Blog

Mijn ervaring en verslag van het Yoga event + winactie


Yoga geeft ruimte. Dit heb ik sinds kort ervaren, ook al noem ik het vreemd balanceren in de woonkamer door mij nog niet officieel Yoga op een geslaagde manier uitoefenen… Door het event dat ik mocht organiseren met Kosmos Uitgevers is daar verandering in gekomen. Ik mocht samen met inspirerende en lieve bloggers de sfeer van Yoga proeven en het was een heel indrukwekkende middag, waarbij ik pure ontspanning mocht ervaren. Mijn ervaring en verslag deel ik graag met jullie.

Yoga en ik 
Ik ben werkzaam bij VBK Media, waar verschillende uitgeverijen onder vallen. Ook al werk ik niet voor Kosmos Uitgevers, het was wel ontzettend leuk om in mijn vrije tijd betrokken te zijn bij hun prachtige Yoga boeken, waar ik zelf al een tijd erg enthousiast over ben. Maar of ik het nu wel goed uitoefende, tsja die vraag bleef (lees hier meer over mijn eerste yoga ervaringen). We bundelden onze krachten en kennis, zo ontstond het idee om voor bloggers en pers een Yoga workshop te organiseren waardoor zij ook konden ontdekken hoe Yoga is. Dankzij de tips en tricks van experts werd Yoga extra toegankelijk en kon je de sfeer goed proeven. Mijn collega Charlotte heeft bergen verplaatst om het te organiseren en toen was het opeens al vrijdag. We gingen naar Amsterdam, het Yoga event vond plaats in Yogacentrum Sai Mithra, waar ook de professionals Skadi van Paasschen, Willemke Stilma en Ganga Hoogendoorn aanwezig waren.

De workshop 
Lekker ontspannen en zen het weekend in, deze workshop kwam dan ook écht op het perfecte moment. Mijn spieren zaten aardig vast wat veel pijn veroorzaakte (deze pijn ervaar ik dagelijks door Fibromyalgie), maar na de workshop was de pijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Het voelt zo goed om de tijd te nemen om naar je lichaam te luisteren, om in balans te komen en te blijven bewegen. Yoga heeft mij de ogen geopend dat ik, hoe druk ik ook ben, altijd een momentje vrij moet maken in de agenda om weer bewust te worden van het nu. Tip: volg Tara Stiles op Youtube en je kunt haar tips en tricks omtrent yoga ook ervaren en met haar meedoen vanuit de woonkamer!

De workshop was ontzettend leerzaam, we begonnen met Transformatieve yoga, waarbij we heel goed moesten letten op de verschillende houdingen en ons lichaam. Dit vond ik echt pittig en nog vrij ingewikkeld, het ontspannen ging mij een stuk beter af bij Yin Yoga waar ik volop kon genieten van de pijn die langzaam wegebde. Deze les werd gegeven door Skadi, zij schreef het boek Yoga geeft ruimte, en haar woorden over blijven bewegen zal ik niet snel vergeten. Je kunt wel lezen over, studie doen naar of praten over beweging, maar je moet het vooral ook gewoon doen. Hoe ziek je ook bent, je moet blijven bewegen, op je eigen niveau. Als je blijft stilstaan, blijven je lijf en gezondheid ook stilstaan. 

IMG_0636

Mijn ervaring
Het was ontzettend leuk om samen met lieve en inspirerende bloggers deze lessen te ervaren. De sfeer zat er gelijk goed in, daar was de ruimte ook naar. Ik heb gelijk geurkaarsen in huis gehaald en verse bloemen, het stond zo mooi in de yogastudio! Ook de goodiebag was ge-wel-dig, hij was rijkelijk gevuld met verwenmomentjes. Van Lovechock tot aan de twee mooie boeken van de auteurs en heerlijke lippenbalsem. Wat een verwennerij!

Het was ontzettend bijzonder om deze yoga workshops te ervaren en ik ben erg dankbaar dat ik met zulke lieve en inspirerende collega’s mag werken waardoor dit mogelijk is gemaakt. Ook was het echt super om mijn lieve blogvriendinnetjes weer te zien en te spreken, dat maakte deze speciale middag helemaal af! Ik ging zen het weekend in!

Winactie
Wil je ontdekken of Yoga iets voor jou is? Mij heeft het ontzettend geholpen. Namens Kosmos Uitgevers mag ik 3 exemplaren weggeven van het boek Yoga helpt geschreven door Tara Stiles (hier kan je lezen over mijn ervaringen met dit boek). Wil je ook kans maken op het boek? Like dan mijn Facebookpagina en volg mijn blog op Bloglovin. Laat in de comments achter dat je mee wilt doen, veel succes!

Heb jij al ervaring met yoga?

Liefs Dagmar 

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.