Blog

Ik ga de uitdaging aan om gezond te leven

IMG_8632Ik ben het een beetje zat. Dat ik die verleiding van een grote zak knisperende chips vol heerlijke smaken niet kan weerstaan. Dat ik minder ben gaan bewegen en dat ik de neiging heb om vooral makkelijk te eten in plaats van voedzaam en gezond. Dat ik stiekem veel te weinig uren slaap dan goed voor mij is of dat ik regelmatig vergeet voldoende te drinken. Ik ben het een beetje zat om ongezond te leven, omdat ik weet dat ik met kleine tips, handigheidjes en nieuwe gewoontes deze ongezonde levensstijl met gemak zou kunnen doorbreken. Daarom ga ik vanaf 1 september, een datum waarop voor velen de vakantie voorbij is en het dagelijkse leven aanbreekt, gezond leven. Ik ga de uitdaging aan!

Steeds vaker begon het mij tegen te staan dat ik wel wist hoe ik gezonder kon gaan leven, maar dat ik het niet toepaste. Dan lag de keukenla vol met lekkers of regende het buiten of waren we laat thuis van werk waardoor we toch even snel en makkelijk zouden gaan eten. En toen was het opeens heel laat waardoor er nog maar weinig uurtjes om te slapen overbleven… Niet echt handig op de langere termijn als je het mij vraagt. De hoogste tijd voor actie!

Bewustwording helpt je al een heel mooi stuk vooruit, maar daarmee kom je er nog niet. Ik wil heel graag werken aan voeding, beweging en ontspanning, precies de drie gebieden die ook in het boek Gezond leven doe je zogeschreven door Jennifer & Sven worden behandeld. Het boek is niet alleen een eyecatcher vol kleurrijke foto’s, maar het zit ook boordevol tips en tricks om gezonder te leven dan je nu doet. En deze tips heb ik net even nodig om de juiste momenten om er doorheen te komen en daadwerkelijk te gaan doen.

Ik verwacht dat de gezonde recepten mij heel veel gaan helpen, ik vind het geweldig om nieuwe gerechten te proberen en ik ga hard mijn best doen om de komende tijd nieuws te creëren. Ik denk dat goede én gezonde voeding mij meer energie zal geven. Ook ga ik weer mijn best doen om minder suikers binnen te krijgen, toen ik een periode suikervrij at heeft dit mij veel moois opgeleverd. Toch weerstond ik de verleiding niet en ik vind dat eigenlijk wel zonde. Ik wil niet te streng voor mijzelf zijn (het moet wel realistisch zijn) maar minder suikers eten hoort bij deze gezondere levensstijl, daar ga ik voor!

Ook ga ik weer actief aan de slag met bewegen en sporten. Extra leuk, we hebben sinds twee weken een Fit for Free in de buurt waar we ons gelijk hebben aangemeld. Ideaal, zo kan ik ook op regenachtige en koudere dagen blijven sporten zonder een flauw excuus in te kunnen zetten. Ik hoop het hardlopen weer lekker op te kunnen pakken en mijn conditie op te bouwen. En een sixpack kan natuurlijk ook nooit kwaad, maar ik zal niet overdrijven hihi. Ik heb een minimum voor mijzelf gesteld om twee keer per week te gaan, maar liever drie keer. Overigens wil ik er gelijk nog even bij vermelden dat ik graag gezonder wil leven omdat ik aan alles merk dat mijn lichaam wat achteruit is gegaan. Ik zet deze stap daarom niet om af te vallen of omdat ik ontevreden ben over mijn lichaam, maar omdat ik niet zo lekker in mijn vel zit vanwege het ongezonde gedrag dat ik sinds de verhuizing ben gaan vertonen. Die drukke tijd mag niet langer het excuus zijn om deze stijl door te zetten, het is tijd om het roer om te gooien met als gevolg meer energie, een scherpere blik, een krachtiger lichaam en een betere conditie.

Maar dan hebben we het over één aspect eigenlijk nog niet gehad en dat is ontspanning. Ik ben niet goed in het doen van ontspannende activiteiten of ontspanning überhaupt inplannen. En deze laatste zin is stiekem dan ook erg krom; ontspanning zou je tussendoor en spontaan moeten doen en niet inplannen… Laten we erop houden dat het niet mijn sterkste kant is, maar ik het wel heel erg belangrijk vind. Zo heb ik nagedacht over hoe ik echt ontspan en ik hoop dat vaker toe te kunnen passen en gewoon te doen. Het is immers puur genieten en heerlijk! Ontspanning geeft energie.

Soms kom je op een punt dat het even wat anders moet. Dat je gewoontes moet doorbreken en stil moet staan om vooruit te komen (superleuk, ik kwam er nét achter dat Gretchen Rubin een nieuw boek heeft geschreven over het doorbreken van gewoontes, daar ben ik nu extra nieuwsgierig naar geworden want haar schrijfstijl is te gek!). Ik weet wat mij te doen staat en ik ga ervoor. Het hoeft niet allemaal in een stijgende lijn, als ik maar merk dat ik er wel alles aan doe om sterker te worden. Vanaf 1 september ga ik aan de slag om fris en fruitig de toekomst tegemoet te gaan om nog lekkerder in mijn vel te zitten en gezond te leven. Alle tips zijn welkom! We hebben zojuist de gezonde boodschappen in huis gehaald, nu is het een kwestie van doen. Het is tijd voor actie!

Zou jij gezonder willen leven?

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.