Mijn ervaring en verslag van het Yoga event + winactie
De voorbereidingen voor het yoga event zijn in volle gang, zin in #happy #yoga #fun

Mijn ervaring en verslag van het Yoga event + winactie


Yoga geeft ruimte. Dit heb ik sinds kort ervaren, ook al noem ik het vreemd balanceren in de woonkamer door mij nog niet officieel Yoga op een geslaagde manier uitoefenen… Door het event dat ik mocht organiseren met Kosmos Uitgevers is daar verandering in gekomen. Ik mocht samen met inspirerende en lieve bloggers de sfeer van Yoga proeven en het was een heel indrukwekkende middag, waarbij ik pure ontspanning mocht ervaren. Mijn ervaring en verslag deel ik graag met jullie.

Yoga en ik 
Ik ben werkzaam bij VBK Media, waar verschillende uitgeverijen onder vallen. Ook al werk ik niet voor Kosmos Uitgevers, het was wel ontzettend leuk om in mijn vrije tijd betrokken te zijn bij hun prachtige Yoga boeken, waar ik zelf al een tijd erg enthousiast over ben. Maar of ik het nu wel goed uitoefende, tsja die vraag bleef (lees hier meer over mijn eerste yoga ervaringen). We bundelden onze krachten en kennis, zo ontstond het idee om voor bloggers en pers een Yoga workshop te organiseren waardoor zij ook konden ontdekken hoe Yoga is. Dankzij de tips en tricks van experts werd Yoga extra toegankelijk en kon je de sfeer goed proeven. Mijn collega Charlotte heeft bergen verplaatst om het te organiseren en toen was het opeens al vrijdag. We gingen naar Amsterdam, het Yoga event vond plaats in Yogacentrum Sai Mithra, waar ook de professionals Skadi van Paasschen, Willemke Stilma en Ganga Hoogendoorn aanwezig waren.

De workshop 
Lekker ontspannen en zen het weekend in, deze workshop kwam dan ook écht op het perfecte moment. Mijn spieren zaten aardig vast wat veel pijn veroorzaakte (deze pijn ervaar ik dagelijks door Fibromyalgie), maar na de workshop was de pijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Het voelt zo goed om de tijd te nemen om naar je lichaam te luisteren, om in balans te komen en te blijven bewegen. Yoga heeft mij de ogen geopend dat ik, hoe druk ik ook ben, altijd een momentje vrij moet maken in de agenda om weer bewust te worden van het nu. Tip: volg Tara Stiles op Youtube en je kunt haar tips en tricks omtrent yoga ook ervaren en met haar meedoen vanuit de woonkamer!

De workshop was ontzettend leerzaam, we begonnen met Transformatieve yoga, waarbij we heel goed moesten letten op de verschillende houdingen en ons lichaam. Dit vond ik echt pittig en nog vrij ingewikkeld, het ontspannen ging mij een stuk beter af bij Yin Yoga waar ik volop kon genieten van de pijn die langzaam wegebde. Deze les werd gegeven door Skadi, zij schreef het boek Yoga geeft ruimte, en haar woorden over blijven bewegen zal ik niet snel vergeten. Je kunt wel lezen over, studie doen naar of praten over beweging, maar je moet het vooral ook gewoon doen. Hoe ziek je ook bent, je moet blijven bewegen, op je eigen niveau. Als je blijft stilstaan, blijven je lijf en gezondheid ook stilstaan. 

IMG_0636

Mijn ervaring
Het was ontzettend leuk om samen met lieve en inspirerende bloggers deze lessen te ervaren. De sfeer zat er gelijk goed in, daar was de ruimte ook naar. Ik heb gelijk geurkaarsen in huis gehaald en verse bloemen, het stond zo mooi in de yogastudio! Ook de goodiebag was ge-wel-dig, hij was rijkelijk gevuld met verwenmomentjes. Van Lovechock tot aan de twee mooie boeken van de auteurs en heerlijke lippenbalsem. Wat een verwennerij!

Het was ontzettend bijzonder om deze yoga workshops te ervaren en ik ben erg dankbaar dat ik met zulke lieve en inspirerende collega’s mag werken waardoor dit mogelijk is gemaakt. Ook was het echt super om mijn lieve blogvriendinnetjes weer te zien en te spreken, dat maakte deze speciale middag helemaal af! Ik ging zen het weekend in!

Winactie
Wil je ontdekken of Yoga iets voor jou is? Mij heeft het ontzettend geholpen. Namens Kosmos Uitgevers mag ik 3 exemplaren weggeven van het boek Yoga helpt geschreven door Tara Stiles (hier kan je lezen over mijn ervaringen met dit boek). Wil je ook kans maken op het boek? Like dan mijn Facebookpagina en volg mijn blog op Bloglovin. Laat in de comments achter dat je mee wilt doen, veel succes!

Heb jij al ervaring met yoga?

Liefs Dagmar 

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 56 reacties.

 1. Marion

  Het moet echt een bijzondere dag geweest zijn. Ik las er al over bij andere bloggers en nu ook bij jou, super! Ik heb een poos Yin yoga gedaan. Ontzettend fijn vond ik dat. Helaas toch nog te pijnlijk. Op dit moment zwem ik, ideale oplossing. Tof dat je drie boeken weg mag geven. Ik hoop dat de winnaars er veel aan gaan hebben, want yoga geeft inderdaad rust en ruimte in je leven.
  Marion onlangs geplaatst…Oproepje: Follow Your HeartMy Profile

 2. Renske

  Tof event zeg! :) Ik heb het boek van Tara Stiles ook. Heel fijn boek! Ik moet nog met yoga beginnen, maar ik heb er al wel in gelezen. Leuk om op deze manier anderen met yoga in aanraking te laten komen!
  Renske onlangs geplaatst…Een Amsterdams moeder-dochteruitjeMy Profile

 3. Amy

  Wat leuk om jouw verslag te lezen Dagmar! Ik heb dezelfde ervaring, namelijk dat de yin yoga sessie me enorm ontspannen maakte. Dankjewel dat ik aanwezig mocht zijn bij deze dag, zo lief dat je me hebt uitgenodigd! Ik vond het een bijzondere ervaring :)
  Amy onlangs geplaatst…Event: mijn eerste kennismaking met yogaMy Profile

 4. Naomi

  Ik doe mee :) wat heerlijk om te horen dat je het zo’n mooie ervaring vond :)

 5. Dita

  Lijkt me een heel leuk event! Ik zou graag mee willen doen voor dit fijne boek. Ik doe sinds seot yoga en vind het heerlijk! Helaas is mn lerares er nu een paar maanden niet dus moet ik thuis aan de slag. Ook fijn natuurlijk maar zo’n boek erbij zou wel helpen. Ik volg je via fb en bloglovin. Heb dit bericht ook even geliked.
  Dita onlangs geplaatst…Recept: Wrap lunch tipsMy Profile

 6. Anniek

  Wat fijn dat de yoga je zo tot rust heeft gebracht en het zo goed ‘werkte’ voor je! Eigenlijk heb je twee soorten yoga: een waarbij je naar je eigen lichaam luistert inderdaad, en je daarop focust, of waarin je je focust op ‘de zon’, of dat soort andere spirituele dingen. Die eerste soort yoga vind ik tof, en ben ik echt voor als het je helpt, maar de tweede soort is niet zo mijn ding, omdat dat toch een beetje in strijd is met wat ik geloof :) Maar wel gaaf dat dit je lichaam zo goed heeft gedaan. Liefs!
  Anniek onlangs geplaatst…Love / Essie Cashmere MatteMy Profile

 7. Linda

  Op Josianne’s blog zag ik ook al zo’n leuk verslagje van deze middag! Heel erg tof dat je dit mocht organiseren, leuke manier om boeken te presenteren aan de pers en bloggers met zo’n workshop. Ik heb zelf nog geen ervaring met yoga, ook omdat ik altijd eigenlijk dacht dat het best wel zweverig zou zijn; maar als pijn wegebt en je helemaal zen wordt dan ben ik om. Ik doe mee met je winactie, het lijkt me tof om op deze manier kennis te maken met yoga!
  Linda onlangs geplaatst…Kleurplaten :)My Profile

