11 X Thailand tips die niet in de reisgidsen staan
Happy b-day liefste @jordyverhoeven89 ❤️ Door tijdverschil in Thailand extra lang jarig, we gaan er een stralend jaar van maken #love #bday #travel #Thailand #birthday #nature #jungle

11 X Thailand tips die niet in de reisgidsen staan

In Thailand beleefden we de allermooiste vakantie ooit en we hebben een prachtige tijd gehad. Deze reis vormde echt een verrijking en onze verloving was ook echt een hoogtepunt waardoor het een onvergetelijke vakantie is geworden. Wij hebben een rondreis gemaakt en begonnen in Bangkok, vervolgens gingen we naar het noorden tot aan Laos en Myanmar en toen zijn we afgezakt naar het zuiden via Sukothai, de River Kwai en Krabi om vervolgens de reis af te sluiten in Phuket en op de Phi Phi eilanden. Maar deze tips hebben wij niet gelezen in de reisgidsen of boekjes (wist jij al dat je in Thailand aan de linkerkant rijdt?) en delen we graag met jullie!

Muggenparty– Weet je van jezelf dat je nooit geprikt wordt door muggen? Daar kan ik Thailand zomaar verandering in komen. Ik heb op Nederlandse bodem namelijk ook nooit last van muggen, maar eenmaal in Thailand zaten mijn armen en benen al snel onder de muggenbulten.  Vergeet de spray niet en wees niet eigenwijs, je wordt echt lek gestoken als je niet smeert. En als je smeert dan word je iets minder lek geprikt… Hou in ieder geval rekening met hun bestaan en je bent hen al een stapje voor.

Stel je in op veeeeeel rijst – Als ontbijt, lunch én diner geniet je van rijst. Maar het is in Thailand echt heel erg lekker! Inmiddels ben ik na drie weken warm ontbijten er oprecht aan gewend geraakt en moet ik nu we weer op Nederlandse bodem zijn flink afkicken. Je kunt er dus echt aan wennen, maar mocht je toch niet zo’n fan zijn dan zijn er alsnog mogelijkheden om meer internationale restaurantjes op te zoeken.

Kledingkeuze – Zorg dat je kleding tot over de knie mee hebt en schouderbedekkende items voor de tempels. In de tempels is de eis voor deze kleding streng en zonder kom je er niet in! Je kunt ook in sommige tempels sjaaltjes om je schouders doen, maar dat is lang niet in alle tempels haalbaar. Houd er rekening mee als je de koffer inpakt, dan komt het vast goed.

Schoenen uit – Wen er maar vast aan, je gaat regelmatig je schoenen aan en uit doen. Voor de tempels lijkt het net alsof Sinterklaas langs komt, de schoenen zijn flink gezet! Voor elk gebouw waar extra respect wordt getoond, moet je je schoenen uitdoen.

Wc – Neem wc-papier mee just in case en ga op zoek naar een westerse wc, want die zijn er regelmatig, maar lang niet altijd. De Thais dames gebruiken een gat in de grond die een toilet vormt. Je moet het maar kunnen… Maar internationale, voor ons de gewone, wc’s hebben ze ook vaak dus geen paniek! En check de wc op beestjes, ik heb al pottenkijkers gehad in de vorm van een gigantische sprinkhaan en een te-snel-lopende-kakkerlak.

Mai Pet – Mai Pet betekent niet zo scherp. In Thailand is het eten echt verrukkelijk, maar ze hebben nogal de neiging héél scherp te eten waardoor je flink wat brandjes moet gaan blussen. Thais eten kan heel pittig zijn en daar zijn onze magen niet aan gewend.  Het is echt niet erg om aan te geven dat je een mildere variant liever eet. Ik heb je gewaarschuwd!

De koning – Maak geen grapjes over de koning of het koningshuis, want dan beland je al snel in de Thaise gevangenis voordat je het beseft. De koning is heel belangrijk voor het volk en het is van belang om deze traditie te respecteren.

Engelse taal – De Engelse taal beheersen zij nauwelijks of niet, maar met handen en voeten kom je er echt wel uit. En anders laat je je gewoon verrassen, je bent immers niet elke dag aan de andere kant van de wereld! Overigens kan je prima in het Engels communiceren op toeristische plekken.  Succes!

Afdingen – De prijzen op straat zijn gemaakt om af te dingen, ook bij tuk tuks. Anders is het voor anderen heel snel verdienen en heb je de Thaise economie al snel gestimuleerd. Overigens betaal je in Thailand met de Bath. 1 Euro is ongeveer 35 Bath (dit varieert).

♧ Kleurrijk – Niemand heeft mij verteld dat Thailand ontzettend kleurrijk is! We keken onze ogen uit, het was sprookjesachtig mooi en heel magisch om te mogen zien en beleven. Stel je in op veel kleur en geniet met volle teugen van deze adembenemende cultuur!

Temperatuur – Het verschilt per periode waarin je Thailand bezoekt hoe de temperaturen zijn. Ook is het regenseizoen heel bepalend voor hoe je Thailand kunt ervaren. Daarnaast is Thailand erg groot, waardoor je in het noorden, midden en zuiden anderen temperaturen hebt. Houd er rekening mee dat het in de avond een beetje af kan koelen, vooral in het noorden.  In Bangkok koelt het nauwelijks af in de avond, dat komt waarschijnlijk door de smog waar de warmte in blijft hangen. In het zuiden zit je in de avond ook nog in korte mouwen, maar mocht je een koukleum zijn, dan raad ik je toch aan om enkele vestjes mee te nemen (yes, ook als het in de avond 25 graden is haha).

Ik wil heel graag de geweldig lieve groep, waarmee we de reis hebben ondernomen, bedanken voor het meedenken zodat alle tips gedeeld konden worden. Thank you!

Ben jij al een keer in Thailand geweest?

Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Dit bericht heeft 13 reacties.

 1. Femke

  Ik zou een aantal jaar geleden met school (HBO Management Toerisme) naar Thailand gaan. Tot er daar ontzettend veel rellen uitbraken en we één week voor vertrek te horen kregen dat we het risico niet gingen lopen (maar goed ook, een week later zijn er nog mensen vermoord in het gebied waar wij zaten). Ik ben toen naar Singapore en Maleisië geweest en dat was ook prachtig. Toch staat Thailand nog steeds erg hoog op mijn wishlist! Fijne tips. Die muggen, ughh ik zit hier altijd al onder, misschien dat het zich daar dan een keer omdraait? ;-)!
  Femke onlangs geplaatst…Mijn favoriete.. Health en sportblogsMy Profile

 2. Bali en thailand wil ik echt heen in de toekomst handig dit soort tips liefs en een goed weekend!

 3. Guusje

  Herkenbaar ;) Ben anderhalf jaar geleden in Thailand en Cambodja geweest met een studiereis (Religiewetenschappen). Onze docent was dus mee en we hebben ontzettend veel van hem geleerd, hij spreekt ook de taal. Wat betreft de koning, onze docent vertelde ons dat je, als je een muntje laat vallen (en daar staat de koning dus op afgebeeld), dat je die niet met je voet mag tegenhouden of stilleggen, want op de koning ga je niet staan! Als je dit per ongeluk wel doet moet je een soort excuus uitspreken. Een klasgenoot van mij vergat dit even en stampte dus een muntje tegen de grond. Hij schrok enorm omdat hij besefte dat dit echt niet kon haha. Meteen maar even sorry gezegd, hardop dus haha

 4. Leonie

  Thailand ben ik nog nooit geweest, maar ik herken wel vrij veel dingen van Bali. Hoewel dat nog behoorlijk op toeristen is ingesteld waren er in kleine dorpjes inderdaad wc’s waar je liever niet op wilde zitten. Geen gat in de grond, maar wel een pot met een kom water ernaast. Dan houd ik het wel even op :’)
  Leonie onlangs geplaatst…Hoe kom je in een kerststemming?My Profile

 5. Kelly

  Ik vind rijst echt heel erg lekker, maar weet niet of ik het nog lekker vind als ik alle eetmomenten van de dag rijst zou eten. Ik word in NL ook niet geprikt, maar ik merkte laatst al in Valencia en Zakynthos dat ik lekgeprikt werd, dat zal wat worden als ik ooit naar Thailand ga haha! Bedankt voor deze tips!
  Kelly onlangs geplaatst…31 Cinedays of December #19 een kijkje in mijn badkamerMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge