5 X Tips om je koffer in te pakken zonder stress
Werkmodus uit, vakantiemodus aan ☀️ Op naar Barcelona met lieve @annesolveignl , wat heb ik ongelooflijk uitgekeken naar deze citytrip. Ontspannen, opladen en genieten ✈️ #barcelona #travel #klm #olympuspen #holiday #summer #citytrip #spain

5 X Tips om je koffer in te pakken zonder stress

Wat heerlijk zo’n vakantie in het vooruitzicht. We strepen de dagen af en kunnen niet wachten! Het is echt een tijd om naar uit te mogen kijken, wat een luxe! Maar als het dan zover is, krijg je het opeens benauwd. Want wat moet er allemaal mee in de koffer? Als je maar niks vergeet! De stress neemt toe, als dat maar goed gaat… Natuurlijk gaat het goed! Deze tips helpen je een handje om die inpakstress te vermijden. Aan de slag én goede reis!

☆ Begin op tijd
Ben je meer van de last minute vakanties én de daarbij behorende last minute inpakmomenten? Geen probleem, maar het voelt vast een stuk relaxter als je op tijd bent begonnen met inpakken en je dat van je to-do lijstje kunt strepen. Heerlijk toch die vrijheid om echt te genieten van de voorpret en de vakantie? Begin daarom op tijd zodat die voorpret daadwerkelijk de kans krijgt om te groeien. Liever een dagje eerder de koffer dichtritsen dan vlak voor vertrek de laatste items erin stoppen, nietwaar? Je kunt het!

☆ Vergeet je portemonnee en paspoort niet!
Zonder paspoort en portemonnee maak je je vakantie een stuk ingewikkelder dan nodig. Leg deze dan ook goed klaar, haal overbodige pasjes eruit, zorg voor wat contant geld zodat je altijd kunt wisselen of iets bij je hebt wanneer dat nodig mocht zijn en controleer of er genoeg op je betaalrekening staat. Mocht je dan toch nog iets vergeten tijdens het inpakken, dan heb je gelukkig genoeg winkels die je als klant willen verwelkomen. Niet ideaal natuurlijk, want je wilt graag je eigen spulletjes mee, maar shoppen is geen straf en als je iets niet hebt meegenomen is het toch heel erg fijn dat je deze benodigdheden nog altijd kunt aanschaffen. No worries! 

☆ Maak lijstjes
Ik ben echt een lijstjesmeisje, maar dat hoeft niet voor iedereen zo te zijn. Misschien heb je er zelfs wel een hekel aan! Geen probleem, maar als je over alles moet blijven nadenken en je steeds spullen in je hoofd al aan het inpakken bent, dan kan dat behoorlijk vermoeiend en stressvol zijn. En dit willen we juist voorkomen! Daarom raad ik je aan om toch even te gaan zitten met pen en papier en dat je per categorie opsomt wat je nodig hebt om de komende vakantie door te komen. Van kleding en schoenen tot verzorgingsproducten, vrije tijd items, eten en noodzakelijke spulletjes die je misschien wel vlak voor vertrek nog even in je tas moet stoppen (denk aan lenzenvloeistof, opladers, portemonnee). Ben je klaar om te vinken? Let’s go!

☆ Let’s roll!
Ai die beperkte ruimte, daar trap ik altijd weer in! Maar daar hebben we de gouden tip van mijn oma en moeder weer: je moet gewoon rollen! Rol daarom je shirtjes op, maar ook broeken, jurkjes en sjaaltjes; zo neemt het minder ruimte in beslag en hoef je het ook niet te strijken. Het blijft op deze manier heel netjes en mooi. Ideaal!

☆ Durf keuzes te maken
Hebben jullie ook regelmatig dat moment ervaren dat je terugkomt van vakantie en je de helft niet hebt aangehad qua kleding? En dat je heel veel items helemaal nog niet eens hebt aangeraakt? Tsja, bij mij een bekend fenomeen. Maar door keuzes te maken en iets strenger voor jezelf te zijn, is dit goed te voorkomen. Neem je favorieten mee, kies voor comfort en zorg voor voldoende items waar je echt blij van wordt. Dat wil je toch bereiken op vakantie? Enjoy! 

Wat is jouw ultieme inpak tip? Ik ben benieuwd!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 13 reacties.

 1. Op tijd beginnen, dat neem ik me ieder jaar weer voor, maar ik doe het nooit. Altijd is het weer laatste moment werk en ieder jaar wordt er weer genoeg vergeten. Dat oprollen ga ik toch ook eens proberen. Al lijkt me dat met overhemden weer niet zo handig.
  Bianca Ronday onlangs geplaatst…Unboxing: de Happy Box + winactieMy Profile

 2. Frauke

  Handige tips! Mijn enige trick is gewoon om flink op voorhand een lijstje te maken en dan elke dag te kijken wat ik precies gebruik. Merk ik dat ik ’s ochtends graag even m’n haar kam bijvoorbeeld, maar stond dat nog niet op m’n lijstje, dan voeg ik het eraan toe; En zo dus een hele week (of meer) lang, zodat ik zeker niks mis haha. En dan is het maar inpakken, wat supersnel gaat als je alles weet liggen! X
  Frauke onlangs geplaatst…Grote H&M shoplog!My Profile

 3. Wilmaaa

  Goede tips en dit jaar zal ik maar op tijd proberen te beginnen. Meestal gebeurd alles op het laatste moment en lekker gestrest ;)

 4. Ik heb niet zozeer moeite om mijn koffer in te pakken om te vertrekken, want door 6 jaar op kot te zitten en vaak op reis te gaan, heb ik er wel ervaring mee. Maar… Het opnieuw inpakken om weer naar huis te gaan, vind ik altijd een pak moeilijker, hahaha. Vaak krijg ik het niet meer zo goed ingepakt als in de heenreis.
  Lottes Anekdotes onlangs geplaatst…Films om te zien: juniMy Profile

 5. Dineke

  Super goede tips zeg! Vooral dat op tijd beginnen, dat is soms best wel een probleempje bij mij :’)

 6. Mariëlle

  Volgens mij gaat het vaak fout bij het punt durf keuzes te maken…want was nou als het koud wordt, of wat nou als het warm wordt, of wat als je wilt gaan zwemmen, of als je juist in je badjas wil luieren… Nou zo gaat het meestal bij mij als ik mijn koffer inpak. Ik boek altijd lekker wat kilo’s bij want voor 14 euro, ga ik niet kiezen maar neem ik gewoon alles mee… Ik werk altijd met een lijstje, want zonder lijstje gaat het echt fout!
  Mariëlle onlangs geplaatst…Tomatoworld- Tommie snack tomaatjes + receptenMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge