Blog

6 X Bezienswaardigheden en tips stedentrip Valencia

Valencia is een heerlijke stad voor de perfecte stedentrip! Wij hebben genoten van de bezienswaardigheden en delen deze tips, hotspots en reiservaring graag met jou. Valencia overtrof al onze verwachtingen en we hebben een onvergetelijke tijd gehad in deze stad vol verrassingen. Strand, cultuur, heerlijk eten en indrukwekkende architectuur; je kijkt er je ogen uit! Reis je mee? 

Wist je dat… Valencia de derde stad van Spanje is met de meeste inwoners? Na Madrid en Barcelona volgt Valencia met twee miljoen inwoners. Dol op het visgerecht Paella? Dan heb ik goed nieuws: het gerecht komt namelijk oorspronkelijk hier vandaan, eet smakelijk! Trek vooral comfortabele schoenen aan zodat je de afstanden van onderstaande bezienswaardigheden goed kunt overbruggen. Ook is Valencia ontzettend leuk om te ontdekken vanaf de fiets, maar wandelen is ook goed te doen.

Het Turia park – Deze groene strook ten noorden van het historische centrum vonden wij echt indrukwekkend. Het park in Valencia is ruim 9 kilometer lang en het bevat de leukste ruimtes, toestellen en paden om sportieve activiteiten te ondernemen. Van sportvelden tot hardlooproutes, schaakborden, bankjes en het grote klimtoestel Gulliver; de locals zijn er graag te vinden en benutten het park sportief. Het Palau de la Música is het concertgebouw met een vijver voorzien van fonteinen, waar nog vaak concerten en tentoonstellingen plaatsvinden. Het park begint (of eindigt, even afhankelijk van welke kant je komt) bij dierentuin Bioparc en loop je helemaal door het park dan kom je uiteindelijk bij de Stad van Kunst en Wetenschap. Dé hotspot van Valencia!

Plaza del Ayuntamiento – Aan dit belangrijkste plein van Valencia staat het gemeentehuis. Het plein heeft een centrale ligging in de historische binnenstad, maar het is er vrij leeg. Vooral de prachtige gebouwen waardoor het wordt omringd in combinatie met de gezellige palmbomen, maken het de moeite waard om te bezoeken. In de buurt van dit plein is het heerlijk om te wandelen door de oude straatjes van Valencia. Wanneer je richting het treinstation Valencia Estació del Norte loopt, is het een aanrader om een kijkje te nemen in de hal. Deze is namelijk fraai versierd met mozaïek. Naast het station staat Plaza de Toros; de arena waar de stierengevechten werden gehouden. Ge-wel-dig!

Kathedraal van Valencia / Catedral de Santa María de Valencia– Een bezoek aan de kathedraal van Valencia mag tijdens jouw citytrip niet ontbreken. In deze kathedraal ontdek je verschillende stijlen; Barok, Gotisch en Romaanse invloeden zie je terug. Wist je dat je de Heilige Graal kunt bewonderen in deze kathedraal? Aan de achterkant van de kathedraal tref je een gezellig plein waar je lekker een terrasje kunt pakken.

Valencia_Dagmar

Ciutat de les Arts i les Ciències – Het centrum voor cultuur en wetenschap was voor mij dé reden om naar Valencia te gaan.  Het moderne gebouwencomplex is ontworpen door architect Santiago Calatrava. Je treft Ciudad de las Artes y las Ciencias in het hart van Valencia en het bestaat uit zes gebouwen. Een mooie wandeling brengt je langs het operagebouw, een bioscoop, het planetarium, het museum van de wetenschap en het Oceanium. L’Oceanografic is het grootste aquarium van Europa met zeven verschillende ruimtes. Hier leven ongeveer 45.000 zeedieren van 500 verschillende soorten!

 l’Umbracle –  Het mooiste uitzicht op de bouwwerken van de Ciutat de les Arts i les Ciències, heb je vanaf L’Umbracle. Dit is een grote botanische tuin van meer dan 17.000 vierkante meter! Ik noem het graag het palmboom paradijs.

Valencia_DagmarValerie

Mercado Central – Dit is een markt waar je tussen de locals gezellig boodschapjes kunt doen. Het aanbod is groot en vooral het gebouw is heel bijzonder om te bekijken. Over markten gesproken, Mercado Colon vonden we ook een prachtig gebouw en daar hebben we genoten van een verkoelend sapje. Het is geen markt zoals we deze kennen met kraampjes, maar wel ideaal om even te ontspannen met een hapje en drankje. De hoge plafonds, de pilaren en de mozaïek maken het tot een bezienswaardigheid die we je graag willen meegeven.

In Valencia kan je bovenstaande bezienswaardigheden bewonderen, maar ook heerlijk eten, fietsen, aan het strand zitten en laten we ook het shoppen niet vergeten! De stad bevat alle ingrediënten om een geslaagde stedentrip te realiseren. Ook is Valencia goed in één dag te bezichtigen, maar je bent gewaarschuwd: je wilt er nooit meer weg!

Ben jij al een keer in Valencia geweest?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.