Mijn ervaring na 1,5 maand met de Garmin Vivofit

Mijn ervaring na 1,5 maand met de Garmin Vivofit

sport diary
Hij stond heel lang op mijn wishlist, maar voor mijn 23e verjaardag wist ik het zeker: ik wou heel graag de Garmin Vivofit om een nieuw levensjaar in te luiden waarin ik sterker zou worden dan ooit. Bij mij gaan die voornemens extra letterlijk, aangezien ik 31 december jarig ben en ik voornemens stiekem erg serieus neem. Elk jaar heb ik een nieuwe missie en daar zou de Garmin Vivofit mij goed bij kunnen helpen voor 2015. Na 1,5 maand testen en proberen deel ik mijn ervaring!

Aan de slag!
Omdat ik CVS en Fibromyalgie heb, zat ik veel stil door de pijn. Dat was makkelijker dan continu die klachten voelen en duf worden van de pijnstillers. Vooral in de koudere periode van het jaar kon ik mij maar moeilijk toe zetten om daadwerkelijk te gaan bewegen, de pijn werkte ontmoedigend. Maar hoe minder ik bewoog, hoe meer pijn ik had en tegelijkertijd werd het lastiger om hieruit te komen omdat de klachten heviger werden van het stilzitten, frustrerend! Ook dit jaar had ik de grootste moeite om de cirkel te doorbreken, waardoor ik een extra stok achter de deur zocht. De vreemdste en meest uitdagende beslissing kwam hieruit voort: ik schreef mij in voor de 10 km wedstrijd van Nike door Amsterdam die plaats zou vinden op 16 mei.  Een wedstrijd waar ik van droomde om ooit aan deel te mogen nemen, maar waar ik nu voor op mijn tanden zou moeten bijten om dwars door de pijn te gaan. Zou het voldoende zijn?

FullSizeRender (41)

Plan van aanpak
Heel leuk zo’n inschrijving, maar ik had een concreter plan nodig. Zonder stappenplan en mijn lijstjes ga ik immers nooit aan de slag, dus zo’n grote uitdaging moest ook worden voorzien van een plan van aanpak. En meer bewegen leek mij een goed idee, tenzij ik kruipend naar de finish zou moeten 16 mei dan moest ik vooral blijven zitten. Eigenlijk was elke stap vooruit letterlijk winst, daarom kwam ik uit bij de Garmin Vivofit.

IMG_7071

De voordelen van de Garmin Vivofit
Op dit moment heb ik de Garmin Vivofit 1,5 maand in gebruik. Ik wou deze eerst uitgebreid testen voordat ik de review zou delen en dat is gelukt. Je zult deze stappenteller nog vaker terugzien, want ik ben er erg enthousiast over. De stok achter de deur heb ik met de Garmin Vivofit gevonden. Het is namelijk vooral een activiteitentracker die je dagelijkse doelen geeft en dat is precies wat ik nodig had. Mini uitdagingen die toegankelijk waren, omdat deze zouden aansluiten bij je persoonlijke situatie. Ben je bijvoorbeeld al een sporter, dan ontvang je hogere doelen qua stappen dan een inactieve gebruiker. Naast het tellen van je stappen en het geven van doelen, wordt ook de tijd weergegeven, het aantal verbrande calorieën en de hoeveelheid kilometers die je hebt gelopen. En er verschijnt een rood balkje aan de bovenkant van het scherm (HELP HIJ WORDT BOOS!) als je te lang niets hebt gedaan, hup gauw weer bewegen!

IMG_7072

De Garmin Vivofit werd geleverd met twee bandjes, ik had gekozen voor zwart zodat het makkelijk te combineren zou zijn met mijn dagelijkse kleding. Ik krijg er regelmatig vragen over, het ziet er ook wel erg fancy uit. Je moet er echt rekening mee houden dat je het overdag altijd draagt! Ook kan je het ’s nachts om houden zodat het je slaap kan registreren, maar ik draag liever alleen een pyjama als ik slaap. Maar de optie om jouw slaap te analyseren is zeker mogelijk. En je kunt er zelfs mee onder de douche! Ik heb de Garmin Vivofit elke dag gedragen sinds ik deze heb ontvangen, maar onder de douche en als ik ga slapen ligt hij op het nachtkastje. Ik synchroniseer de Garmin Vivofit regelmatig met mijn mobiel (dit gaat via bluetooth), waar ik de app Garmin Connect voor heb gedownload en vind het heel leuk om de overzichten van mijn stappen en doelen te zien. Ook ontvang je bij mijlpalen een badge, hoe stoer is dat!

IMG_7018

Conclusie 
Voor mij werkt de Garmin Vivofit perfect, omdat het mijn doel ondersteunt en het realistischer maakt. Ik vind het te gek als het lukt om dagelijks mijn goal te bereiken en elke dag sterker te worden, dat is al zoveel winst! Ik pak nu bijvoorbeeld tussendoor niet de lift, maar ga met de trap of ik loop met collega’s een rondje buiten in de pauze… Alles om in ieder geval het doel te kunnen realiseren. Alle beetjes helpen, vooral als je dat eerst niet deed! Nu ik weer actiever in het leven sta, is de pijn naar de achtergrond gegaan. Het is nog zeker aanwezig, maar bewegen heeft mij vooruitgeholpen en ik voel mij elke dag fitter worden.  Dat heeft natuurlijk niet alleen met het rode balkje in de Vivofit te maken, maar ook met discipline. Deze Vivofit is voor mij ideaal ter ondersteuning en voor extra motivatie, maar je moet het natuurlijk wel zelf doen! Het heeft mij geholpen om weer een actievere levensstijl op te pakken. En 10.000 stappen op je teller zien staan geeft echt een flinke boost. We gaan ervoor!

Zou jij een Garmin Vivofit handig vinden? Wat motiveert jou om extra te bewegen?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 33 reacties.

 1. Marion

  Ik blijf het interessant vinden, maar ik denk dat het voor mij lastig is omdat ik sommige dagen echt heel weinig kan/mag doen. Dan is het wel confronterend als dat ding de hele dag in het rood staat. Anders had ik er zeker over nagedacht. Ben vooral benieuwd ook naar mijn activiteiten tijdens mijn slaap.
  Marion onlangs geplaatst…Bladieblablog #21My Profile

 2. Celeste

  Lijkt me een super fijn apparaatje! Vooral als een soort stok achter de deur inderdaad! Ik vind het trouwens zo onwijs knap hoe positief je blijft. Je bent echt zo’n vechter en optimist, mijn diepste bewondering daarvoor.
  Celeste onlangs geplaatst…Ben ik wel klaar om te genezen?My Profile

 3. Frauke

  Heeeeel leuk om te lezen, ik was hier al erg benieuwd naar! Ik wou heel lang een JawBone UP!, maar die blijkt uiteindelijk toch nogal duur te worden aangezien het bandje zo vaak vernieuwd moet worden. En toen dacht ik dus aan deze VivoFit! Heel goed dat ‘ie zo fijn voor je werkt en je echt wordt gestimuleerd om te bewegen, kan ik ook wel gebruiken. Ik hou ‘m in m’n hoofd, wie weet koop ik er ook wel eentje binnenkort :D! X
  Frauke onlangs geplaatst…DIY: maak zelf een pennenzak!My Profile

 4. Sophie

  Wat ontzettend fijn dat hij werkt voor jou. Wat een doorzetter en vechter ben jij! Waar een wil is is een weg ;)
  Sophie onlangs geplaatst…#12My Profile

 5. Shirley

  Ik heb de Jawbone Up24 en is een beetje hetzelfde principe. Superleuk om je stappen bij te houden en het zorgt net even voor dat extra blokje om aan het einde van de dag om die teller op 10 000 te krijgen ;)
  Shirley onlangs geplaatst…OUTFIT: spring is in the airMy Profile

 6. Eveline

  ik heb de mijne nu ongeveer een 1,5 week en ik ben er heel blij mee, af en toe staat hij in het rood en dit zet mij aan om meer te bewegen, al vind ik het fijn om nu in de vakantie het ook even rustig aan te doen.

 7. Danielle

  Oh ik wil ook zo graag zo n activity tracker, voor het hardlopen heb ik al mijn horloge maar dat meet natuurlijk helemaal niets voor de rest van de dag! Fijn dus ook om jouw positieve ervaringen hiermee te lezen!
  Danielle onlangs geplaatst…Review | UZUMA SappenMy Profile

 8. Cindy

  Wauw, wat een enthousiasme! Het zou voor mij goed helpen, ik zit een beetje in het slop wat betreft sporten (door verhuizing, stress, carnaval). Ik probeer in de pauze op mijn werk altijd wel een ommetje te maken, maar ik heb een zittend beroep. Zou een goede stimulans zijn voor mij. Ga ik onthouden!
  Cindy onlangs geplaatst…Love for the kitchenMy Profile

 9. Justine

  Gaaf ding! Lijkt me best een uitdaging om elke dag net wat meer stappen te zetten. Ik weet niet of ik t trouwens heb gemist, maar wat kost deze? :)
  Justine onlangs geplaatst…OOTD: a day of schoolMy Profile

 10. Esther

  Oh wat word ik enthousiast van dit artikel! Ik wil de garmin vivofit al een hele tijd, maar ik vind het toch best veel voor zo’n bandje. Ik wil een spaarsysteem gaan bedenken waardoor ik hem over een paar maanden kan kopen zonder het idee te hebben dat ik een vermogen (overdreven!) uit moet geven. Ik ben tenslotte toch maar een arme student. Maar dit artikel maakt mij wel enthousiaster hihi
  Esther onlangs geplaatst…Favoriet – Skin perfection lijn L’oréal!My Profile

 11. Deisy

  Jaah! Hier zat ik al tijdje op te wachten :-) Wat fijn dat je er zo enthousiast over bent en dat voor jou het toch een soort spreekwoordelijke stok achter de deur is. Ik zit er dus ook echt aan te denken om zoiets aan te schaffen: ik zit natuurlijk de hele dag op mijn werk, dus dat helpt ook niet echt. Ik denk dat de Garmin Vivofit mij ook goed kan helpen om wat meer te bewegen op het werk. Dank je wel in ieder geval voor je goede en eerlijke review. X
  Deisy onlangs geplaatst…Mijn verhaal achter mijn adoptieMy Profile

 12. Xaviera

  Wat fijn dat je zo blij bent met de Garmin Vivofit en dat het helpt bij het bewegen. Ik herken heel erg wat je schrijft onder het stukje ‘Aan de slag!’ omdat ik ook CVS en Fibromyalgie heb. Om die reden heb ik nu een paar weken een Jawbone UP24 en dat helpt echt goed om meer gemotiveerd te raken om te bewegen. Het gevoel wat je krijgt als de stappen zijn gehaald is echt geweldig! Ik heb hem nu nog op 5000 stappen staan qua doel om rustig te beginnen en hoop uiteindelijk naar de 10.000 te kunnen gaan. Ook vind ik het heel handig om mijn slaap bij te houden, ik heb hem dan ook altijd om. :)
  Xaviera onlangs geplaatst…Thoughts & Tea #8 – Lucky Girl!My Profile

 13. Wat leuk! Lijkt me een fijn product om te hebben, ik heb er ook gelijk zin in! Handig dat je er ook een app bij kunt downloaden! Helaas een prijskaartje, misschien inderdaad leuk om bijvoorbeeld voor een verjaardag te vragen om te sparen, hier ga ik in ieder geval wat meer over zoeken!
  Cherissa Blans onlangs geplaatst…Voorjaarsvakantie!My Profile

 14. Denise

  Ik hoor zo veel goede verhalen over de Garmin Vivofit dat ik helemaal enthousiast geworden ben!

 15. Mariska

  Fijn stukje heb je erover geschreven! Ik zit er nog steeds wel eens over na te denken om hem aan te schaffen. Dit heeft me wel weer een beetje op weg geholpen.
  Wat een goed doel heb je jezelf gesteld om die run te doen, goed bezig Dagmar :D
  Mariska onlangs geplaatst…IJmuiden New Castle tripMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge