Blog

7 Tips om te besparen op vakantie, handige budgettips!

Wij zijn dol op vakantie en genieten als gezin graag van mooie reizen. We houden van het ontdekken van nieuwe plekken en het vakantie vieren met elkaar. We gaan dan ook regelmatig op reis, maar besparen op vakantie. Een vakantie hoeft niet duur te zijn, terwijl je wel luxe en veel plezier kunt ervaren! Zonder de pret, mooie ervaringen en vakantieplezier in te leveren, kan je budgettips toepassen waardoor je geld bespaart op jouw mooie reis. Onvergetelijke herinneringen creëren is fantastisch, daar hoeft geen onbetaalbaar prijskaartje aan te hangen. Daarom vertel ik je graag in dit artikel onze 7 tips om te besparen op de vakantie, zonder dat je het direct voelt of merkt. Als je weet dat het financieel goed zit, kan je pas echt zorgeloos op reis. Je moet er wel iets voor doen, maar ten koste van de vakantie zelf zal het besparen nooit gaan. Ik wens je veel plezier toe bij het toepassen van de budgettips zodat je mooie vakanties tegemoet mag gaan in de toekomst. Geniet ervan!

Boek jouw vakantie op tijd en profiteer van de kortingen

Door vooruit te plannen welke reizen je graag zou willen maken en hoe je de vakantie wilt beleven, kan je profiteren van onder andere vroegboekkortingen en fijne prijzen voor early birds. Zo genieten wij als gezin regelmatig van mooie accommodaties die anders onbetaalbaar zouden zijn. Prijzen veranderen doen reisorganisaties vaak, zo werkt het immers ook bij vliegtuigmaatschappijen. Hoe eerder je een vlucht boekt, hoe gunstiger het vaak is! Voor de echte avonturiers zou het boeken van last minute vakanties ook een uitkomst kunnen zijn, omdat de laatste plekken dan worden vergeven voor bijzonder lage prijzen. Je moet wel met die onzekerheid kunnen leven dat de bestemming dan nog niet vast staat. Profiteer van kortingen op een manier die aansluit bij jouw vakantie wensen zodat je er mooie herinneringen kunt maken.

Zelf lekkere gerechten koken met lokale producten

Hoe gezellig is het om op de markt lokale producten te shoppen en daar gerechten uit de omgeving mee te maken. Zo ontdek je alsnog de culinaire keuken, maar dan helemaal zelf! Zoek lekkere recepten op en kook gezellig samen. Dek de tafel mooi en geniet van jouw kookkunsten! Lokale producten shop je voor toegankelijke prijsjes op de markt of in de winkel, terwijl je voor een restaurant al snel veel meer betaald. Zo kan je bijvoorbeeld ook besparen op het eten van toetjes. Koop je een bak ijs of waterijsjes in de winkel dan betaal je net zoveel als voor één toetje. Een bespaartip waar je veel langer (eet)plezier door ervaart!

Boek van te voren de bezienswaardigheden

Wil je tijd én geld besparen op het bezoeken van bezienswaardigheden? Boek van te voren online de tickets of kaarten zodat je niet in de rij hoeft te staan en de hoofdprijs niet hoeft te betalen. Vaak krijg je online korting, waardoor het een gemakkelijke manier is om je portemonnee gelukkig te houden. Beleef dezelfde experience voor een lagere prijs!

Flexibel in de boekingsperiode

Pin je niet vast op een datum, want wellicht kan die dag juist duur uitvallen om te reizen of om van de accommodatie gebruik te maken. Er zijn dagen dat het goedkoper is om te vliegen om of aan te komen op de bestemming. Oriënteer daarom in de boekingsperiode welke dag gunstig is om makkelijk en snel geld te besparen voor jouw vakantie. Zo hou je over om aan mooie momenten uit te geven.

Gratis bezienswaardigheden bewonderen

Op veel plekken kan je bezienswaardigheden en hotspots bewonderen. Zonder dat je er daadwerkelijk binnen stapt, kan je al veel meekrijgen van de sfeer, de locatie en de ontstaansgeschiedenis. Ook kan je deelnemen aan free tours in steden waarbij je ook nog wordt voorzien van extra informatie en tips van locals. Zo beleef je de stad of omgeving op een inspirerende manier.

Neem (duurdere) producten zelf mee

Op vakantie kunnen bepaalde producten duurder zijn. Daar hoef je je geld niet aan uit te geven, als je het zelf meeneemt! Als je met de auto reist, gaat dat wellicht makkelijker dan met het vliegtuig. Toch zou je ook dan zelf de producten van te voren kunnen kopen zodat je er op vakantie geld mee kunt besparen. Ook kan je geld besparen door eigen vermaakspulletjes mee te nemen, zodat je deze op vakantie niet hoeft te kopen. Denk aan items voor op het strand, leesvoer en (bord)spellen. Reis je met het vliegtuig? Je zou ook alleen met handbagage kunnen reizen, zodat je geen betaling hoeft te verrichten voor grotere koffers. Een beetje minimaliseren tijdens het inpakken en je komt al een heel eind!

Activiteiten hoeven niet duur te zijn!

Een vakantie is echt te gek, hoe heerlijk dat je mooie reizen kunt maken! Het is ook echt een luxe die niet vanzelfsprekend is. Wist je dat je op vakantie véél geld kunt uitgeven aan excursies en activiteiten, maar dat je er ook voor kunt kiezen om goedkope of zelfs gratis activiteiten te ondernemen? Denk aan het bezoeken van het strand met de heerlijke zee of het maken van een mooie bergwandeling met waanzinnige uitzichten. Wat je daarvoor nodig hebt? Een goede conditie, lekkere broodjes, voldoende water en vooral de juiste kleding. De wandeling kost niets, terwijl je heerlijk tot rust komt in de natuur. Zo kan je ook naar een kinderboerderij of een fiets huren voor het bekijken van de omgeving. Het zijn de herinneringen die je zelf maakt, die pas echt onbetaalbaar én onvergetelijk zijn.

Ik hoop dat je met deze tips extra mag genieten van jouw welverdiende vakantie en mooie reis. Geniet en maak er een heerlijke tijd van!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.