Blog

Help, ik ben een snoepkont en heb een suikerverslaving!

Tegen jezelf zeggen dat je toch echt op de gezonde tour gaat en ondertussen grijpen naar de dropjes en zak chips. Is het niet zo dat je eet wat er in de keuken te vinden is? Hup, laten liggen dan die zoete en lekkere snacks die ondertussen helemaal niet gezond zijn! Alleen… dat klinkt zo lekker simpel, het is in de realiteit echt zo gemakkelijk nog niet als je zó geniet van het snoepen en snacken. Toch levert die verslaving – want dat is de confronterende werkelijkheid – je op de lange termijn niets goeds op. In tegendeel, want je hebt minder energie, denkt minder helder na en het gaat ten koste van je gezondheid. De gezonde tour uitstellen naar morgen is veiliger, maar die tijden zijn voorbij. Je hebt maar één lichaam en ik heb besloten om het per direct te koesteren en ervoor te zorgen. Van binnen én van buiten. Doe je mee?

Ik was echt goed bezig; ik bewoog voldoende en at gezond. Maar toen kwam die verhuizing en werd tijd schaars. Het snelle eten verving al gauw de gezonde maaltijden waar we moeite, energie en tijd in stopten. Er moest hard gewerkt worden en bergen werden verplaatst, helaas daarmee ook de bergen snacks van het keukenkastje naar mijn mond. En daar pluk ik jammer genoeg nu niet bepaald de vruchten van. Ik voel mij niet zwaar of kijk niet anders naar mijzelf, maar ik merk dat het eten van suikers mij onnodig veel energie kost, ik minder scherp ben en ik zelfs weer meer puistjes krijg. Ook ervaar ik continue trek en blijf ik de suikers maar eten, ik was daarvoor echt goed bezig en at het amper. Tijd voor verandering na het opmaken van de balans! En verandering komt niet uit de lucht vallen helaas, hup zelf aan de slag! Gezondheid staat voorop, weg met de suikers!

Mijn beslissing klinkt drastischer dan het is. Weg met suikers is namelijk niet makkelijk, in zoveel producten is het toegevoegd! Wat ik bedoel te zeggen is dat het eten van snoep, snacks ten opzichte van gezonde voeding weer in balans moet zijn en om die evenwicht te vinden moet ik wel mijn best doen om het goed toe te passen. Daarnaast moet ik proberen van dat continue trekgevoel af te komen, die ontstaan is door het eten van slechte suikers. Ik ga de combinatie van een goede basis aan; gezonder eten, goed drinken, letten op voldoende slaap, genoeg bewegen en me-time inplannen per dag. Hoe vol de agenda ook is, dit mag nooit ten koste gaan van jezelf. Ik ben echt niet perfect, want ik heb vaker geprobeerd van de suikers af te komen. Maar hé, daar ben ik toch een natuurlijke snoepkont voor? Nu is het de kunst om die koekjes, snoepjes, taartjes en cupcakes te vervangen door gezondere snacks en alles met mate binnen te krijgen. Bewustwording is stap één, op naar stap twee: Just do it!

Bij mij gaat per direct het roer om. Er is geen ruimte meer voor smoesjes (eeh nee ook niet voor soesjes!). Ben jij een echte snoepkont?

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.