Sport – The sporty girl tag

Sport – The sporty girl tag

Januari-blog1Als er iemand is waarvoor ik onwijs veel bewondering heb, dan is het lieve Kelly. Zij is echt een prachtige en sterke mama met een warme en mooie persoonlijkheid. Maar daarnaast is zij ook een inspiratiebron voor mij (ik weet dat je dit leest lieve Kelly, it’s true! Dankjewel topper!) en weet zij met haar sportieve berichtjes op social media mij te motiveren om ook aan de slag te gaan om het lichaam sterker te maken. En af en toe kan ik deze posts héél goed gebruiken, waardoor ik haar heel erg wil bedanken voor het delen van deze berichtjes. En ook voor het taggen waardoor ik deze leuke sporty girl tag nu invul! Kijk je mee naar de vragen én mijn antwoorden?

Wat voor sport beoefen je?
Ik ben ongeveer twee keer per week in de sportschool te vinden waar ik groepslessen volg van Body Balance (echt verslavend fijn! Dit is een combinatie van pilates, yoga en Tai Chi) en oefeningen doe op apparaten. En als het regent train ik met Evy (hardlopen voor 5 km) ook in de sportschool en als het even meezit doe ik dit graag buiten. En breekt er een nieuwe maand aan? Dan is de kans groot dat ik weer vol goede moed begin met leuke challenges waaronder de plank, squat en crunch challenges. Het moet toch een keertje lukken om de laatste dag van de maand te halen ermee haha?!

Hoeveel uur per week sport je gemiddeld?
Gemiddeld sport ik drie á vier uur in de week, waarvan twee in de sportschool en de rest thuis of buiten. Door het sporten voelt mijn lichaam veel soepeler en sterker, maar dan ben ik ook zekerder van mijzelf. Echt fijn dat het zo’n goed gevoel geeft!

10299838_533576910084488_835320405_n
Ben je meer een Cardio meisje, of juist meer van Krachttraining, of helemaal zen met balansoefeningen?
Ah goede vraag! De laatste tijd ben ik wel veel meer bezig met balansoefeningen, omdat ik lang heb geworsteld om mijn lichaam te accepteren (in verband met mijn gezondheid, ik heb CVS en Fibromyalgie). Dit had niet te maken met het feit dat ik mijzelf niet mooi vond, maar dat mijn lichaam niet naar behoren functioneerde en ik niet wou toegeven dat het niet altijd goed gaat. Nu weet ik wel beter en heb ik juist gemerkt dat ik door dit acceptatieproces sprongen vooruit heb mogen maken. Balansoefeningen hielpen mij in dit proces om dichterbij mijzelf te staan en te accepteren hoe mijn lichaam werkt, maar ook om de grenzen te ontdekken. Ik ben daarnaast veel bezig met cardio, omdat ik graag een conditie op wil bouwen om alles langer vol te kunnen houden. Krachtoefeningen vind ik ook heel fijn, omdat mijn doel met sporten echt het krijgen van een sterker lichaam is om eventuele klappen door mijn gezondheidssituatie in de toekomst op te kunnen vangen.

Sport je liever alleen of met anderen samen?
Ik heb geen problemen met sporten in een groepsles, maar merk wel dat ik dan minder mijn eigen grenzen kan bewaken. Ik word daarin nog snel meegesleept door de groep, waardoor ik meer doe dan ik soms kan. Daarom vind ik het wel prettiger om zelf te sporten, vooral met hardlopen, omdat ik dan mijn eigen tempo en ritme kan aanhouden en goed kan voelen wat haalbaar is. Body Balance doe ik wel in groepsverband en dit bevalt heel goed.

10005455_262794993908285_2021932576_n
Wat doe je als je geen zin hebt om te sporten? Bedenk je liever 100 smoesjes of kun je jezelf toch motiveren?
Poeh, natuurlijk heb ik niet altijd zin, maar een duidelijk en helder doel voor ogen heeft mij wel altijd geholpen om toch door te zetten. Ik wil zo ongelooflijk graag sterker worden zodat ik sneller kan herstellen van een terugval en die gedachte werkt voor mij erg motiverend. En het zien van een sterker lichaam helpt natuurlijk ook, want een strak buikje is wel heel mooi meegenomen!

