Blog

Dagje naar Texel – Het ultieme vakantiegevoel beleven

texel vriendinnen dagmar valerie

Ik geniet nog helemaal na. Het dagje uit naar Texel was fantastisch en ik mocht er het ultieme vakantiegevoel beleven. Met lieve vriendinnen verkenden we het eiland op een vernieuwende manier. We deden namelijk drie activiteiten die we niet eerder hebben gedaan. We knuffelden lammetjes op de Schapenboerderij, genoten van de allerbeste kaasfondue in het kaascafé op kaasboerderij Wezenspyk  en we sloten de dag af met een onvergetelijke boottocht; we mochten garnalenvissen op de Waddenzee. We genoten met volle teugen van het prachtige eiland!

Lammetjes knuffelen op Texel

Wie mij langer volgt dan vandaag, weet dat ik heel graag naar Texel afreis om er het ultieme vakantiegevoel te mogen beleven. Al ga je slechts één dag, je komt er als herboren terug. Zo ervaar ik die mooie dagen die ik inmiddels op Texel heb mogen spenderen. Ik kom er dan ook met veel plezier terug, bijvoorbeeld door er te genieten met lieve vriendinnen. Onze grote wens was om in de lente lammetjes te kunnen knuffelen. Waar kan dat beter dan op Texel waar meer schapen dan inwoners zijn? Precies, het was dan ook een perfecte gelegenheid om de Schapenboerderij te bezoeken. Het was er ge-wel-dig, waardoor we eigenlijk niet meer weg wilden. We knuffelden met lammetjes, kippen, cavia’s en biggetjes. Ook woonden we een te gekke demonstratie bij en vertelde boer  Lennart enthousiast over zijn schapen. Er komt veel kijken bij het boerenleven, maar wij zijn er helemaal weg van! Deze schapenboerderij is dan ook een absolute aanrader voor jong en oud. Een dag naar Texel is pas compleet als je hier bent geweest, veel plezier!

Lekkerste kaasfondue van de wereld!

Hou je van kaas? Dan is het kaascafé de hotspot van Texel waar je echt moet zijn. Proef de lekkerste kaasfondue van de wereld inclusief uitzicht op de Texelse weilanden. Voor een heerlijke lunch of een fantastisch diner ben je op kaasboerderij Wezenspyk aan het juiste adres, want hier wordt de Texelse Boeren- en Schapenkaas gemaakt. Het is dat de reistijd vanaf mijn huis wat ver is én er een boottocht voor nodig is om daar heerlijk te kunnen dineren, anders was ik er regelmatig te vinden. Mocht je in de buurt zijn; laat je verrassen door de smaaksensatie en verrukkelijke beleving die het kaascafé met kaasfondue hier biedt. Eet smakelijk!

Garnalenvissen op de Waddenzee

We kunnen een vinkje zetten op onze bucketlist! Met een geweldige boot over de Waddenzee varen om garnalen te vissen was echt een waanzinnig mooie beleving. Het zonnetje scheen volop (maar het is alsnog een aanrader om je lekker warm aan te kleden) en we genoten van de mooie vergezichten vanaf de boot. Wat een rijkdom om te genieten van de zee, de zeehondjes en de zon. Gedachten waaiden met de wind mee en ik kwam helemaal tot rust op de boot. De kapitein vertelde over het leven in de Waddenzee en we kregen te zien hoe het garnalenvissen eraan toegaat. We mochten proeven en ze smaakten heerlijk zo vers uit de zee en dan gekookt. Het pellen ervan was nog wel een uitdaging, maar ook dat verliep steeds beter door vooral te oefenen.

Het was geweldig om deze ervaring samen met mijn lieve vriendinnen te mogen beleven. De roadtrip was meer dan geslaagd en we zijn mooie belevenissen rijker die we nooit zullen vergeten. Wat een prachtige dag! Mocht je genieten van Texel dan kan ik je deze drie activiteiten zeker aanraden om jouw verblijf compleet te maken. Ik gun je van harte het ultieme vakantiegevoel!

Ben jij al een keer op Texel geweest?

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.