Blog

7 X Mijn favoriete steden in België voor een weekendje weg

Wil je genieten van een weekendje weg, maar niet ver reizen? Spring dan in de auto, de trein of bus en ontdek België! Ik kom heel graag in België, de steden zijn er sfeervol en de inwoners hartelijk en vol warmte. Dat maakt ook dat we er heel graag (en vaak) terugkomen, we laden er op en genieten er van de mooie omgeving. Ik ben van België gaan houden en sta altijd open voor meer leuke tips om het land te ontdekken. Mijn favoriete steden in België zijn…

Gezellig naar Gent

In Gent is er voor jong en oud zoveel moois te beleven en te doen! Maak bijvoorbeeld een leuke boottocht en bewonder de bezienswaardigheden vanaf het water. Burcht Gravensteen is een unieke, historische plek die veel indruk op mij heeft gemaakt. Daarom raad ik deze locatie graag aan om te bekijken. In de Sint-Baafskathedraal kan je beroemde kunstschatten bewonderen, je kunt in Gent over gezellige markten wandelen én het nachtleven is niet mis; je vindt in deze stad genoeg clubs en discotheken om je tot in de late uurtjes te vermaken. Gent is minder toeristisch dan bijvoorbeeld Brugge, waardoor je kunt rekenen op een aangenaam verblijf! In dit artikel schreef ik meer over de bezienswaardigheden en te gekke hotspots van Gent. Veel plezier!

Shoppen en bezienswaardigheden bewonderen in Antwerpen

Oh Antwerpen is ook zo fijn! Nu ik dit artikel schrijf, wil ik meteen in de trein springen om lekker naar deze stad af te reizen. Ik moet mijzelf echt inhouden om niet te gaan! Antwerpen is een prachtige stad die veel verschillende gezichten kent. Je kunt er shoppen op De Meir, je kunt er Het Steen bekijken of genieten van het uitzicht vanaf het MAS. De Grote Markt is echt een must visit, net als de kathedraal. Neem ook een kijkje op het Centraal Station! Heb je tijd over? Dan is de dierentuin van Antwerpen een leuke bezienswaardigheid om te ontdekken. Wil je meer weten over de hotspots van Antwerpen? Je leest het in mijn Antwerpen artikel, waarin ik alle tips voor Antwerpen op een rij heb gezet.

Genieten van de sfeer in Brugge

Brugge is sprookjesachtig mooi en daarom écht de moeite waard om te bekijken. De stad is romantisch en gezellig; je ziet er leuke bruggetjes, kunt er varen over het water, er zijn allemaal schattige straatjes met leuke winkels te vinden en de sfeer is er echt top. De gezelligheid van de stad lijkt je te omarmen zodra je er bent! Neem voor meer Brugge tips en bezienswaardigheden van mij hier een kijkje.

Het bruisende Brussel

Brussel is de hoofdstad van België en wordt de hoofdstad van Europa genoemd. In Brussel worden belangrijke besluiten genomen, omdat het bestuurlijke centrum van de EU er is gevestigd. Naast deze belangrijke instellingen, is er voor toeristen veel moois te zien en te bewonderen. Denk aan de Grote Markt, Manneken Pis, het Atomium, het koninklijke paleis en de antiekmarkt. Je kunt er ook heel goed shoppen én lekker eten. Brussel is ook bereikbaar per Thalys, dan ben je er zo!

De studentenstad Leuven

Wij mochten een weekendje genieten van Leuven en wat hebben we het er fijn gehad! We zagen Leuven toen het bedekt was met een magisch laagje sneeuw; het was schitterend. Eén van de mooiste gotische gebouwen van de stad is zonder twijfel het stadhuis. Je vindt dit enorme stadhuis op de Grote Markt. Leuven kent indrukwekkende Universiteitsbibliotheken en mooie pleinen. Het is er heerlijk wandelen, maar als je echt even wilt ontsnappen aan de stad dan is de botanische tuin van Leuven een aanrader. Wist je dat Leuven ook wel de bierhoofdstad van België wordt genoemd?

Visit Hasselt

Een dagje Hasselt staat garant voor ontspanning, sfeerproeven en gezelligheid. Zet de zintuigen goed open en geniet van deze levendige hoofdstad met gezellige straatjes en een prachtige Japanse tuin. Het is de grootste Japanse tuin van Europa, we waren erg onder de indruk toen we hier waren. Als we denken aan Hasselt, dan komen de herinneringen aan de lekkere restaurants en leuke terrasjes meteen boven. Heerlijkheid in Hasselt!

De kust van België met het mooie Oostende

Wij zijn enkele jaren geleden op een Valentijnsweekend in Oostende geweest. Wie mijn blog langer volgt, kan zich dit misschien nog herinneren. We mochten verblijven in een heerlijk hotel aan de kust, genoten van voortreffelijke restaurants en maakten strandwandelingen terwijl de storm voorbij raasde. We woonden er een pianoconcert bij en shopten in gezellige winkels van Oostende. Fort Napoleon is ons ook bijgebleven, het was erg bijzonder om dit fort te mogen bewonderen. We kijken met veel plezier en mooie herinneringen terug op ons gezellige verblijf in deze kustplaats. Een aanrader wat ons betreft!

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.