Wintersport – Mijn eerste ervaring op ski’s en liefde voor bergen

Wintersport – Mijn eerste ervaring op ski’s en liefde voor bergen

IMG_7186
Mijn eerste ervaring op ski’s is een verhaal waarvan ik hoopte dat het soepeler zou verlopen. Iets met een cameraman en het remmen wat ik nog niet onder de knie bleek te hebben. Mijn liefde voor bergen is groot, het ultieme vakantiegevoel krijg ik bij het zien van de heerlijke bergen. We wandelen en maken graag bergtochten in Oostenrijk, Polen en misschien deze zomer ook in het Bella Italia. Ook lijkt het mij geweldig om echt een keer op wintersport te gaan, waar je immers ook wordt omringd door een prachtige omgeving. Jord heeft dit al een paar keer geopperd. Als Lucas ook op de ski’s kan staan, dan gaan we als gezin graag op wintersport. Dan moet ik die eerste ervaring op ski’s toch maar een keer vergeten…

Mijn eerste ervaring op ski’s
We gaan jaren terug in de tijd, naar een verjaardagsfeestje waarop we gingen skiën. Ik vond het erg spannend, maar was ook zo nieuwsgierig omdat ik al veel geweldige verhalen had gehoord over wintersport. En toen brak de dag aan dat we daadwerkelijk op de ski’s zouden staan. We mochten de berg op (lees: het allerkleinste heuveltje in de omgeving) en ik roetsjte er vanaf. Dat ging goed! Het remmen iets minder, maar dat zou met wat tijd en veel oefenen vanzelf beter gaan. We sloten de dag af met skiën op letterlijk een hoger niveau; we mochten de berg af. Daar ging ik met een grote glimlach als een speer naar beneden… maar hoe ging dat remmen nou? Ik ging écht te snel en zag het groepje mensen al staan waar ik recht op af leek te skiën. En toen stond daar een onschuldige cameraman te filmen die niet meer op tijd weg kon duiken. De sneeuw was koud, de klap hard en de ervaring om niet snel meer te vergeten.  En het ergste? Het is allemaal gefilmd!

Soepel in de sneeuw
De frisse lucht hoog in de bergen, de heerlijke winterzon die schittert aan de felblauwe hemel en een deken van verse sneeuw. Dat kan maar één ding betekenen: wintersport! Even een weekje weg van alles in een onvergetelijke omgeving om de batterij weer helemaal op te laden, wat klinkt dat heerlijk. Echt zorgeloos genieten van je wintersport doe je als je weet dat je goed verzekerd bent, meestal gaat alles goed maar je leest genoeg verhalen in het nieuws dat het ook anders kan verlopen. En aangezien dat remmen bij niet heel soepel verloopt… Check ik graag voordat ik naar beneden roetsjt eerst de wintersport reisverzekering, zodat ik weet dat ik in goede handen ben mocht de zwarte piste (of dat kleine heuveltje zoals in mijn geval) tóch een tikkeltje te lastig blijken. Ik wil gewoon goed verzekerd op reis gaan, want een ongeluk zit in een klein hoekje (geluk zit in de rest!). Handig om te weten: met de complete wintersport reisverzekering betaal je niet alleen een scherpe premie, je bent ook nog eens standaard verzekerd van gratis wintersportdekking. Zo heb je onder meer recht op hulpverlening in geval van nood en hoef je je geen zorgen te maken over je vervoer terug naar Nederland na een ongeval. Ook schade aan je ski- of snowboard-uitrusting valt onder de dekking van de verzekering. Dit laatste is gezien mijn onhandigheid op ski’s echt verstandig, de complete wintersport reisverzekering sluit je bijvoorbeeld af bij reisverzekeraar HEMA.
IMG_7134
Op wintersport met het gezin
Eerst gaan we lekker aan de wandel met Lucas door de Alpen of het Tatra-gebergte in de zomervakantie, maar als Lucas ook zelf op ski’s kan gaan staan dan hopen we van een mooie wintersport vakantie te kunnen genieten. We moeten dus nog eventjes geduld hebben, maar de voorpret is aanwezig! Een paar lesjes zullen voor mij noodzakelijk zijn, maar lekker relaxen in het zonnetje met een goed boek omringd door bergen is ook op mijn lijf geschreven. En met het uitzicht op mijn mannen (Jord en Lucas) die actief aan het wintersporten zijn voelt zo’n wintersportvakantie als een geweldig vooruitzicht! Zo bijzonder om hierover na te kunnen denken dat we deze avonturen als gezin gaan beleven. Maar first things first Lucas die leert lopen ;)

Ik sluit toch maar niet af met de mop van de Skiwi… Kan jij skiën en heb je veel ervaring? Welke omgeving is echt de moeite waard om op skivakantie te gaan?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Dit bericht heeft 3 reacties.

 1. Romy

  Haha, oeps, dat klinkt inderdaad niet als een heel succesvolle eerste ervaring. Maar eens moet de eerste keer zijn ;) Leuk dat jullie met Lucas een keer op wintersport willen gaan. Ik heb zelf niet zo veel met de kou en ben volgens mij ook niet zo’n geweldige skiër. Maar een zomervakantie in de Oostenrijkse of Franse bergen vind ik dan weer wel een feest ;)
  Romy onlangs geplaatst…Niet altijd “zelluf doen” | Waarom praten belangrijk is!My Profile

 2. Anna

  Heel goed te herkennen haha. In Finland ging ik met mijn familie langlaufen, ik glij van het bergje af roetsjjjj, de sloot in… Mijn oom probeerde me vervolgens omhoog te krijgen maar viel uiteindelijk ook met de sloot in. Verder vind ik wintersport wel geweldig ;) Liefs
  Anna onlangs geplaatst…2 countries that feel like home?My Profile

 3. Manon

  Ik ben nog nooit wezen skieeen, maar het lijkt mij wel echt heel erg leuk

Geef een antwoord

CommentLuv badge