Blog

6 Verborgen parels van Europa

Europa telt indrukwekkende en populaire bestemmingen voorzien van beroemde bezienswaardigheden. Ook zijn er genoeg steden die ook over prachtige highlights beschikken die de moeite waard zijn om te bewonderen. Wij zetten deze verbogen parels heel graag in het zonnetje, wellicht zit er een stad tussen die onmiddellijk op jouw reis wishlist belandt. Geniet mee met deze onontdekte steden in Europa!

Cultuur snuiven in Wroclaw

Ken je de stad Wroclaw al? Dit is de vierde grootste stad van Polen en de stad telt 664.000 inwoners. Wroclaw staat bekend om het ‘Venetië van Polen’, vanwege de ligging aan de rivier de Oder en de vele bruggen. De stad bestaat uit verschillende eilanden en heeft een beroemd plein waar allemaal gekleurde huizen aan grenzen. Wroclaw is niet voor niets bekroond tot de Europese Culturele hoofdstad in 2016! De stad wordt door steeds meer toeristen ontdekt, maar behoort nog tot een verborgen parel die echt de moeite waard is om te bezoeken. Bijvoorbeeld voor een romantisch lang weekend weg of een gezellige tijd met vriendinnen. Je kijkt er je ogen uit!

Stedentrip in Turijn

Turijn is na Milaan de grootste stad van Noord-Italië. De stad ken je wellicht nog van de Olympische Winterspelen in 2006. Je treft er heerlijk slowfood, uitzicht op de Alpen, lekkere koffietentjes en vergeet vooral niet de chocola te proeven! Met veel plezier vertellen we hier over onze reiservaringen en stedentrip Turijn met srprs.me. Turijn is een prachtige parel van Italië én met het vliegtuig ben je er zo! Dat maakt een stedentrip naar deze sfeervolle stad extra aantrekkelijk.

Kerstmarkten in Keulen

Onder Nederlanders is Keulen erg populair, vooral omdat de reistijd te overzien is. Je bent er zo! Dat maakt een stedentrip of dagje uit absoluut tot een must do. De bezienswaardigheid die je tijdens een bezoek aan Keulen echt niet mag missen is de Dom van Keulen. Vanaf eind november is Keulen al helemaal de moeite waard om een bezoek aan te brengen, want dan tref je er prachtige kerstmarkten aan. Voor de ultieme kerstsfeer ga je naar Keulen!

Vakantie in Rovinj

Ben je al een keer in Kroatië geweest? Wij zijn helemaal weg van het plaatsje Rovinj en dat heeft meerdere goede redenen. Overigens zijn wij niet de enige die zo lovend zijn, daarom zijn we extra nieuwsgierig naar hoe jij een bezoek aan deze stad in Europa gaat ervaren! Er zijn prachtige Venetiaanse koophuizen, heerlijke restaurants, smalle straatjes en een indrukwekkende Romaanse kerk te vinden. Het ultieme vakantiegevoel ervaar je in de omgeving van én in Rovinj.

Luxemburg: parel van Europa

Als je ons vraagt naar een sprookjesachtige omgeving, dan komen we uit bij de stad Luxemburg en omstreken. Het heuvelachtige landschap, de verrassende architectuur, de culturele hotspots en de vriendelijke inwoners maken deze stad tot een parel die we heel graag in dit artikel willen benoemen. Ook Luxemburg is qua reistijd goed te overzien en je bent er echt even helemaal tussenuit. Goede reis!

Boottocht in Gent

Wij hebben een zwak voor België en genieten van de mooie steden die het land rijk is. Gaan we voor Brugge of toch Leuven? Misschien Hasselt en wat dacht je van Oostende? Antwerpen is natuurlijk een parel! Maar… wij kozen voor de verborgen beauty Gent! Al zijn de overige steden ook écht het bezoeken waard, bijvoorbeeld door een tour door België te maken. Wij hebben zoveel mooie herinneringen aan Gent en haar indrukwekkende bezienswaardigheden: van burcht Gravensteen tot een boottocht, de verschillende markten, de lekkere wafels en het wonderschone uitzicht vanaf de toren Belfort. Gent heeft mijn hart gestolen!

Welke van deze parels in Europa heb jij al bezocht?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.