Blog

Dagje naar Gibraltar – Mijn tips en bezienswaardigheden

Wil je voor een dag naar Gibraltar? Ik deel mijn reistips, bezienswaardigheden en highlights graag met jou zodat je er een onvergetelijke dag kunt beleven. Gibraltar was fantastisch en ik kijk met plezier terug op ons geslaagde bezoek. Ik wist niet dat een dagje Gibraltar zoveel indruk zou maken, we bezochten onder andere de Apenrots met de kabelbaan waar we de apen van dichtbij mochten bewonderen. Ook hebben we er gewinkeld en zaten we in een heuse dubbeldekker! Gibraltar is namelijk van de Britten, was jij hiervan op de hoogte? Je spot er zelfs de traditionele telefooncellen en je betaalt er met pounds. In dit artikel vertel ik wat je allemaal kunt doen op dit Spaanse deel van Engeland. Een mooie reis toegewenst!

Wat moet je weten over Gibraltar

Wist je dat de naam Gibraltar afkomstig is van het Arabische Jabal Ṭāriq? De vertaling ervan is “Berg van Tariq”, Tariq was de man die de in 711 de Arabische verovering van de Straat van Gibraltar leidde. Gibraltar is een schiereiland en vanwege de ligging is het een belangrijk strategisch punt geworden. De taal die in Gibraltar wordt gesproken is Engels, maar je hoort er ook veel Spaans. De Spaanse invloeden komen op verschillende manieren terug en de taal wordt er dan ook veel gesproken. Wist je dat je er betaalt met de Gibraltarese pond? Wil je een bezoek brengen aan dit schiereiland, dan is het aan te raden om met de bus te komen. Ook kan je Gibraltar goed met de auto bereiken, je kunt dan bijvoorbeeld parkeren in Linea de la Conception en vanaf daar lopend door de douane. Hou daarbij welk rekening de wachtrijen langer kunnen uitpakken, maar als je hier al aan gedacht hebt dan valt het vast alleen maar mee. Vergeet ook niet de identiteitskaart of paspoort mee te nemen. Ook met de auto kan je goed het schiereiland op, maar het parkeerterrein is net zo gemakkelijk. Wist je dat je eerst de landingsbaan over moet steken (lopend, met de bus of met de auto) om de stad Gibraltar te bereiken? Alleen al het vliegveld maakt het een bijzondere belevenis.

Wat te doen in Gibraltar: de bezienswaardigheden

Als je een dagje (of langer) naar Gibraltar zou willen gaan, dan is er genoeg om te ontdekken. Veel shopplezier en geniet van de wandeling als je door Main Street loopt. Het is een soort mini Londen met allerlei Britse winkels en merken. Het is de hoofdstraat van de stad en je treft er ook leuke restaurants en pubs. De belangrijkste bezienswaardigheid van het schiereiland is de rots van Gibraltar. St. Michael’s Cave zijn de beroemde grotten van het eiland en ook de Botanische tuin is het bezoeken zeker waard. Hou je van een actieve dag en ben je sportief aangelegd? Ga dan naar de Mediterranean Steps waar je via een zware trap met ontzettend veel treden kunt genieten van mooie panorama’s.

De Apenrots en wilde apen van Gibraltar

De rots is niet alleen de belangrijkste bezienswaardigheid van het schiereiland, maar tegelijkertijd ook de grootste. Vanaf de Apenrots heb je een fantastisch uitzicht en je kunt op heldere dagen zelfs Noord-Afrika zien liggen. Wij hadden geluk en zagen ook het continent in de verte, erg bijzonder. We zijn naar boven gegaan met de kabelbaan waar de wilde apen al op ons stonden te wachten. Let erop dat je geen eten of interessante speeltjes in het zicht hebt liggen, want die ben je in een mum van tijd kwijt. De apen zijn de mensen gewend, maar het blijven wilde dieren waardoor ze onverwacht uit de hoek kunnen komen. Lok de apen dan ook niet uit en probeer een goede afstand te bewaken. Zo mag je de dieren bijvoorbeeld ook niet voeren, dat is niet alleen uit de bescherming voor de dieren maar ook voor de toeristen. Lucas vond het geweldig om de apen te zien en riep enthousiast ‘Aapieeeee’. Dat maakte de dag natuurlijk compleet! Het uitzicht was indrukwekkend en mooi, de top van de rots is echt een aanrader om te bezoeken met de kabelbaan. Het is een betaalbaar uitje en je kijkt er je ogen uit.

Ben jij al een keer in Gibraltar geweest? Ik hoop dat je het leuk vond om er meer over te lezen!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.