Blog

Mijn ervaring na 1,5 maand met de Garmin Vivofit

sport diary
Hij stond heel lang op mijn wishlist, maar voor mijn 23e verjaardag wist ik het zeker: ik wou heel graag de Garmin Vivofit om een nieuw levensjaar in te luiden waarin ik sterker zou worden dan ooit. Bij mij gaan die voornemens extra letterlijk, aangezien ik 31 december jarig ben en ik voornemens stiekem erg serieus neem. Elk jaar heb ik een nieuwe missie en daar zou de Garmin Vivofit mij goed bij kunnen helpen voor 2015. Na 1,5 maand testen en proberen deel ik mijn ervaring!

Aan de slag!
Omdat ik CVS en Fibromyalgie heb, zat ik veel stil door de pijn. Dat was makkelijker dan continu die klachten voelen en duf worden van de pijnstillers. Vooral in de koudere periode van het jaar kon ik mij maar moeilijk toe zetten om daadwerkelijk te gaan bewegen, de pijn werkte ontmoedigend. Maar hoe minder ik bewoog, hoe meer pijn ik had en tegelijkertijd werd het lastiger om hieruit te komen omdat de klachten heviger werden van het stilzitten, frustrerend! Ook dit jaar had ik de grootste moeite om de cirkel te doorbreken, waardoor ik een extra stok achter de deur zocht. De vreemdste en meest uitdagende beslissing kwam hieruit voort: ik schreef mij in voor de 10 km wedstrijd van Nike door Amsterdam die plaats zou vinden op 16 mei.  Een wedstrijd waar ik van droomde om ooit aan deel te mogen nemen, maar waar ik nu voor op mijn tanden zou moeten bijten om dwars door de pijn te gaan. Zou het voldoende zijn?

FullSizeRender (41)

Plan van aanpak
Heel leuk zo’n inschrijving, maar ik had een concreter plan nodig. Zonder stappenplan en mijn lijstjes ga ik immers nooit aan de slag, dus zo’n grote uitdaging moest ook worden voorzien van een plan van aanpak. En meer bewegen leek mij een goed idee, tenzij ik kruipend naar de finish zou moeten 16 mei dan moest ik vooral blijven zitten. Eigenlijk was elke stap vooruit letterlijk winst, daarom kwam ik uit bij de Garmin Vivofit.

IMG_7071

De voordelen van de Garmin Vivofit
Op dit moment heb ik de Garmin Vivofit 1,5 maand in gebruik. Ik wou deze eerst uitgebreid testen voordat ik de review zou delen en dat is gelukt. Je zult deze stappenteller nog vaker terugzien, want ik ben er erg enthousiast over. De stok achter de deur heb ik met de Garmin Vivofit gevonden. Het is namelijk vooral een activiteitentracker die je dagelijkse doelen geeft en dat is precies wat ik nodig had. Mini uitdagingen die toegankelijk waren, omdat deze zouden aansluiten bij je persoonlijke situatie. Ben je bijvoorbeeld al een sporter, dan ontvang je hogere doelen qua stappen dan een inactieve gebruiker. Naast het tellen van je stappen en het geven van doelen, wordt ook de tijd weergegeven, het aantal verbrande calorieën en de hoeveelheid kilometers die je hebt gelopen. En er verschijnt een rood balkje aan de bovenkant van het scherm (HELP HIJ WORDT BOOS!) als je te lang niets hebt gedaan, hup gauw weer bewegen!

IMG_7072

De Garmin Vivofit werd geleverd met twee bandjes, ik had gekozen voor zwart zodat het makkelijk te combineren zou zijn met mijn dagelijkse kleding. Ik krijg er regelmatig vragen over, het ziet er ook wel erg fancy uit. Je moet er echt rekening mee houden dat je het overdag altijd draagt! Ook kan je het ’s nachts om houden zodat het je slaap kan registreren, maar ik draag liever alleen een pyjama als ik slaap. Maar de optie om jouw slaap te analyseren is zeker mogelijk. En je kunt er zelfs mee onder de douche! Ik heb de Garmin Vivofit elke dag gedragen sinds ik deze heb ontvangen, maar onder de douche en als ik ga slapen ligt hij op het nachtkastje. Ik synchroniseer de Garmin Vivofit regelmatig met mijn mobiel (dit gaat via bluetooth), waar ik de app Garmin Connect voor heb gedownload en vind het heel leuk om de overzichten van mijn stappen en doelen te zien. Ook ontvang je bij mijlpalen een badge, hoe stoer is dat!

IMG_7018

Conclusie 
Voor mij werkt de Garmin Vivofit perfect, omdat het mijn doel ondersteunt en het realistischer maakt. Ik vind het te gek als het lukt om dagelijks mijn goal te bereiken en elke dag sterker te worden, dat is al zoveel winst! Ik pak nu bijvoorbeeld tussendoor niet de lift, maar ga met de trap of ik loop met collega’s een rondje buiten in de pauze… Alles om in ieder geval het doel te kunnen realiseren. Alle beetjes helpen, vooral als je dat eerst niet deed! Nu ik weer actiever in het leven sta, is de pijn naar de achtergrond gegaan. Het is nog zeker aanwezig, maar bewegen heeft mij vooruitgeholpen en ik voel mij elke dag fitter worden.  Dat heeft natuurlijk niet alleen met het rode balkje in de Vivofit te maken, maar ook met discipline. Deze Vivofit is voor mij ideaal ter ondersteuning en voor extra motivatie, maar je moet het natuurlijk wel zelf doen! Het heeft mij geholpen om weer een actievere levensstijl op te pakken. En 10.000 stappen op je teller zien staan geeft echt een flinke boost. We gaan ervoor!

Zou jij een Garmin Vivofit handig vinden? Wat motiveert jou om extra te bewegen?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.