Help, ik ben een snoepkont en heb een suikerverslaving!
Een mooie tip om deze week toe te gaan passen: extra goed letten op jezelf ❤️

Help, ik ben een snoepkont en heb een suikerverslaving!

Tegen jezelf zeggen dat je toch echt op de gezonde tour gaat en ondertussen grijpen naar de dropjes en zak chips. Is het niet zo dat je eet wat er in de keuken te vinden is? Hup, laten liggen dan die zoete en lekkere snacks die ondertussen helemaal niet gezond zijn! Alleen… dat klinkt zo lekker simpel, het is in de realiteit echt zo gemakkelijk nog niet als je zó geniet van het snoepen en snacken. Toch levert die verslaving – want dat is de confronterende werkelijkheid – je op de lange termijn niets goeds op. In tegendeel, want je hebt minder energie, denkt minder helder na en het gaat ten koste van je gezondheid. De gezonde tour uitstellen naar morgen is veiliger, maar die tijden zijn voorbij. Je hebt maar één lichaam en ik heb besloten om het per direct te koesteren en ervoor te zorgen. Van binnen én van buiten. Doe je mee?

Ik was echt goed bezig; ik bewoog voldoende en at gezond. Maar toen kwam die verhuizing en werd tijd schaars. Het snelle eten verving al gauw de gezonde maaltijden waar we moeite, energie en tijd in stopten. Er moest hard gewerkt worden en bergen werden verplaatst, helaas daarmee ook de bergen snacks van het keukenkastje naar mijn mond. En daar pluk ik jammer genoeg nu niet bepaald de vruchten van. Ik voel mij niet zwaar of kijk niet anders naar mijzelf, maar ik merk dat het eten van suikers mij onnodig veel energie kost, ik minder scherp ben en ik zelfs weer meer puistjes krijg. Ook ervaar ik continue trek en blijf ik de suikers maar eten, ik was daarvoor echt goed bezig en at het amper. Tijd voor verandering na het opmaken van de balans! En verandering komt niet uit de lucht vallen helaas, hup zelf aan de slag! Gezondheid staat voorop, weg met de suikers!

Mijn beslissing klinkt drastischer dan het is. Weg met suikers is namelijk niet makkelijk, in zoveel producten is het toegevoegd! Wat ik bedoel te zeggen is dat het eten van snoep, snacks ten opzichte van gezonde voeding weer in balans moet zijn en om die evenwicht te vinden moet ik wel mijn best doen om het goed toe te passen. Daarnaast moet ik proberen van dat continue trekgevoel af te komen, die ontstaan is door het eten van slechte suikers. Ik ga de combinatie van een goede basis aan; gezonder eten, goed drinken, letten op voldoende slaap, genoeg bewegen en me-time inplannen per dag. Hoe vol de agenda ook is, dit mag nooit ten koste gaan van jezelf. Ik ben echt niet perfect, want ik heb vaker geprobeerd van de suikers af te komen. Maar hé, daar ben ik toch een natuurlijke snoepkont voor? Nu is het de kunst om die koekjes, snoepjes, taartjes en cupcakes te vervangen door gezondere snacks en alles met mate binnen te krijgen. Bewustwording is stap één, op naar stap twee: Just do it!

Bij mij gaat per direct het roer om. Er is geen ruimte meer voor smoesjes (eeh nee ook niet voor soesjes!). Ben jij een echte snoepkont?

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 37 reacties.

 1. Amy

  Wat goed Dagmar, dat je zo rigoureus het roer omgooit! Ik zou het ook moeten doen.. ben ook echt een snoepkont die eeuwig in balans probeert te komen qua gezond eten maar ook genieten van eten. Vooral als ik aan het werk ben vind ik het lastig: na ‘ een kilo’ tomaatjes en komkommers merk ik dat ik toch blijf zwichten voor een stuk chocolade..
  Amy onlangs geplaatst…Travel plog | Twee dagen in prachtig StockholmMy Profile

 2. Desiree

  Goed zeg dat je het zo wilt gaan aanpakken! Met zo’n instelling moet dat zeker weten gaan lukken. En af en toe wat suikers dat kan gelukkig geen kwaad. Zelf probeer ik hier ook altijd op te letten en aan te werken, maar zo in de vakantie blijft dat altijd enorm lastig met alle lekkere dingen die te voorschijn komen.
  Desiree onlangs geplaatst…Tips voor een vakantie op Gran Canaria (Playa del Inglès)My Profile

 3. Yolande

  Wat goed van je dat je het roer om gaat gooien! Toen ik dit jaar op kamers ging, besloot ik ook dat het anders moest. Ik nam mezelf voor geen chips en snoep meer te halen in de supermarkt en die eeuwige trek is nu bij mij ook weg! Sinds ik gezond eet heb ik inderdaad ook weer meer energie en zit ik lekkerder in mijn vel. Het maakt zo’n groot verschil!

 4. Marion

  Ik heb wat dat betreft wel mazzel. Ik ben helemaal geen snoepkont en mijn man al helemaal niet. Wij hebben dus zelden snoep in huis en koekjes zijn hier nooit te vinden. Wel vind ik het lekker om af en toe drop te eten, maar een hele zak gaat altijd veel te snel op. Het toffe is dat wij hier nog een snoepwinkeltje hebben waar je gewoon net als vroeger losse snoepjes kan kopen. Met regelmaat kom ik dus met een zakje thuis waar 10 dropjes in zitten en dan ben ik voor 50 cent klaar. En het is nog leuk ook.
  Marion onlangs geplaatst…De voor- en nadelen van vergeetachtigheidMy Profile

 5. Wat goed van je! Ik ben ook echt een snoepkont (vooral met chocoladekoekjes blijft het er nooit bij eentje), mijn vakantie begint dit weekend en dan mag je wel genieten vind ik. Ik heb al een plan opgesteld voor naa de vakantie om echt gezonder te gaan eten!
  Liefs, Iris

 6. Judith

  Wat een goede en volwassen beslissing! Ik merk dat ik veel meer fruit eet als ik gewoon geen snoep, chocola, koek of chips in huis haal en in plaats daarvan veel fruit. Want meloen is ook heerlijk zoet, maar super gezond! Het enige nadeel is dat Jordy dan wel mee moet doen als je de “lekkere” dingen niet meer in huis haalt, haha. In ieder geval heel veel succes!
  Judith onlangs geplaatst…Dinsdag: Chinese roerbakMy Profile

 7. Kelly

  Ik probeer ook al een tijdje minder suikers te eten! Ik probeer niet al teveel lekkere dingen in huis te halen, want ik merk echt dat ik een suikerdip krijg als ik los ga op zoete dingen. Ik blijf gewoon maar eten en eten en voel mij op dat moment prima. Maar een uurtje later ben ik zo futloos als wat. Nu minder ik ook al een tijdje (helemaal stoppen wil ik ook niet) en voel ik mij veel beter in combinatie met twee keer in de week naar yoga!
  Kelly onlangs geplaatst…OOTD | BasicMy Profile

 8. Sophie

  Ik heb ook per direct het roer omgegooid sinds ik de foto’s had gezien van mijn laatste hockeywedstrijd. Ik merkte zo ontzettend goed dat ik minder had gesport de afgelopen periode en zo wilde ik niet zijn! Ik besloot elke week minimaal 1 x hard te lopen en geen snoepjes meer te eten, koekjes alleen met bezoek en alleen maar een bakje chips op de zaterdagavond. Ook drink ik alleen nog maar water en thee. Het gekke is dat ik het gewoon volhoud aangezien ik dit alleen thuis moet doen van mezelf. Ik vind het namelijk totaal niet gezellig als iemand een stuk vlaai afwijst op een verjaardag omdat diegene wil afvallen/gezond wil doen o.i.d. Door de regels minder scherp te houden blijft het haalbaar. Nu heb ik op vakantie alleen maar frisdrank en water gedronken en vind ik het helemaal niet meer erg om dat te laten staan nu ik thuis ben. Je proeft de chips, het koekje en de snoepjes nu echt i.p.v. maar gewoon te eten. Hopelijk maak jij je grenzen ook niet te strak en vlieg je dadelijk weer door het leven zonder dezelfde hoeveelheid suikers. Het leven is namelijk te kort om niet te genieten! Dus wees niet te streng! ;-)
  Sophie onlangs geplaatst…Hotspot Zandvoort – Ubuntu BeachMy Profile

 9. Sophie

  Oh ik herken het zo! Die hertentamens hebben zoveel stress gegeven dat ik veel ongezonder heb gegeten helaas. Maar, hopelijk lukt het nu wel. Jij bent hier ook heel goed in; zo knap! Ik ben en blijf echt een snoepkont :-)
  Sophie onlangs geplaatst…Hello BoxMy Profile

 10. Danielle

  Ik heb een jaar geleden ongeveer het roer om gegooid.. in het begin is het lastig maar als je doorzet heb je na een tijdje niet eens meer door dat je een “nieuwe” eetstijl hebt want het is je gewone eetstijl geworden!
  Danielle onlangs geplaatst…Mijn favoriete youtube kanalen van JuliMy Profile

 11. Frauke

  I’m in! Ik doe met je mee. Heb zelf eerder een vetverslaving dan een suikerverslaving denk ik, zo snoep ik niet heel veel zoetigheden maar eet ik KILO’S chips (en dat is volgens mij niet eens overdreven). Zo slecht, en inderdaad: je krijgt er constant honger van en voelt je niet meer tiptop! Goed dat je het roer omgooit, je hebt mij ook aangezet ;). X
  Frauke onlangs geplaatst…Kamer (KonMari) opruimen voor/na + reviewMy Profile

 12. Anna

  Leuk artikel! Ik houd heel erg van koekjes en chips. Snoep gelukkig minder, omdat ik bijna geen chocola kan eten (notenallergie) en omdat ik van heel veel snoep misselijk wordt. Er zijn hier vaak geen koekjes in huis en dat helpt wel heel erg!
  Anna onlangs geplaatst…MLBB #30 | ZOMERWELVAART, SIMS 2 EN NIEUWE MAKE-UPMy Profile

 13. Ariane

  Ik doe mee! Het is zo verleidelijk elke keer, zeker ook omdat ik veel naar de film ga en in alle snacks daar zit suiker. Sowieso moet ik veel meer drinken, want dat doe ik echt te weinig. Ik ga geen snoep meer kopen in de supermarkt en beter letten op meer drinken. We can do this!
  Ariane onlangs geplaatst…FOOD: De Stadthouder, LeidenMy Profile

 14. Anita

  Ik ben ook suiker verslaafd maar dan in de vorm van energy drank.. Pfoe, ik zeg elke dag dat ik ga stoppen maar is toch wat moeilijker dan ik dacht!

 15. Kim

  “Eh nee, ook niet voor soesjes” Hahaha!
  Eerlijk? Ik zou dit ook moeten doen! Maar of ik dat wil/kan… Tja, dat is een tweede. Volgens mij ben ik vreselijk verslaafd aan snoepjes, haha.
  Kim onlangs geplaatst…Anderen helpen en waarom dat lastig isMy Profile

 16. Wat goed dat je het roer per direct om gaat gooien, bij mij duurt het helaas vaak altijd te lang en stel ik het uit. Niet goed natuurlijk want dat geeft aan dat ik niet het beste voor mijzelf wil. Good luck!
  Anita | mindjoy onlangs geplaatst…Vakantiepost update #1My Profile

 17. Vera

  Ik ben echt zo’n grote snoepkont en kan er echt heel moeilijk vanaf blijven. Vaak denk ik, en nu kap ik er echt mee. Alleen een dag later betrap ik mezelf weer op snoepen. Ik houd ook mezelf af en toe voor de gek want dan denk ik waarom zeg je dan een dag van te voren dat je het zo graag wilt. Ik probeer nu niet ineens direct te stoppen maar steeds minder te nemen zodat ik er aan wen. Maar binnenkort houd het op met die suikers en moet het gezonde er weer komen!

 18. Wat goed van je! Ik ben zelf ook gek op snoepen, kan er wel mee ontbijten! Nu ik vanwege gezondsheidsredenen weinig (eigenlijk geen) suikers meer mag eten, is het helemaal niet zo moeilijk om te stoppen. Ik merk ook echt dat ik me er beter bij voel,ik heb veel meer energie!
  Jaimy en Laura onlangs geplaatst…The making of: de perfecte blogfotoMy Profile

 19. Ise

  Dat je je nu slechter gaat voelen is alleen maar een teken waarvoor je het doet! Het kost heel veel doorzettingsvermogen om het roer om te gooien maar het is wel voor een goed doel :)
  Ise onlangs geplaatst…Instagram highlightsMy Profile

 20. Tamara

  Haha ik herken mezelf er wel in! Ik hou ook van snoep en zou eigenlijk ook suikers moeten skippen maar ik heb er geen zin in op een of andere manier..
  Tamara onlangs geplaatst…Shoplog PrimarkMy Profile

 21. Tess

  I’m in! Maar dat heb ik al eerder geroepen. Vaak ging het even goed en daarom is het belangrijk dat ik niet alles laat staan. Eerst ga ik proberen te minderen. :)

 22. Fleur

  Heel herkenbaar dit! Soms gaat het een lange tijd goed en zit ik in de ‘flow’ van gezond eten, maar tegenwoordig is het ook weer een drama bij mij (smoes: het is zomer haha)

 23. Sabine

  Ook hier doe ik graag aan mee ;) Soms gaat het echt goed, weinig suiker. Maar als er dan een dipje (of de maandelijkse sores) komt, dan komt die hang naar suikers weer. Sowieso is het best lastig hier, aangezien Colombianen echte zoetekouwen zijn en werkelijk óveral suiker in lijken te stoppen. Zelfs de melk die ik in de supermarkt koop smaakt zoet :)
  Sabine onlangs geplaatst…Kriskras door BogotáMy Profile

 24. Meid, neem een Delicje :) Niet te veel natuurlijk, maar geniet van elk moment! Ik wens je heel veel suc6 met het zoeken van het evenwicht. You can do it!
  Liefs Carolien

 25. miss pixie

  In april/mei deed ik ook een suikerdetox via het boek “Zonder suiker” van Annemarie Reuzenaar. Het is de beste beslissing die ik ooit nam: ik slaap beter in, ik slaap door (dat was jaren geleden!), ik heb niet meer voortdurend honger, viel enkele kilo’s af, … (je kan er meer over lezen op mijn blog)

  Eind juni was een stressy periode en ik at terug minder gezond toen. Ik merkte direct wat dat deed met mijn lichaam en dat was niet fijn.

  Sindsdien eet ik opnieuw suikervrij en geniet ik af en toe van iets ongezond zoals frietjes of een dessertje.
  Veel succes met je nieuwe eetpatroon.
  miss pixie onlangs geplaatst…What I liked about JulyMy Profile

 26. Lilian

  Ik was vanmiddag een krentenbolletje aan het eten en toen zag ik dat daar maar liefst 25% suiker in zit!! Niet echt wat je verwacht van brood (ter vergelijking, het meergranenbrood bevatte 1,7% suiker). Het is best moeilijk om echt minder suikers te gaan eten als je kijkt hoeveel suiker er al zit in ‘gewoon’ eten. Ook bijvoorbeeld blikgroente zit er vol mee.

  Succes in ieder geval!
  Lilian onlangs geplaatst…Kids willen helemaal niet de hele dag aandachtMy Profile

 27. Marijke

  O wat knap! Doe ook wel eens een poging, maar die gaan toch vaak de mist in. Het suikerduiveltje roept en ik laat me verleiden…..
  Maar ik let er wel op. Dus het is wel met een rem nu. De zakken hoeven niet direct leeg! Vind ik voor nu even goed genoeg
  Marijke onlangs geplaatst…Een kijkje in het peuterhoofdMy Profile

 28. Simone

  Geweldig leuk stukje dit, Dagmar! Ik ben zelf niet echt een grote snoepkont. Ik koop het zelf nooit, maar collega’s op werk slepen wel wekelijks zakken snoep mee. En dan eet ik daar wel wat van. Maar nooit veel. Af en toe eens een reep chocolade of ijs, maar dat moet kunnen vind ik. Ik merk wel dat ik continue vermoeid ben, maar denk dat dat meer is doordat ik veel te weinig drink. Daar moet ik wel echt verandering in brengen.
  Simone onlangs geplaatst…Gratis printbare boekenleggersMy Profile

 29. Mariëlle

  Wat ‘grappig’ om te zien, ik heb een hele tijd terug ook dezelfde keuze gemaakt en daar ook over geschreven. Ik heb gemerkt dat ik er suf van word en ook meer puistjes van krijg, voor mij reden om er mee te stoppen. Maar oh stoppen is zo moeilijk dus dat heb ik uit mijn hoofd gezegd. Maar ik heb het wel drastisch verminderd en dat bevalt me goed. Helemaal niet snoepen of snacken kan ik gewoon niet, af en toe is het treat yourself time!
  Mariëlle onlangs geplaatst…Review OPI brights collectieMy Profile

 30. Ik herken hetzelfde probleem. Enkele jaren terug was ik er in geslaagd om 16kg af te vallen. Door het niet in staat zijn om te sporten én af en toe te zondigen zijn die er ondertussen allemaal terug bij gekomen. Ok, die gewichtstoename is dan wel verspreid over meerdere jaren, maar ik zou ze wel graag een stop willen toeroepen én dat gewicht wat willen laten zakken. Vermits sporten me hier niet bij kan helpen, zal het volledig van mijn voeding afhangen. Ik hoop dus echt dat ik er in slaag om me te beperken tot gezonde snacks én slechts af en toe een zoete zonde.

 31. Zo herkenbaar! Ikzelf vrat mijzelf gewoon kapot (ja, echt hoor) tot ik de gevolgen ervan zag: 89 kilo voor een lengte van 1m65, geen conditie,kniepijn,ademhalingsproblemen,risico op suikerziekte en ga zo maar door. Ik heb altijd een jojo-lijn gehad, maar nu was ik te ver gegaan. Dus in september vorig jaar het roer omgegooid, een dietiste bezocht en vaarwel gezegd aan een hele hoop ongezonde zaken. Nu, bijna 1 jaar later: afgekickt van suikers (ik was verslaafd volgens de dietiste), obesitasvrij verklaard, 15 kilo lichter en ik voel me beter :) Ik heb nu wel een kleine dip met opnieuw suikers te eten, maar ik hou mijzelf enorm onder controle en wanneer het uit de hand begint te lopen, grijp ik in :) Ik wens je enorm veel succes en ik kan alleen maar zeggen: alle begin is moeilijk maar eenmaal je in die routine zit, wil je niets anders meer :) Liefs! x
  Simovic-Vuceljic Natasa onlangs geplaatst…TAG – Loving summer is easy.My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge