus. Betaald parkeren geldt op dit terrein alleen in de periode 1 maart tot 1 november, dat maakt een winterse wandeling extra aantrekkelijk. Bovendien wandel je vanaf het parkeerterrein meteen het strand op, waardoor je gelijk aan de tocht kunt beginnen. Heerlijk vooruitzicht!

DePier_Scheveningen2

Wist je dat… De Pier, een architectonisch en technisch hoogtepunt uit 1959, niet alleen een icoon voor Nederland is, maar internationaal miljoenen mensen herinneringen hebben aan De Pier? In oktober 2014 kreeg De Pier twee nieuwe eigenaren, zij hebben van De Pier een creatieve en innoverende plek gemaakt met horeca, kunst en cultuur. Met attracties als het reuzenrad, Bungy Scheveningen, de Zipline en Tasty Comedy zijn er daarnaast voor jong en oud het hele jaar leuke activiteiten te ondernemen. Ook zijn er op De Pier festivals, culturele evenementen, markten, kidsactiviteiten en concerten. Wil je gewoon genieten van het geweldige uitzicht op zee en ouderwets ‘pierewaaien’? Dat kan natuurlijk ook! De Pier is elke dag gratis toegankelijk vanaf 10:00 uur ’s morgens.

Op de Scheveningse Pier bevindt zich Nederlands eerste reuzenrad boven zee, het reuzenrad is veertig meter hoog en een ritje duurt ongeveer twintig minuten. Op zowel het beneden- als het bovendek van De Pier zijn kiosken en terrassen gevestigd met vernieuwende food-, drink- en shoppingconcepten. De ondernemers bieden onderscheidende concepten aan en hebben bewust gekozen voor deze unieke locatie. De Pier is getransformeerd in een ware hotspot voor jong en oud; voor iedereen is het een belevenis.

DePier_scheveningen3

Ik ben dol op De Pier en heb er zelf ook prachtige herinneringen aan. Zo vroeg ik mijn getuigen op deze plek en werd mijn vrijgezellenfeest georganiseerd met uitzicht op De Pier. Ook heb ik er voor het eerst gesurft en ‘vroeger’ heel veel zandkastelen gebouwd. Een bezoekje aan De Pier in Scheveningen geeft je het ultieme vakantiegevoel. Ervaar het ontspannen gevoel tijdens het ‘pierewaaien’ en maak er een onvergetelijke tijd van! ‘Sea’ you soon @ De Pier !

Ben jij al een keer op De Pier in Scheveningen geweest? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.