Heb je een sportblunder die je kunt benoemen?
Haha ik moest heel lang nadenken voordat ik hier een antwoord op wist, maar ik heb eigenlijk toch een paar keer blunders gemaakt die letterlijk flink pijn deed. Ik heb soms (ja ja regelmatig) van die momenten dat ik denk dat ik bergen kan verplaatsen en sportvrouw van het jaar ben. En aangezien ik dat niet ben, valt dit in sommige situaties erg tegen haha. ‘Even’ een stukje van het Pieterpad meelopen met mijn schoonouders zorgde voor blaren en een maand herstel om maar even een voorbeeld te noemen. Soms ben ik een beetje… overmoedig en wil ik heel graag iets bereiken ook al trainen anderen hier soms erg lang voor. Waar de rem zit in de auto heb ik inmiddels geleerd tijdens mijn autorijlessen, maar bij mijzelf is het soms nog even zoeken.

Waar kun je je echt aan irriteren tijdens het sporten?
Aan mannen die hongerig naar meiden/vrouwen kijken! Daar ben ik écht allergisch voor geworden. Dan sta je lekker te sporten in opperste concentratie en zie je drie van die smerige mannetjes je van top tot teen opnemen. Op die momenten zou ik willen dat het sporten in een onesie niet snikheet zou zijn, maar comfortabel en praktisch. Of veters die losschieten terwijl je in een lekker ritme bent beland, dat is ook niet mijn favo moment haha.

10358269_1474354199466975_819000019_n
Ben je van de sportieve gadgets en hypes zoals een activiteitenmeter, speciale apps op je telefoon  of een hartslagmeter?
Ik vind het heerlijk om over sportieve gadgets en hypes te lezen, maar ik wil het sporten graag naar een niveau hoger tillen en focus mij eerst op de basics. Ik heb nu mooie, sportieve outfits waar ik echt veel plezier aan beleef en ook goede hardloopschoenen die ontzettend fijn zitten. Zo’n mooie Nike Sportwatch lijkt mij wel echt te gek, maar hier hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan. Maar dromen mag altijd, toch?

Ik wil lieve Kelly heel graag bedanken voor het taggen, dankjewel voor de mooie vragen! Het was echt leuk en fijn om bewust na te denken over het sporten. En ik ben ook nog eens gelijk de sportschool ingedoken waarbij ik les 20 van Evy heb weten te halen na al m’n wilskracht in de strijd te gooien. Voelde zo fijn om dit te kunnen bereiken!

Ik tag de toppers Anne, Martina, Tedje, Sophie en Marieke omdat zij mij (onbewust misschien!) ook erg inspireren om aan de slag te gaan en sterker te worden. En ik zou nog veel meer lieve bloggers en lezeressen willen taggen, omdat ik heel blij word van de motiverende reacties en de sportieve posts die ik voorbij zie komen. Voel je je aangesproken en ben je ook op de sportieve toer? Vul dan ook The Sporty Girl Tag in en laat het mij weten, want ik ben erg nieuwsgierig geworden naar jouw antwoorden.

Ik word erg geïnspireerd door Instagram, sportieve bloggers en artikelen uit magazines over sporten. Waardoor word jij geïnspireerd en gemotiveerd om te sporten?
 Liefs Dagmar
Follow me on

Dit bericht heeft 26 reacties.

 1. Emilia

  Wat ben je toch sterk, Dagmar! Heel inspirerend om te lezen hoe je het meeste uit je lichaam haalt, daar heb ik echt respect voor. En wat een leuke tag ook bedacht door Kelly! :) Ik moest wel even lachen om veters die losschieten haha, daar heb ik gelukkig nog nooit last van gehad tijdens het sporten. Misschien een dubbele knoop voortaan? Liefs!
  Emilia onlangs geplaatst…MADEIRA DIARY / Dag 1 en 2My Profile

 2. Aurelie

  Je hebt de tag super leuk ingevuld! Ik ga ook 2x per week lopen en daarnaast doe ik elke dag een aantal filmpjes van Blogilates. Ik haal ook veel inspiratie/motivatie van instagram.
  Aurelie onlangs geplaatst…Sleek CelestialMy Profile

 3. Marloes

  Ah wat een super leuke tag! Heel leuk ingevuld ook! Je bent goed bezig mop <3! Ik heb naast mijn kracht training ook het hardlopen weer wat opgepakt. Het voelt heerlijk om af en toe een rondje hard te lopen!
  Marloes onlangs geplaatst…GOSH Stardust Nail Laquer Herfst/Winter 2014My Profile

 4. Sophie

  Haha wat moet ik toch om je lachen. Sporten in je onesie, zullen we het een keer proberen? Ik denk dat we echt niet blij worden, het zou wel echt hilarisch zijn :’) Je bent echt onwijs goed bezig lieverd, body balance lijkt mij overigens ook heel erg leuk! Ik zou graag yoga in groepsverband willen doen :-) Maar ik durf nog niet haha!

 5. Linda

  Ik ben (helaas) niet zo’n sporter, maar ik wandel en fiets wel veel dus dat houdt mijn conditie alsnog wel op peil. Een strak buikje zal ik echter waarschijnlijk nooit krijgen, hihi.
  Je inspireert echter veel meiden denk ik om wél fanatiek(er) te gaan sporten, heel tof om te zien. Ik vind je een sterk meisje, echt bewonderenswaardig hoe positief jij bent!
  Linda onlangs geplaatst…Tip | De Ark van Noach, Dordrecht.My Profile

 6. Justine

  Dit is echt een leuke tag! Wat knap trouwens van je dat je zoveel aan sport doet. Body Balance is er bij mij ook ingekropen. Zo tof is dat! Ik merk dat ik er echt rustiger van wordt. Ik zou ook best gewoon Yoga willen doen, maar helaas moet je daar een extra upgrade voor doen bij mij in de sportschool en dan word het toch een beetje duur..
  Justine onlangs geplaatst…Tag: Ice CreamMy Profile

 7. Manon

  Wat een leuke originele tag, heb hem nog niet eerder gezien, maar jij hebt hem eecht geweldig ingevuld

 8. Ahh wat een leuke tag! Ook echt super leuk om te lezen! Je schrijft zo enthousiast over het sporten! Dit is echt motiverend! Ik moet ook weer eens gaan hardlopen! Heb het al een tijdje niet gedaan, maar ik moet er eigenlijk gewoon echt tijd voor gaan maken! Liefs
  Tessa | Raspberry & Ripped Jeans onlangs geplaatst…Random GoalsMy Profile

 9. Bente

  Wat heb je deze tag leuk ingevuld! Goed van je hoor dat je ondanks je gezondheid toch nog zoveel weet te sporten!
  Bente onlangs geplaatst…Waarom?My Profile

 10. Evelien

  Wat ben je toch positief Dagmar en ik bewonder je doorzettingsvermogen! Ik heb vandaag Evy weer opgepakt en les 1 afgerond. Wat een fijn gevoel geeft dat! Body balance lijkt me leuk en ik zou ook graag yoga willen doen.
  Evelien onlangs geplaatst…Birthday wishlistMy Profile

 11. Joyce

  Dit is echt zo’n leuke tag en onwijs leuk ingevuld! Ik vind echt dat je supergoed bezig bent om ook sportief gezien jezelf naar een hoger niveau te tillen, op een eigen tempo en ondanks dat het soms tegenzit. Ik vind je een topper en jij inspireert mij juist :D

 12. Cindy

  Wat een leuke tag zeg! Ik ben sinds een aantal weken helemaal om qua hardlopen en probeer daarnaast 1x in de week in de sportschool een les XCO te doen. Maar misschien moet ik toch thuis ook wat aan de slag gaan..
  Cindy onlangs geplaatst…Sunshine Snapshots – augustus #4My Profile

 13. Natascha

  Wat een leuke tag! Wij hebben wel een beetje hetzelfde sportritme. Ik doe sinds een paar maanden ook veel aan Bodybalance. Ik merk dat mijn spieren er enorm op vooruit gaan :) Vooral veel minder pijnlijke spieren in mijn rug,
  Natascha onlangs geplaatst…Rituals Ultra Calming Facial TonerMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge