5 X Waarom ik verliefd ben geworden op Texel

5 X Waarom ik verliefd ben geworden op Texel

Elk jaar maken we een uitstapje naar het prachtige Texel. Ik ben verliefd geworden op het eiland en verheug mij ontzettend op de mooie tijd die we daar mogen beleven. We hebben al veel onvergetelijke herinneringen gemaakt en ik kom er al sinds ik een peuter ben (bijna) jaarlijks. Waarom ik verliefd ben geworden op Texel? Dat vertel ik je heel graag!

Het eiland is perfect om het ultieme vakantiegevoel te ervaren. Je kunt er een dagje naartoe, maar ook een weekend, midweek of langer! Er is zoveel te bewonderen en te doen, maar ook zoveel wat je juist niet hoeft. Alles mag en kan, maar je kunt er ook heerlijk tot rust komen en ontspannen. Je bent er echt even tussenuit, ook als je een dag naar Texel gaat kan ik je het eiland zeker aanraden.

Texel beleef je al tijdens de reis. Per boot vaar je naar het eiland toe en dat is al een te gekke ervaring. Het maakt veel indruk op jong en oud. Zo’n prachtige boot die over het water glijdt, al die meeuwen in de lucht en op de reling en je hebt zelfs de kans om een zeehond te spotten! Maak je een heerlijke wandeling over het strand, dan zou je ook een zeehond kunnen zien als je goed in zee kijkt. Soms zie je een kopje nieuwsgierig rondkijken, heel leuk! Mocht je er geen tegenkomen en je wilt dolgraag een zeehond bewonderen, dan is Ecomare natuurlijk the place to be!

Uren wandelen en lekker fietsen; op Texel kan je sportief en actief bezig zijn. Er is zoveel leuks te beleven voor iedereen die van ontdekken en bezigheden houdt. Je kunt natuurlijk ook heerlijk zwemmen, de stranden verkennen en mooie fietstochten maken. Wist je dat Texel wereldberoemd is om de gevarieerde natuur? De honderden soorten vogels en planten maken het eiland tot een fantastische plek voor natuurliefhebbers. Texel heeft zelfs een eigen schapenras! Op Texel zijn meer schapen te vinden dan inwoners, in de lente is het dan ook een fantastische periode om gezellig lammetjes te knuffelen. Bijvoorbeeld op Schapenboerderij Texel, dit is een mooie beleef boerderij waar je uren plezier mag ervaren.

Genieten van terrasjes en restaurants kan perfect op Texel! Je kunt bijvoorbeeld lekker lunchen bij de Vuurtoren en dineren in het kaascafé op kaasboerderij Wezenspyk. En vergeet niet het Texelse Skuumkoppe (bier) te proeven! Wandelen over het strand zorgt ervoor dat je lekkere trek krijgt. Gelukkig kan je de meest verrukkelijke gerechten eten op dit mooie eiland. Eet smakelijk!

Verveling zit er niet bij! Schijnt de zon of regent het? Voor alle weersomstandigheden zijn er genoeg mooie en leuke bezienswaardigheden te bekijken op Texel. Ontdek bijvoorbeeld het Juttersmuseum of maak een vrije val door parachute te springen met een instructeur. Zwem lekker in de zee of in het zwembad, shop gezellige souvenirs of  sla een bal op golfbaan de Texelse. Je beleeft het op Texel, er is genoeg te doen voor jong en oud!

Zoals je kunt lezen komt er aan mijn enthousiasme geen einde. Ik hoop dat je het mooie eiland op een dag mag bewonderen en er met volle teugen van kunt genieten. Heb jij al een keer het eiland Texel ontdekt?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Dit bericht heeft 6 reacties.

 1. Romy

  Helemaal mee eens! Texel is zó leuk en het vakantiegevoel begint inderdaad al op de boot. Ik vind het zo’n fijne plek om uit te waaien en je bent er eigenlijk zo. Ik denk dat ik deze zomer maar weer eens die kant op wil gaan :)
  Romy onlangs geplaatst…Te veel aan je hoofd? Probeer deze 8 tips!My Profile

 2. Tineke

  Hier ook helemaal weg van Texel en Ameland. Voor mij echt het ultieme vakantiegevoel. Binnenkort gaan we weer naar Ameland, maar ik kan ook niet wachten op het eerstvolgende bezoekje aan Texel.

 3. Yvonne

  Het staat nog zo hoog op mijn Nederlandse bucketlist, want ik ben dus nog nooit op een waddeneiland geweest! Je insta stories zagen er echt geweldig uit. Moet ik toch ook echt eens doen :)
  Yvonne onlangs geplaatst…Mindstyle, wat is dat eigenlijk?My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge