7 Berlijn bezienswaardigheden en mijn tips op een rij

7 Berlijn bezienswaardigheden en mijn tips op een rij

Eind december 2012 zijn Jord en ik in Berlijn geweest. We hebben genoten van de stedentrip naar de hoofdstad van Duitsland. Ook vonden we het geweldige om in Berlijn bezienswaardigheden te bewonderen. We gaan daarom even terug in de tijd, want wat waren we jong! De foto’s zijn ook briljant om weer even te zien haha. We hebben genoten van deze stedentrip en denken er met veel plezier aan terug. Met de bus gingen we naar Berlijn en het was een groot succes. Wel was het ijskoud, waardoor warme kleding een must was. We genoten van kerstmarkten, bezienswaardigheden en hotspots in Berlijn. Reis je mee?

Reizen naar Berlijn

Er zijn verschillende mogelijkheden om in Berlijn te komen, zo kan je naar Berlijn vliegen, een roadtrip maken met de auto, met de trein naar Berlijn en ook de bus pakken. Wij gingen met een bus en de reis verliep erg voorspoedig. Het duurt wel even voordat je er bent, daar moet je je niet op verkijken maar eenmaal in Berlijn genoten we van de mooie omgeving en de bruisende stad. Je kunt wandelend naar veel bezienswaardigheden toe of gemakkelijk gebruik maken van het openbare vervoer. Wij pakten bijvoorbeeld regelmatig de bus in de stad, waardoor je ook nog wat van de omgeving kon zien. Ideaal!

Beroemde bezienswaardigheid in Berlijn: Brandenburger Tor

Wij hebben verschillende bezienswaardigheden in Berlijn bezocht, waaronder de bekende plekken. De Brandenburger Tor is de belangrijkste poort van Berlijn. De poort staat aan de Pariser Platz en was veel groter dan ik had verwacht. De poort is een symbool voor de vrede geworden en de Brandenburger Tor maakte veel indruk op ons. Maak je een stedentrip naar Berlijn, dan is deze plek echt de moeite waard om te bezoeken.

Het Holocaustmonument in Berlijn

De gedachte aan deze plek bezorgt mij nog steeds kippenvel, omdat het zo groots en indrukwekkend was. In Berlijn kun je het monument bewonderen ter herdenking van de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je ziet gigantische betonblokken en het is een imponerend geheel.

Een gratis tour door het Reichstag gebouw

Het Rijksdaggebouw (in het Duits Reichstag) is het Duitse parlementsgebouw. Je kunt je registreren voor de gratis tour van het Reichstag gebouw door je vooraf aan te melden (dit kan onder andere online) zodat je zeker weet dat je mee kunt. Het zit gauw vol, dus zodra je kunt is registeren een handige tip die ik je graag wil meegeven. Je loopt o.a. door de koepel heen en dit zorgde voor een geweldig uitzicht.

berlijn stedentrip dagmar valerie

Fantastisch zicht over de stad Berlijn vanaf Fernsehturm

De Fernsehturm is de tv-toren van 368 meter hoog en daarmee is de Fernsehturm het hoogste gebouw van de stad. De toren is uitgegroeid tot een populaire bezienswaardigheid van Berlijn, waardoor het handig is om alvast je tickets online te boeken. Met de lift ga je snel omhoog en geniet je van een onvergetelijk uitzicht over Berlijn. Geniet ervan!

De Dom van Berlijn 

Waar ik ook erg van onder de indruk was, is de Dom van Berlijn. In Berlijn bezienswaardigheden bezoeken kan op uiteenlopende manieren, omdat er eenmaal zoveel hotspots, indrukwekkende plekken en geweldige must visits zijn die het bewonderen meer dan waard zijn in deze Duitse hoofdstad. Een bezoek aan de Dom van Berlijn kunnen we zeker aanraden. Van welke kant je ook komt, steeds zie je de koepel van deze prachtige kathedraal.

Checkpoint Charlie

Ten slotte wil ik graag mijn lijstje met tips afsluiten met een bezoek aan Checkpoint Charlie. Checkpoint Charlie was in de tijd van het verdeelde Berlijn een controlepost op de grens van de Amerikaanse en de Russische sector, bij een doorgang van de Berlijnse Muur op de Friedrichstraße. Een streep bakstenen in de grond toont waar de Berlijnse Muur vroeger liep en je ziet er nu een replica van het oorspronkelijke hokje van Checkpoint Charlie terug op deze historische plaats.

Ik vind het zo leuk om onze reistips met jou te kunnen delen en ik ben benieuwd naar jouw Berlijn reiservaring. Ik hoop dat je er een onvergetelijke tijd mag ervaren en wens je een mooie reis van harte toe. Veel plezier!

Ben jij al een keer in Berlijn geweest?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Dit bericht heeft 4 reacties.

 1. Romy

  Oh, ik krijg hier spontaan zin van om eens een tripje naar Berlijn te boeken. Ik ben er heel wat jaren geleden geweest en heb veel van de dingen bezocht die je hier noemt. Alleen van het uitzicht vanaf grote hoogte heb ik nog niet kunnen genieten. Reden genoeg om nog eens terug te gaan naar Berlijn, toch?! :) Wat een fijn artikel met Berlijnideetjes!
  Romy onlangs geplaatst…Over pilates en waarom ik daar vrolijk van wordMy Profile

 2. Berlijn is zo’n mooie stad met natuurlijk zoveel geschiedenis! Ik ben er inmiddels twee keer geweest; de eerste keer de bekende bezienswaardigheden bekeken en de tweede keer hebben we gezien wat deze stad nog meer te bieden heeft want naast de geschiedenis heeft Berlijn ook nog zoveel meer hedendaagse cultuur! Heerlijke stad!
  Joyce – SomedayTodayNL onlangs geplaatst…Aloë vera sap; welk effect heeft het op je gezondheid?My Profile

 3. Lesley

  Wij wilden ook graag de Fernsehturm doen, en toen … bleek die één dag in het jaar onderhouden te worden en dat was net toen wij gingen haha. Oeps!
  Lesley onlangs geplaatst…Vakantiehuisjes zoekenMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge