Blog

Update week 1 – Suikervrij en sportieve challenges

suikervrij

Een gezonde levensstijl, daar ging ik voor vanaf september. Ik had ontzettend veel goede voornemens en gezonde challenges in gedachten waarmee ik aan de slag zou gaan om sterker te worden. Ook koos ik ervoor om suikervrij te gaan eten (meer over mijn voornemens en de challenges lees je hier). Wat ging er goed en wat kan er beter? Ik geef een update over mijn eerste week!

Suikervrij
Allereerst moet ik zeggen dat het écht niet meevalt om 100% suikervrij te gaan eten. Ik woon samen met mijn vriend en ik heb er zelf voor gekozen om deze weg in te slaan. Toch was ik snel geneigd om mee te gaan in ons vertrouwde eetpatroon en daardoor het suikervrije stuk minder te hanteren. Maar het voelt echt zoveel beter als ik minder met het eten van suikers, dat ik mijn gezondheid voorop zet. Ik heb besloten om drastisch te minderen met het eten en drinken van suikers, want dit was echt tot verslavende hoogte. 100% suikervrij was misschien wat hoog gegrepen, maar goed om te proberen. Voor mijzelf om het leuk en dragelijk te houden hanteer ik nu de 80 – 20 regel, waarbij ik alsnog veel minder suikers binnenkrijg dan ik ooit heb gehad. En dit voelt heel erg goed! Zeker in combinatie met sportieve challenges en voldoende beweging.

Maandag 1 september
Wohooo de week begon goed met een lekker fruitontbijt voor het douchen. Na het douchen ging ik voor yoghurt met studentenhaver en cranberry’s. Die maken van je ontbijt echt een feestje. Het gaf echt een kick om ondanks de pijn in mijn lichaam toch les 22 van Evy af te ronden in de avond en de challenges (squat en plank) aan te gaan. Het ging echt lekker! Ook heb ik voldoende gedronken dankzij de spa-flessen die ik prominent op tafel heb gezet, echt een goede reminder! Ik at geen tussendoortjes en had geen last van afkickverschijnselen vanwege vermindering van het eten van suikers. Wel kreeg ik af en toe de neiging in iets extreem zoets, maar door het drinken van water verdween dat sneller naar de achtergrond.Ik had verwacht dat ik last zou krijgen van hoofdpijn, maar ook dit bleef weg, yay!

Dinsdag 2 september
Na het opstaan gelijk de oefeningen doen voor de challenges, dat was een pittig begin! Dit werd beloond met een heerlijk ontbijt met Hero fruitontbijt inclusief onder andere mango (echt mijn favoriet) en twee broodjes met kaas erbij waarop ik basilicum had gelegd in de vorm van hartjes, cute! Overdag dronk ik wederom genoeg dankzij de spa-flessen, echt een goed idee omdat het zo opvallend is en je er steeds aan wordt herinnerd te drinken. Ik had gezonde broodjes gemaakt naar werk, superlekker. Ik maakte zelf lasagne voor het avondeten en ook dit was een succes. Heerlijk!

Woensdag 3 september
Een ei maakt mij blij! Ik was iets eerder opgestaan zodat ik oefeningen kon doen én een eitje kon bakken. Dit was echt heel lekker, juist om doordeweeks te eten en tijd te nemen voor het ontbijt. Ik dronk veel thee (zonder suiker uiteraard) op werk en toen kwam het moeilijkste: een collega trakteerde op onwijs lekkere taart. Het ging goed totdat ik geen ‘nee’ kon zeggen, het zag er verrukkelijk uit! In de avond ging ik daarom aan de slag met les 23 van Evy, er moest wel gewerkt worden aan het lichaam natuurlijk.

Donderdag 4 september
Ah even een rustdag met squats, heerlijk! Ik voel mijn spieren in de benen echt wel, toch even afzien maar zeker goed te doen. Genoeg drinken en goed eten zorgen voor een sneller herstel. En ooh ik moet ook eens leren eerder naar bed te gaan! Ik had de flessen even niet op tafel gezet, maar dan vergeet ik voldoende te drinken toch sneller. Hmmm… toch nog even zo houden dus! En even een totale rustdag kon eigenlijk ook geen kwaad, lekker om even op te laden en bij te komen.

Vrijdag 5 september
Wohooo happy weekend! Gelukkig kon ik mij inhouden met het letterlijk inluiden en hield ik mij netjes aan fruit tussendoor, voldoende water, een goed ontbijt en een lekkere lunch bestaande uit gezonde broodjes. Als avondeten gingen we voor rijst met kip, nootjes en salade. Het vulde goed en het was ook nog eens heel lekker! En toen ik in de avond zin had om wat te snacken, kwamen de worteltjes op tafel. Stiekem heel lekker, vooral als je zo op dreef bent om gezonder te leven. Ook de challenges kon ik afvinken, superfijn!

Zaterdag 6 september
Deze dag liep anders dan gepland, aangezien ik heel slecht had geslapen en ik met veel pijn wakker werd (het voelde alsof er een tram over mij heen had gereden, niet erg relaxt). Er is ook echt geen touw aan vast te knopen wanneer zoiets kan opspelen. Energie was weg en ik had last van een flinke terugval (voor de nieuwe lezers: ik heb CVS en Fibromyalgie). Ik kon de hele dag vrij weinig ondernemen, lag vooral veel op de bank en dat terwijl we naar de dierentuin zouden gaan. Flinke domper, maar de dag sloten we goed en fijn af omdat we langs gingen bij vrienden. Dit gaf ook veel energie en het was onwijs gezellig. Ik had veel water gedronken, maar qua eten minder opgelet aangezien ik geen kracht had om zelf eten klaar te maken en mijn vriend dit deed. Echt superlief dat hij zo heeft geholpen. Echt bizar dat ik vroeger soms wel twee weken last kon hebben van een terugval en het nu een dagje duurde. Een positieve én zichtbare verbetering!

Zondag 7 september
Yay anti-koekjes dag! Het is gelukt om de tussendoortjes goed te laten staan. De pijn was in de ochtend nog wel aanwezig, maar trok in de loop van de dag aardig weg. De dag begon met veel water drinken bij het ontbijt en we hebben een heerlijke wandeling gemaakt bij de Duinen in Soest in de middag. Het was echt een stralende dag. Het was hier ontzettend mooi en we hebben een sportief rondje gewandeld van 4,4 kilometer, wat een prachtige omgeving! Ik sloot de dag af met de challenges, ik moest al de 80 squats doen echt veel! Als dat geen spierpijn wordt…

Heb jij ook goede voornemens om het sporten weer op te pakken en ben jij gezonde challenges aangegaan? En kan jij ‘nee’ zeggen tegen een lekkere traktatie?

Liefs 
Dagmar
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.