 8. Celeste

  Wat fijn dat yoga je zo ontzettend geholpen heeft. Vroeger was ik altijd super sceptisch tegenover yoga. Tegenwoordig een stuk minder en zou ik het best een keertje willen proberen, maar dat roep ik nu al mega lang en nooit komt het ervan haha. Gaaf trouwens dat jullie een workshop georganiseerd hebben! Denk dat veel bloggers het naar hun zin hebben gehad.
  Celeste onlangs geplaatst…Medische Weetjes #3My Profile

 9. Ingeborg

  Zo’n leuk en mooi verslag! Ik vond het een geweldige ervaring, dankjewel dat ik er bij mocht zijn! Ook vond ik het natuurlijk heerlijk om jou weer te zien, i missed you! <3
  Ingeborg onlangs geplaatst…Ebay WishlistMy Profile

 10. Ik heb een tijdje aan yoga gedaan en vond het heerlijk, maar ben om de een of andere reden gestopt. Het boek lijkt me erg interessant en ik doe graag mee met de winactie! Ik volg je overal. Wat gaaf dat je het event mee mocht organiseren!
  Liefs, Iris
  Iris | Todayslipstick onlangs geplaatst…My Jewellery sieradenMy Profile

 11. Kelly

  Aahhh deze winactie komt als geroepen! Ik ben een slechte stilzitter en kan mij maar moeilijk ontspannen. Ik ben vorige maand in contact gekomen met iemand die yogalessen volgt, maar aangezien zij heel erg populair is, is er pas eind mei plek voor een proeflesje. Graag zou ik alvast wat meer ‘into yoga’ wilen worden en daarom doe ik mee met deze super leuke winactie. Ik volg je voor de rest overal al! Liefs!
  Kelly onlangs geplaatst…Solfie Valkiers | Little Black BookMy Profile

 12. Deisy

  Wat een mooi verslag heb je er van weten te maken! Ik denk dat yoga inderdaad ongelooflijk ontspannend kan werken, helaas zelf nog nooit ervaring mee gehad (maak er stiekem ook geen tijd voor, moet ik toch maar eens gaan doen). De winactie komt dan ook als geroepen want met dat boek denk ik mijzelf misschien een beetje wijs kan maken in de wondere wereld van yoga haha ;-) X
  Deisy onlangs geplaatst…Jezelf lenteklaar maken met ZalandoMy Profile

 13. Esther

  Klinkt als een super dag! Wat fijn dat je pijn als sneeuw voor de zon verdween. Ik sla deze winactie even over, is niet helemaal mijn ding yoga. Dan heb ik liever dat mensen hem winnen die er wel echt iets mee zouden doen! Liefs
  Esther onlangs geplaatst…Hoe om te gaan met een baaldag!My Profile

 14. Ik volg je al op zowel facebook als bloglovin :D facebook wel met mijn persoonlijke account, ik hoop dat dat niet erg is?
  Ik wil al best wel lang beginnen met Yoga, ik hoop dat dit boek me dan een duwtje in de juiste richting kan geven :D
  Laura – Dagelijkse hap onlangs geplaatst…Zomerse, zoet-zure komkommersaladeMy Profile

 15. Kitty

  Klinkt als een bijzondere dag! Je hebt me wel geïnspireerd om ook aan yoga te beginnen, dus ik heb zojuist mijn eerste beginnersfilmpje gevolgd! Het is even wennen, maar heb wel het gevoel dat mijn lichaam meer ontspannen is nu. Benieuwd hoeveel effect het gaat hebben op mijn pijn vandaag als mede fibropatient. Op het moment voelt mijn lichaam goed, beter dan voor het filmpje! Het boek van Tara Stiles klinkt ook heel mooi en inspirerend, zou er graag kans op maken!

 16. Sophie

  Zo leuk het evenement! Ik doe zeker mee, ik ben dol op yoga maar weet niet zo goed waar ik moet beginnen hihi :-) Uiteraard volg ik je al lang via Facebook en Bloglovin, hihi! <3
  Sophie onlangs geplaatst…Dr. Hauschka Nacht SerumMy Profile

 17. Lies

  Leuk! Ik doe graag mee!! Ik volgde je al op facebook en bloglovin :-)

 18. Esmeralda Groenland

  Ik maak graag kans. Na mijn zwangerschap wil ik wel weer in shape komen. Yoga lijkt me heerlijk om te doen en het kan gewoon thuis.

 19. Jenn

  Klinkt als een fijn event! Ik doe graag mee met de winactie, ik volgde je al op bloglovin’ en facebook :)
  Jenn onlangs geplaatst…Blogmannen-tagMy Profile

 20. Sabrina

  Ahh leuk yoga, ik hou ervan <3 Ik doe ook wel eens aan Bikramyoga, dat is yoga in de sauna. Misschien vind je het wel wat, het is wel echt heel zwaar haha. Ik ben altijd kapot daarna. Leuk dat je het met een paar andere bloggers samen hebt gedaan, ik doe graag mee met de winactie en ik volgde je al op Bloglovin & FB. Succes iedereen! Liefs Sabrina
  Sabrina onlangs geplaatst…DE KLEINE DINGEN IN HET LEVEN ZIJN ZO MOOIMy Profile

 21. Anna

  Nog nooit yoga gedaan eerlijk gezegd.. Wil het wel graag maar ik ben nogal druk en chaotisch ;) Binnenkort vakantie dus dan ga ik me er zeker in verdiepen!!! Veel Liefs
  Anna onlangs geplaatst…Eyeliner Review & Spring essentialsMy Profile

 22. Danique

  Ik heb nog nooit aan Yoga gedaan, maar het lijkt me zo heerlijk en ontspannend. De reden waarom ik nog niet begonnen ben is dat ik het een beetje eng vind en wat sceptisch ben.
  Het zal denk ik helpen om eerst rustig een boek door te kijken en er zo zelf aan te wennen.
  Ik doe graag mee en ben erg benieuwd!

 23. Anita te Gussinklo

  Wat een leuk verslag, ik hou ook van yoga en maak graag kans op 1 van de boeken.
  Ik volg en like je op Bloglovin & facebook.

 24. Anne

  Ohh wow! Wat een leuke winactie! Ik heb mezelf eigenlijk nooit echt verdiept in Yoga. Ben erg nieuwsgierig of het voor mij ook zal werken.
  Anne onlangs geplaatst…Recensie – The FinisherMy Profile

 25. Evelien

  Wauw wat een fijne middag was het – ik heb dus zeker een fijn zenmoment gemist – en de goodiebag was zeker rijkelijk gevuld zo te zien. Heerlijk om zo te kunnen ontspannen met yoga. Ik doe graag mee met je winactie!
  Evelien onlangs geplaatst…Kookboek – Uit Pauline’s keukenMy Profile

 26. Cindy

  Haha weet je Dagmar, ik had net de laatste keer van de tienrittenkaart yoga er op zitten, de week voor het event. Ik dacht “Ach, ik doe dat wel in de sportschool of ik ga aan Body Balance doen”, maar de yoga is op dezelfde tijden als het hardlopen. Dus wat heb ik nou vanochtend gedaan: Mijn yogadocente geappt met de vraag of ik alsjeblieft weer terug mocht komen. Dank je wel voor de ervaring van afgelopen vrijdag, ik kwam zo tot mezelf dat ik daarom toch heb besloten om door te gaan met yoga. En eigenlijk, als ik heel eerlijk ben, zou ik dat boek van Tara Stiles ook wel willen: Ik zit al helemaal in het boek “Yoga geeft ruimte”. Zo fijn. Nogmaals: Dank je wel lieverd voor deze heerlijke middag!
  Cindy onlangs geplaatst…Open je ogen!My Profile

 27. Dieuwke

  Wauw wat mooi! Ik doe zeker mee!
  Weet je toevallig of je haar yoga ook mag doen tijdens je zwangerschap? Lijkt mij een perfecte manier om te ontstressen nu mijn lijf zo druk bezig is.
  Dieuwke onlangs geplaatst…The Fictional Boyfriend TagMy Profile

 28. Mandy

  Wat super leuk! Klinkt echt als een super dag!
  En het boek lijkt me echt awesome! Ik doe graag mee met de acties en ik volg je natuurlijk op Facebook en Blogloving!

 29. eline

  Super leuk! Ik heb vroeger – twee/ drie jaren geleden – aan Yoga gedaan, en om eerlijk te zijn mis ik het wel een beetje. Ik doe dus mee met de winactie <3

 30. Mira

  Ik heb genoten en zoals ik al hoopte ben ik weer helemaal in mn yogaflow terug! Sinds vrijdag iedere dag een halfuurtje en verslaafd aan het boek van Skadi
  Mira onlangs geplaatst…Food | Zelf groene ijsthee makenMy Profile

 31. Anita H.

  Twee keer begonnen met yoga en beide keren moeten afhaken wegens werk (tijden niet combineerbaar). Maar het blijft lonken.

 32. Xaviera

  Wat geweldig dat je pijn dankzij de Yoga wegebde! Heel gezellig dat je dit event samen met andere bloggers hebt kunnen doen. In beweging blijven is inderdaad belangrijk en ik merk dat ik snel de neiging heb vanwege de Fibromyalgie en CVS om niet genoeg te bewegen. Ik probeer Yoga nu weer langzaam op te pakken en dit boek zou daar heel goed bij kunnen helpen, ik doe heel graag mee met je winactie! :) (Ik volg je al op Bloglovin’ en Facebook natuurlijk)
  Xaviera onlangs geplaatst…Listen to your heartMy Profile

 33. Joëlle

  Lijkt met tof om te winnen! Ik wil graag beginnen met yoga, vooral naast mijn Kayla Itsines work-out (ik ben al op de helft, woohoo!). Lijkt me ook erg fijn voor mijn innerlijke rust en flexibiliteit!

 34. Miriam

  Leuk dat het zo goed bevalt, ik heb er zó geen geduld voor haha. Niets voor mij ;p
  Miriam onlangs geplaatst…Ik lief jouMy Profile

 35. Charlotte

  Ik ben zeer blij te horen dat Yoga jou wat heeft kunnen helpen wat de pijnen betreft. Het is mij ook al een aantal keer aangeraden, maar omdat het de laatste weken zo enorm slecht gaat, heb ik dit een beetje op de lange baan geschoven. Ik ben op deze moment gewoon te moe om te bewegen, ik heb constant pijn in mijn bovenrug en weet soms echt niet waar kruipen. Maar misschien wordt het toch tijd om weer te beginnen bewegen, want ondertussen is mijn onderrug volledig overbelast door het vele liggen en zit mijn hele lichaam vol vocht door de cortisone…

  Om toch ergens te beginnen, zou ik graag meedoen aan je winactie. Het feit dat ik al kans maak op een boek dat mij hopelijk zal helpen meer te bewegen en te ontspannen, vind ik al een goede start. ;-)

  Verder wens ik je nog heel veel sterkte en beterschap. Lieve groet, Charlotte!
  Charlotte onlangs geplaatst…Lavendel kussenspray van TreetsMy Profile

 36. Karin

  Ik zou heel graag het boek van Tara Stiles winnen!

 37. Inge

  Ik doe graag mee, lijkt me een super leuk boek!

 38. Jolijn

  Hi Dagmar,
  Klinkt als een gaaf evenement! Ikzelf heb nog nooit aan yoga gedaan maar dat boek kan me er vast bij helpen.
  Liefs, Jolijn

 39. Grete Karina

  Ik doe graag mee met de winactie en volg je al een tijdje op Bloglovin en FB.
  Ik heb Yoga gedaan rond mijn zwangerschappen en heb er toen veel aan gehad (weinig pijn, goed doorademen en focussen, ontspannen).
  Tijd voor een hernieuwde kennismaking!

 40. Katy

  Hi Dagmar,

  Wat fijn dat yoga jou zo kan helpen! Fantastisch!
  Ik ben net begonnen met yoga en wat is het heerlijk om te doen! Ik ben heel erg benieuwd naar dit boek, dus ik doe zeker mee. Fingers crossed!

  Liefs, Katy

 41. Geanne

  De workshop zag er (op Instagram) heerlijk ontspannen uit! Ik volg je op Facebook en Bloglovin en doe graag mee met je winactie :)
  Geanne onlangs geplaatst…On its way from Ebay #2My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge