Blog

Mijn ervaring en tips  – Reizen met een peuter

reizen met peuter Samsonite

De afgelopen tijd hebben we veel ervaring op kunnen doen hoe je reist met een peuter. Lucas heeft op jonge leeftijd al veel van de wereld kunnen bewonderen. Mooie bestemmingen bezoeken met kind(eren) vinden wij dan ook alleen maar fijn en bijzonder. We voelen ons door hen verrijkt, omdat je de omgeving ook mag zien door hun ogen. Zo hebben we veel gereisd met het vliegtuig en de auto. Reizen met een peuter is anders – want dat ga ik niet ontkennen – maar het is zeker goed te doen. Sterker nog; wij vinden het geweldig! Een ontspannen reis begint bij een goede voorbereiding. Ik deel mijn ervaring en tips graag met jou, lees je mee?

De voorpret – ontspannen reis met peuter

Staat de vakantiebestemming vast? Dan is het handig om jouw peuter goed voor te bereiden. Op welke manier je gaat reizen, is bepalend voor de informatie die je geeft aan hem of haar. Is het bijvoorbeeld de eerste vliegreis die je met elkaar gaat maken? Bereid jouw kind dan voor op de situaties die je tegenkomt op het vliegveld en de processen in het vliegtuig. Lees samen boekjes of kijk op YouTube leuke filmpjes, zo neem je een stukje onzekerheid weg en vergroot je het plezier. Bedenk voor jezelf hoelang van te voren je jouw peuter vertelt over deze vakantie. Maak het behapbaar met een aftelkalender. Wij vinden het fijn om Lucas een paar dagen van te voren te informeren, zodat het wachten niet te lang hoeft te duren.

De koffer inpakken met een peuter

Een goede voorbereiding betekent ook de juiste spullen meenemen op reis. Van te voren maak ik een inpaklijstje, zodat we (redelijk) efficiënt op vakantie gaan. Daarna vertel ik aan Lucas wat we allemaal nodig hebben en gaan we naar zijn kamer. Daar staat zijn fantastische kinderkoffer al klaar, wij hebben gekozen voor de Samsonite Dream Rider met een stoere tijger. Lucas is er dol op, want hij kan de koffer zelf inpakken én erop rijden. De fantasie van de kids is fascinerend, maar deze leuke tijger is onmisbaar voor op vakantie. De leukste koffers voor kinderen bij Duifhuizen vergroten het vakantieplezier; ze voelen zich verantwoordelijk en zijn er bovendien heel erg trots op. Zeker als zij zelf hun spulletjes erin mogen leggen. Maak er samen een feestje van! En extra tip? Neem genoeg tijd voor het inpakken met jouw peuter, want zo hou je het gezellig. Vergeet de favoriete knuffel(s) niet!

Items voor onderweg

Op welke manier vermaakt jouw peuter zich graag? Wij vinden het leuk om Lucas te verrassen op verschillende manieren. Zo vullen we het broodtrommeltje met extra lekkers, lenen we nieuwe bibliotheekboekjes, kopen we kleinigheidjes waarmee hij zich zeker kan vermaken (denk aan een nieuw autootje of een kleurboek) en zetten we zijn favoriete muziek op. Alles voor een ontspannen en gezellige setting! Zorg voor voldoende eten, drinken en vermaak bij de hand om de reis soepel te laten verlopen. De vakantie begint namelijk niet ‘pas’ als je op de plaats van bestemming bent, want de reis er naartoe is ook indrukwekkend en bijzonder. Geniet er samen van!

Heel veel succes en plezier toegewenst tijdens de reis én op vakantie. Maak mooie herinneringen met elkaar, ontspan en geniet!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.