Blog

De bergen in met een dreumes – Waar moet je op letten?

bergen oostenrijk dreumes

Wij maakten onvergetelijke bergtochten met onze dreumes. We beklommen mooie toppen van Italië en Oostenrijk met onze zoon Lucas van 1,5 jaar en dat ging zoveel beter dan verwacht! Misschien moet ik meteen even delen dat we sowieso niet hadden verwacht dat we deze heerlijke wandeltochten nu al konden ondernemen met de kleine erbij. Wij zijn verliefd op bergen en spenderen er graag onze vakanties. We vonden het meer dan de moeite waard om het in ieder geval te proberen en alles wat zou lukken, was pure winst. Dat het zo goed ging, was echt een cadeautje! Ik deel met jou graag onze ervaringen en waar we op hebben gelet. Lees je mee?

Misschien ben of ken je een bergliefhebber die graag mooie tochten maakt door deze indrukwekkende omgeving. Wij zijn echte fanatiekelingen als het gaat om mooie wandelingen maken over de toppen. Ik ben er van jongs af aan mee ‘besmet’ en de liefde voor bergen is alleen maar toegenomen de laatste jaren. Zelfs tijdens onze huwelijksreis (toen ik al zwanger was van onze zoon) maakten we de mooiste tochten met elkaar. De liefde voor bergen geven we graag door, maar we wisten niet dat we hier op deze jonge leeftijd van onze zoon al een begin mee konden maken. We zijn heel blij dat we nu al deze herinneringen met elkaar hebben gemaakt. Onvergetelijk!

De eerste bergtocht hebben we gemaakt toen we heerlijk aan het Gardameer in Italië mochten vertoeven. We waren hier op uitnodiging van Canvas Holidays om te genieten van de gezellige camping Bella Italia. Het Gardameer bewonderen was al een feestje, maar deze bergtocht maakte de vakantie al helemaal te gek. We besloten met de kabelbaan naar Monte Baldo te gaan en dit was al een leuke beleving; Lucas keek zijn ogen uit! Eenmaal boven – dikker aangekleed – maakten we een mooie bergtocht en sloten we af met de afdaling. We hebben daarbij goed opgelet hoe het met Lucas gaat en of hij het nog wel naar zijn zin heeft. Het is een kwestie van luisteren en doen wat goed voelt, maar vooral niet forceren. Een bergtocht maakt niet alleen veel indruk, maar heeft ook invloed op het lichaam. De inspanningen die je levert, mogen niet ten koste gaan van al jouw reserves. Je moet er immers ook als ouders zijn voor de kleine.

We hadden het geluk dat Lucas al snel in slaap viel in de fijne draagrugzak die we hadden gekregen van mijn moeder. Daar zijn we trouwens ontzettend blij mee, het was van geweldige kwaliteit waardoor Lucas er heerlijk in kon zitten en mee kon kijken. Al snel was hij vertrokken door het wandelritme en konden wij lekker doorstappen. We zorgden ervoor dat we wat warmere spullen bij ons hadden, op de toppen is het áltijd kouder. Vergis je daar niet in! Ook al lijkt het aangenaam en aantrekkelijk, neem voor de zekerheid warmere (en regenbestendige) kleding mee. Tip: het weer kan snel omslaan in de bergen, zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan. Nog even terugkomend op de kleding, wanneer je als ouders gaat wandelen met de kleine dan moet je er rekening mee houden dat jullie doorwandelen. Jullie hebben het daardoor een stuk warmer en de doorbloeding blijft goed doorstromen. De kleine zit in de draagrugzak stiller en beweegt minimaal. Kleed hem daarom aan op de juiste weersomstandigheden. Neem zijn favoriete knuffeltje mee, een speeltje en vergeet de verzorgingsproducten niet (luiers, doekjes, crème).

Voldoende water en eten is ook een must. De wandelingen kunnen uitputten en daarom is het belangrijk om regelmatig even een pauze in te lassen om te eten en te drinken. Even een oplaadmomentje zorgt ervoor dat jouw lichaam tot rust komt en bovendien kan je nog eens even stilstaan bij de route die je hebt afgelegd om hier te komen. Goud waard, toch? Ook voor de kleine is het belangrijk om wat te eten en drinken aan te bieden met enige regelmaat. Hem of haar kan zo’n wandeling vol indrukken op een andere manier uitputten. Het is een nieuwe ervaring en dat kan ook best spannend zijn. Even bewegen tijdens een pauze is ook een aanrader, net als het aannemen van een andere houding voor de kleine. Tip: tijdens de pauze is het meteen handig om elkaar weer even goed in te smeren met zonnebrand.

Ik hoop dat je het leuk vond om onze tips en ervaringen te delen. Wij hebben het geluk gehad dat we alleen maar positieve avonturen hebben beleefd waar Lucas erg makkelijk in mee is gegaan. We hadden weinig verwachten en het werd uiteindelijk fantastisch! Hopelijk mag je in de toekomst veel mooie wandelingen met elkaar maken en toppen bereiken. Veel succes en plezier!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.