Blog

De kerstsfeer proeven in het buitenland

De kerstsfeer proeven kan niet alleen maar in Nederland, maar ook door het maken van een kerstreis! Geniet van gezellige kerstmarkten in Duitsland, Oostenrijk of Spanje en Portugal. Beleef het ultieme vakantiegevoel door de zon op te zoeken in de kerstperiode óf door een heerlijke stedentrip te maken in deze periode. De steden zijn zo mooi versierd, de etalages prachtig ingericht en op de menukaarten van restaurants staan feestelijke maaltijden. Voordat we Lucas kregen, genoten Jordy en ik elk jaar van een kerstreis. Zo maakten we busreizen naar Londen, Praag, Parijs en Berlijn. Ook zijn we met de feestdagen vaak in Kraków (Polen) te vinden. Een stedentrip maken rond de kerst is écht aan te raden als je het ons vraagt. In het buitenland zijn er vaak net iets andere kersttradities die heel leuk zijn om te ontdekken. En dan al die heerlijke hapjes en kraampjes… Ben jij al een keer in het buitenland geweest met de kerstvakantie?

Populaire stedentrips met kerst

Wij vonden het heerlijk om tussen kerst en Oud & Nieuw naar buitenland te gaan. Met kerst hebben we zelf verschillende tradities, waarbij kerstavond voor ons altijd extra speciaal is. Na het delen van deze speciale tijd met familie en vrienden, stapten wij in de bus op weg naar een mooie bestemming. We genoten op deze manier van diverse stedentrips, onder andere naar Praag en Berlijn. Om hier een kerstmarkt te kunnen bezoeken, voelde echt magisch! Al die prachtige verlichting, de gezellige kraampjes, de sfeervolle hapjes en zelfs sneeuw! De steden zitten al boordevol indrukwekkende bezienswaardigheden, maar met gezellige kerstmarkten erbij wordt de reis helemaal compleet. Ook Londen vonden we prachtig. We gingen er met een busreis naartoe waar ook het hotel al bij inbegrepen zat. We genoten in de ochtend van een Brits ontbijtje en daarna konden we ons de hele dagen in de stad vermaken. We zaten bovenin de dubbeldekkers, moesten op de foto met de beroemde telefooncel en natuurlijk bezochten we ook de vele hotspots die de hoofdstad rijk is. De straten waren versierd met de mooiste kerstversiering en de stad ademde gezelligheid uit. Ja, we genoten volop van deze bruisende stedentrips! Ook net de grens over, kan je al leuke stedentrips maken in de kerstperiode. Denk bijvoorbeeld aan het bezoeken van kerstmarkten in Keulen, Antwerpen of Brussel. Daar kan je zelfs met de auto naartoe, ideaal!

De kerstsfeer proeven en opladen van de december drukte

Als je een kerstreis maakt, dan kan je ook even opladen. December is altijd een drukke maand zo rondom de feestdagen die voorbereid moeten worden, maar ook door werkzaamheden die nog per se dit jaar opgepakt moeten worden bijvoorbeeld. Wij hebben ultieme spitsuur, omdat we ook nog eens in deze tijd alle drie jarig zijn en we ons altijd goed uitsloven voor verjaardagen. Op vakantie kan je natuurlijk ook genieten van de kerstsfeer en ook nog eens lekker bijkomen van de drukte in deze laatste maand van het jaar. Kies voor een vakantie die goed past bij jou, zodat je kunt opladen en genieten van de mooie omgeving. Zo kom je uitgerust weer terug en kan je de gemaakte herinneringen herbeleven!

Kerstvakantie vieren door leuke activiteiten te ondernemen

Als je de kerstsfeer echt wilt proeven, dan is het natuurlijk extra leuk om kerstmarkten te bezoeken. Ook kan je de keuken induiken en lekkere gerechten maken die extra goed smaken in het najaar. En wat dacht je van het doen van kerstinkopen of lekker shoppen tijdens de sale? De winkels hangen na de feestdagen vol met aantrekkelijke aanbiedingen, dus voor de shopaholics onder ons is dat een fantastische kans! Zo bespaar je niet alleen veel geld, maar kan je ook met een mooie garderobe het nieuwe jaar inluiden. Ontdek de bezienswaardigheden op vakantie en zoek de leukste hotspots op. Maak voordat je op vakantie gaat een lijstje met wat je echt gezien wilt hebben, zodat je op de plaats van bestemming kunt genieten van de mooie plekken.

Ben jij al een keer op een kerstreis geweest? Wij kunnen Praag, Kraków, Berlijn, Parijs en Londen zeker aanraden!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.