Blog

5 X Tips om je koffer in te pakken zonder stress

Wat heerlijk zo’n vakantie in het vooruitzicht. We strepen de dagen af en kunnen niet wachten! Het is echt een tijd om naar uit te mogen kijken, wat een luxe! Maar als het dan zover is, krijg je het opeens benauwd. Want wat moet er allemaal mee in de koffer? Als je maar niks vergeet! De stress neemt toe, als dat maar goed gaat… Natuurlijk gaat het goed! Deze tips helpen je een handje om die inpakstress te vermijden. Aan de slag én goede reis!

☆ Begin op tijd
Ben je meer van de last minute vakanties én de daarbij behorende last minute inpakmomenten? Geen probleem, maar het voelt vast een stuk relaxter als je op tijd bent begonnen met inpakken en je dat van je to-do lijstje kunt strepen. Heerlijk toch die vrijheid om echt te genieten van de voorpret en de vakantie? Begin daarom op tijd zodat die voorpret daadwerkelijk de kans krijgt om te groeien. Liever een dagje eerder de koffer dichtritsen dan vlak voor vertrek de laatste items erin stoppen, nietwaar? Je kunt het!

☆ Vergeet je portemonnee en paspoort niet!
Zonder paspoort en portemonnee maak je je vakantie een stuk ingewikkelder dan nodig. Leg deze dan ook goed klaar, haal overbodige pasjes eruit, zorg voor wat contant geld zodat je altijd kunt wisselen of iets bij je hebt wanneer dat nodig mocht zijn en controleer of er genoeg op je betaalrekening staat. Mocht je dan toch nog iets vergeten tijdens het inpakken, dan heb je gelukkig genoeg winkels die je als klant willen verwelkomen. Niet ideaal natuurlijk, want je wilt graag je eigen spulletjes mee, maar shoppen is geen straf en als je iets niet hebt meegenomen is het toch heel erg fijn dat je deze benodigdheden nog altijd kunt aanschaffen. No worries! 

☆ Maak lijstjes
Ik ben echt een lijstjesmeisje, maar dat hoeft niet voor iedereen zo te zijn. Misschien heb je er zelfs wel een hekel aan! Geen probleem, maar als je over alles moet blijven nadenken en je steeds spullen in je hoofd al aan het inpakken bent, dan kan dat behoorlijk vermoeiend en stressvol zijn. En dit willen we juist voorkomen! Daarom raad ik je aan om toch even te gaan zitten met pen en papier en dat je per categorie opsomt wat je nodig hebt om de komende vakantie door te komen. Van kleding en schoenen tot verzorgingsproducten, vrije tijd items, eten en noodzakelijke spulletjes die je misschien wel vlak voor vertrek nog even in je tas moet stoppen (denk aan lenzenvloeistof, opladers, portemonnee). Ben je klaar om te vinken? Let’s go!

☆ Let’s roll!
Ai die beperkte ruimte, daar trap ik altijd weer in! Maar daar hebben we de gouden tip van mijn oma en moeder weer: je moet gewoon rollen! Rol daarom je shirtjes op, maar ook broeken, jurkjes en sjaaltjes; zo neemt het minder ruimte in beslag en hoef je het ook niet te strijken. Het blijft op deze manier heel netjes en mooi. Ideaal!

☆ Durf keuzes te maken
Hebben jullie ook regelmatig dat moment ervaren dat je terugkomt van vakantie en je de helft niet hebt aangehad qua kleding? En dat je heel veel items helemaal nog niet eens hebt aangeraakt? Tsja, bij mij een bekend fenomeen. Maar door keuzes te maken en iets strenger voor jezelf te zijn, is dit goed te voorkomen. Neem je favorieten mee, kies voor comfort en zorg voor voldoende items waar je echt blij van wordt. Dat wil je toch bereiken op vakantie? Enjoy! 

Wat is jouw ultieme inpak tip? Ik ben benieuwd!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.