Blog

Dagje uit in Antwerpen – De leukste tips op een rij

Ga je een dag naar Antwerpen? Wat een heerlijk vooruitzicht om deze stedentrip te maken! We zetten bezienswaardigheden, hotspots en tips op een rij die niet mogen ontbreken tijdens jouw bezoek aan Antwerpen. Wij komen regelmatig in deze sfeervolle stad, omdat Antwerpen over indrukwekkende architectuur, mooie straatjes, vriendelijke bewoners en lekker eten beschikt. Geniet van deze prachtige stad!

Hoe reis je naar Antwerpen?

Antwerpen heeft alle ingrediënten om een stedentrip helemaal compleet te maken. Wij reizen er daarom heel graag met enige regelmaat naartoe, dit doen wij met de auto. Vanaf Utrecht ben je er zo! Ook kan je Antwerpen goed bereiken met OV, de trein is een mooie ervaring omdat je dan gelijk aankomt op het prachtige centraal station van Antwerpen. Of je nu met de auto komt of met het OV, dit station is écht de moeite waard om te bezoeken. De enorme glazen koepel is een bezienswaardigheid op zich! Eenmaal in Antwerpen kan je de stad te voet bewonderen, dan maak je de bezienswaardigheden van de stad goed mee en qua afstand is het prima te realiseren.

Museum aan de Stroom en de burcht Het Steen

Laten we beginnen bij het MAS. Het MAS (Museum aan de Stroom) bevat tentoonstellingen op verschillende verdiepingen maar ook een panoramadak waarvan het uitzicht echt indrukwekkend te noemen is. Je kijkt er (gratis) over heel Antwerpen en dat is extra leuk om je goed te kunnen oriënteren en om Antwerpen voor het eerst te ontmoeten. Ik vind het een aanrader om bij het MAS te beginnen als je er in de buurt hebt geparkeerd, want dan kan je vanuit hier richting Het Steen. Het Steen is het oudste gebouw van Antwerpen. Het ligt aan de Schelde ter hoogte van het vroegere schiereiland de Werf. Deze burcht is ook voor de kleinere toeristen (kids van 6 tot 12 jaar) interessant en de moeite waard om te bezoeken. De burcht heeft een romantische sfeer, maar.. wist je dat het ook een gevangenis is geweest? Neem echt een kijkje en geniet van de mooie wandeling vanuit het MAS langs de Schelde om Het Steen te kunnen bewonderen.

De Grote Markt van Antwerpen en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

De Grote Markt van Antwerpen is een plein gelegen in de oude stad. Op wandelafstand bevindt zich de Schelde. Daarom is het heel gemakkelijk te bereiken vanaf Het Steen. Het is een plein met veel gildehuizen en eenmaal op het plein kan je mooie plekken herkennen. Denk aan het Stadhuis, de Brabofontein en voor al je vragen kan je terecht bij de VVV die hier ook zit. In de winter kan je hier genieten van de kerstmarkt met ijsbaan en als je met je rug naar het Stadhuis staat zie je al de toren van Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Deze heeft een toren van maar liefst 123 hoog en ziet er zowel van buiten als van binnen indrukwekkend uit. De kathedraal is zeker een bezoekje waard met haar magnifieke altaarstuk en haar gigantische orgel. Aan deze kathedraal zit een heerlijk plein waar je typische Belgische bieren kunt drinken. Ook als je naar de kathedraal kijkt en hier rechts van het straatje in loopt (de Jan Blomstraat) kom je op een plein genaamd de Groenplaats waar het ideaal is om een terrasje te pakken. Het is echt de rustplaats van de stad waar iedereen graag samenkomt om te ontspannen, maar de biertjes zijn hier wel iets kostbaarder. Voor goede restaurants kan je hier ook prima terecht.

Modemuseum MOMU en De Meir

Sta je op de Groenplaats met de kathedraal in je rug, dan heb je aan de rechterkant van het plein het modegedeelte van Antwerpen inclusief het Modemuseum MOMU. Dit museum is echt een aanrader voor fashionista’s! Jaarlijks organiseert MoMu twee grote tentoonstellingen op het gebied van mode en design. Het gebouw (Modenatie) wordt ook gebruikt voor de Modeacademie en enkele ontwerpers.Loop je rechtdoor op de Groenplaats dan kom je uit op de beroemde winkelstraat De Meir. Veel Nederlanders gaan naar Antwerpen om een dagje te shoppen, heel begrijpelijk want hier zitten eigenlijk alle fijne winkels die je zou kunnen en willen bezoeken. Wat dat betreft is Antwerpen echt een fantastische stad voor modeliefhebbers en shopaholics! Maar er is meer te beleven op De Meir dan alleen het shoppen (wat natuurlijk ook echt heerlijk is), want zo kom je halverwege uit bij het paleis. Wist je dat in het verhaal van het paleis de hele Belgische geschiedenis vervat zit? Het Belgische koningshuis, maar ook Napoleon en Willem I waren ooit eigenaar. Vooral de imposante Spiegelzaal maakt veel indruk. Ook bevindt zich hier een heerlijke chocolaterie The Chocolate Line waar je zelfs een kijkje kunt nemen in de keuken. Echt heel leuk om te zien en alleen al de geur is waanzinnig lekker. En ga je bij het paleis naar rechts, dan kom je uit bij het Rubenshuis. Voor velen ook geen onbekende en heel bijzonder om te bezichtigen.

Zoo van Antwerpen

Loop je De Meir af, dan kan kunnen wij je aanraden om richting het station te lopen. Het centraal station van Antwerpen is echt de aller allermooiste die we ooit hebben gezien. Hier is trouwens ook een bekende flashmob gehouden, als je het Googled dan kom je erop uit en je wordt er spontaan vrolijk van. Maar als je naar het station loopt, dan zie je aan de linkerkant de dierentuin, de bekende Zoo van Antwerpen. In het hart van de stad ontdek je ZOO Antwerpen, de mooiste 19de-eeuwse dierentuin ter wereld! Het prachtige decor behoort tot het culturele erfgoed van Antwerpen. Honderden exotische dieren verwelkomen je: olifanten, brilberen, (zee)leeuwen, okapi’s en gorilla’s. Aan de rechterkant van het station tref je de diamantenbuurt.

Voor cultuurliefhebbers

Ook kan je in Antwerpen goed terecht als je een cultuurliefhebber bent en graag een museum zou willen bezoeken. Denk hierbij aan museum Plantin-Moretus, het aan de boekdrukkunst gewijde museum is namelijk echt perfect voor boekenliefhebbers. Ook kan je een bezoek brengen aan het Rubenshuis met de tentoongestelde werken van Rubens en een authentiek tuinpaviljoen.

Spareribs fans opgelet!

Wij hebben heerlijk onbeperkt spareribs gegeten bij restaurant Amadeus. Dit was echt zo’n succes dat we het je heel graag willen aanbevelen. De sfeer is er fantastisch – een beetje alsof je in een oude film stapt – en de bediening is er ontzettend vriendelijk. Maar natuurlijk gaat het in een restaurant om het lekkere eten en dat is er betaalbaar en kwalitatief geweldig. Echt een aanrader als je in de buurt bent! En ja, het heet onbeperkt spareribs eten… die krijg je ook onbeperkt. Yummie!

Antwerpen is een prachtige stad waar je heerlijk kunt wandelen, shoppen, eten en culturele uitstapjes kunt maken. Geniet van deze mooie stedentrip!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.