Sport diary #1 – Ik ga ‘een kwart marathon’ lopen!

Sport diary #1 – Ik ga ‘een kwart marathon’ lopen!

sport diary Nog maar 124 dagen tot de Nike Women’s 10km Run plaats zal vinden in Amsterdam en ik maak mij toch een beetje zorgen. Ja die bevestiging van de inschrijving is officieel, maar mijn conditie is officieel ook bagger… Maar de voorpret voelt al heel gezond en ontzettend grappig. De dromen over de finish zijn ’s nachts begonnen, waardoor ik met een grijns wakker word en besluit ervoor te gaan met sporten. En dat knagende gevoel in mijn onderbuik? Lekker laten knagen, ik duik ondertussen de sportschool in! Ik neem je mee middels mijn sport diary, kijk je mee? Ik kreeg sinds de inschrijving de vraag of ik updates zou kunnen delen over mijn vooruitgang (ja, vooruitgang klinkt lekker positief). Dat leek mij eigenlijk een briljant plan! Alle credits gaan naar jullie, maar een sport diary bijhouden is namelijk wel echt de perfecte stok achter de deur! Ik kan moeilijk delen dat ik avonden popcorn, chips en cola naar binnen werk vanaf de bank toch? Eh, niet dat dit mijn levensstijl was voordat ik mij inschreef haha. Het gaat om het idee, naast het feit dat het ontzettend leuk is (dat hoop ik tenminste) om te zien waar ik eerst stond en wat ik na vier maanden en vier dagen (handig zo’n aftel app) neer kan zetten. De twijfels over de inschrijving sluipen langzaam naar de achtergrond en ik hoop heel erg dat deze er zullen blijven, het hart en de wilskracht voorop. Ik focus mij nu op het verbeteren van mijn conditie door te trainen met Evy en ik ben de Squat Challenge aangegaan, maar dan echt. Niet dat ik halverwege weer Sjaak Afhaak genoemd wordt, want daarvoor ben ik niet begonnen natuurlijk. En in de pauze op werk wandelen we ook, waardoor ik tot nu toe wel goed aan mijn dagelijkse stappen kom die zichtbaar worden door de Garmin Vivofit: handig! Extra ideaal: de lift was op werk stuk dus toen móest ik wel met de trap. Wat een zwaar leven haha. Zelfs de lift vond het dus wel tijd dat ik aan de slag ging, zeer aardig en attent! Je kunt de komende tijd tot aan de Nike Women’s 10km Run die ik met plezier ‘een kwart marathon’ (klinkt nog indrukwekkender haha) noem deze rubriek verwachten. Ik neem je graag mee op avontuur, door ups & downs en door weer en wind. We gaan samen naar de finish!

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van mijn hardloopreis naar de finish?

Liefs Dagmar Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 31 reacties.

 1. Alexandra

  Ik vind het echt tof dat je dit gaat doen hoor! Ik heb heelmaal niets met hardlopen, maar heb wel echt respect voor mensen die het zo lang kunnen! Ik ben benieuwd naar je updates, het komt volgens mij helemaal goed! :)
  Alexandra onlangs geplaatst…Happy Moments #10My Profile

 2. Rosanne

  Haha, echt dikke vette respect hoor! Ik werd keer op keer zooo chagrijnig van het hardlopen :’) Maar als het eenmaal goed gaat (ik heb ook eens 30 minuten achter elkaar gerend, whoohoo!), is het wel kicken. Ik geloof ik je!
  Rosanne onlangs geplaatst…Recept: quiche met spinazie en blauwaderkaasMy Profile

 3. Simone

  Goed bezig Dagmar! Ik ben ook weer aan het trainen voor de 10km! Samen met mijn papa!

 4. Amélie

  Wauw, wat leuk dat je een kwart marathon wil lopen! :D Ik zou het ook zo graag doen, maar ik hou het lopen nooit lang vol. Ik begin er altijd vol goede moed aan, maar na een paar weken blijven mijn loopschoentjes al in de kast staan. Elke keer neem ik me voor om er tijd voor vrij te maken, maar ik doe het nooit :p Ook nu weer is mijn doel om na mijn tentamens terug de sportieve draad weer op te pikken. Hopelijk houd ik het dan wel vol! Xx
  Amélie onlangs geplaatst…OTHERS | Win-actie: armband ‘Jozemiek’My Profile

 5. Anita

  Wat gaaf dat je dit gaat doen! Ik wens je heel veel succes.

 6. Rani

  Wat leuk! Heb ooit ook eens meegedaan aan een gewone loopwedstrijd, was heel erg leuk! en haha wat grappig van je lift :D Veel succes!
  Rani onlangs geplaatst…A dream is a wishMy Profile

 7. Denise

  Ooh wat heerlijk nog een artikel vandaag! We gaan gewoon met zijn allen over die finish. Jij fysiek en wij juichend vanachter onze schermpjes. We zullen je steunen, no matter what! You go girl!
  Denise onlangs geplaatst…6 tips om meer water te drinkenMy Profile

 8. Die stok achter de deur, dat herken ik wel. Ik plaatst dus ook updates zodat ik voor mijzelf wel moet, want ik wil echt niet nog eens van die wagen vallen. Ik doe het natuurlijk voor mijzelf, maar als dit helpt om je doel te bereiken… doen! Ben heel benieuwd hoe het je zal vergaan, we lezen in ieder geval mee :D xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Hema – Special Effect Chameleon Gold NagellakMy Profile

 9. Stacey

  Heel veel succes met trainen, maar dat moet vast wel gaan lukken, 10 KM is goed te doen en je hebt gelukkig nog even de tijd. Het gaat er uiteindelijk ook niet om hoelang je er over doet, het gaat er om dat je het doet! En dan voor of na de finish nog een halve kilometer door rennen zodat je echt een kwart marathon hebt gelopen ;)
  Stacey onlangs geplaatst…Legally-Fit: De halve marathon van EgmondMy Profile

 10. Ik vind het zo knap dat je dat gaat doen! Ik ben halverwege het 10km programma van Evy opeens gestopt met lopen. Geen zin meer ofzo, enorme Sjaak Afhaak. Als ik nu weer wil lopen kan ik weer vanaf 0 beginnen, echt drama. Een stok achter de deur is denk ik inderdaad fijn. Heel veel succes met trainen, je komt er wel! :) Liefs
  Rowan – Rebellious yet Romantic onlangs geplaatst…Dreamy drawings by Katie Rodgers from Paper FashionMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge