Happiness – Zo blijf je fit, energiek en summerproof

Happiness – Zo blijf je fit, energiek en summerproof

Vastleggen in volledig scherm 2-8-2014 223748.bmpDagen, weken en maanden werden weggestreept en nu is het eindelijk zover: it’s summertime! We hebben er lang naar uitgekeken, maar ook naartoe gewerkt, want wie wil er niet lekker in zijn/haar vel zitten tijdens de zonnige dagen met tropische temperaturen? Sportschema’s werden opgesteld en uiteenlopende stappenplannen naar een bikiniproof lichaam passeerden, maar natuurlijk is dat harde werken niet voor niets geweest. Het eindresultaat mag er zijn! Ook is het niet fijn als dat opeens allemaal verwaterd, we moeten het immers koesteren! In dit artikel lees je tips om summerproof te blijven, ook als de zomer straks voorbij is. En dat ijsje? Dat verdien je ook tussendoor, enjoy!

✩ Nieuwe doelen stellen
De eerste tip die ik je wil meegeven is het stellen van een doel. Om vooruit te komen is het handig om een punt te hebben waar je graag naartoe wilt werken. Gedurende de periode naar de zomer toe, heb je gewerkt aan bijvoorbeeld een bikiniproof lichaam om lekker in je vel te zitten en je je geliefde bikini weer aan te kunnen. Maar nu het zomer is, moet je eigenlijk weer een nieuw doel verzinnen die realistisch en haalbaar is. Niet per se voor de volgende zomer, haal het dichterbij want hoe leuk is het om dit doel te kunnen behalen? Het gaat je lukken!
 
✩ Jij versus de rest
Voor wie wil jij je goed voelen? Bedenk voor jezelf wat je belangrijk vindt en waarom jij summerproof wilt blijven. Vind je het belangrijk om lekker in je vel te zitten? Of wil je complimentjes ontvangen van je omgeving? Of misschien wel een combinatie van deze twee? Wat is je motivatie om aan de slag te gaan? Go for it!
 
✩ Feeling hot hot hot
De temperaturen stijgen en dat maakt het hardlopen in de volle zon er niet aantrekkelijker op. Natuurlijk geeft het wel voldoening als het lukt, maar echt handig is het niet. Pas daarom je work-out aan, afhankelijk van de omstandigheden. In plaats van sprinten in de brandende zon kan je ook bijvoorbeeld het beachvolleyballen oppakken met vrienden. Of misschien vind je het leuk om een stuk te fietsen met als beloning een gezellige picknick? In de winter is het te koud, in de herfst en de lente te regenachtig en in de zomer te heet. Maar laat het niet een excuus vormen dat je niet beweegt, met enkele aanpassingen en een beetje creativiteit kan je het sporten en bewegen in elke tijd goed combineren. Hup lekker naar buiten en genieten van deze periode!
 
✩ Water drinken
Het drinken van voldoende water is ontzettend belangrijk. Anne schreef eerder een superhandig artikel over hoe je meer water kunt drinken en het belang van het drinken van meer water wordt nog steeds onderschat. Of het nu water is, limonade of een sapje; als je maar vocht binnenkrijgt.  Met de stijgende temperaturen verlies je namelijk extra vocht, waardoor je er wat meer op moet letten. Just do it!
 
✩ Challenges
Bewegen is niet altijd even gemakkelijk, vooral niet als je er helemaal in moet komen en je de flow nog te pakken moet krijgen. Dan kan je het maar beter leuk maken! Ga gezellig aan de slag met vriendinnen of pak Evy erbij om hard te lopen. Ook challenges zijn ontzettend leuk om te doen, zo daag je jezelf elke keer een beetje meer uit. Van de plank- tot aan de squat challenge, je verlegt je grenzen geleidelijk en het geeft een enorme kick als het lukt. Ik heb de challenges uitgeprint zoals je op de bovenste foto kunt zien, zodat ik een vinkje kan plaatsen als ik het heb gehaald (extra voldoeningsmomentje!) Veel succes!
 
✩ Let the sunshine!
Hoe heerlijk zijn de warme zonnestralen op je huid? Deze zonnestralen zitten boordevol vitamine D (helemaal gratis!), vangen dus nu het kan! Maar vergeet je natuurlijk niet in te smeren, want je gezondheid staat voorop. 
Hoe zorg jij ervoor dat je summerproof blijft?
Liefs Dagmar
Follow me on

Dit bericht heeft 26 reacties.

 1. Sophie

  Challenges doe ik nu ook volop! Ik vind het een hele leuke manier om gemotiveerd te blijven :-) Fijne tips lieverd, as always hihi <3

 2. Het maakt voor mij niet uit, winter, zomer, herfst of lente, ik blijf gewoon braaf naar de sportschool gaan. Ik voel me namelijk veel lekkerder als ik actief ben!

 3. Evelien

  Hele fijn tips! Ik heb altijd excuses en daar moet ik echt eens mee stoppen.

 4. Svenja

  Handige tips. Zelf vind ik het heerlijk om veel hard te lopen in de zomer, maar soms is het daar ook weer net iets te warm voor. Dan vind ik het bijvoorbeeld heerlijk om s’avonds een lange wandeling te maken, zo ben je toch nog lekker in beweging!

 5. Lidewij

  Wat een goede tips! Ik ben juist minder bezig met sporten in de zomer, omdat ik dan geen vast ritme meer heb en dus minder houvast in mijn planning. En ik gun mezelf dan ook wel wat rust…maar als het najaar begint ga ik weer vrolijk verder :)

 6. Ingeborg

  Oh wat een fijne tips! Soms is er even iemand nodig die je op deze manier op weg helpt! Ik wil binnenkort weer gaan sporten maar ik stel het alleen maar uit.. Ik denk dat ik vandaag maar even langs de sportschool ga om te kijken wat de mogelijkheden zijn!

 7. Doelen stellen is altijd een goeie en het dan natuurlijk ook vol blijven houden haha!

 8. Amy

  Wat een fijne tips! Toen ik nog studeerde bewoog ik niet veel extra, want ik liep en fietste al veel. Nu ik de hele dag achter mijn bureau zit te werken merk ik hoe fijn het is om ‘S avonds even te wandelen of om te springtouwen. :)

 9. Anna

  Wat een goede tips, hier heb ik zeker wat aan! Ik vind het namelijk super moeilijk om met sporten en gezond bezig zijn vol te houden… X

 10. Cindy

  Fijne tips! Ik vind het heerlijk om ’s avonds hard te lopen, ik ben wel echt een avondsporter en ik heb voor mijzelf ook wel een aantal doelen opgeschreven waardoor ik gemotiveerd blijf om te sporten. In de zomer sport ik liever buiten dan in de herfst en winter, dan zie je me vaker in de sportschool (alhoewel ik daar in de zomer ook nog wel 1x in de week zit, naast het hardlopen buiten)

 11. Nadia

  Ik snoep en snack eigenlijk niet, drink alleen water en groene thee en ben 4 of 5 keer per week te vinden in de sportschool =) Zo hou ik het lichaam wat ik wil hebben haha, het werkt ook als je ritme hebt, dat je niet zo gefocust bent om jezelf snoep je verbieden of naar de sportschool moet slepen, maar dat het gewoon routine is.

 12. Yay, wat een leuke en handige tips. Ik drink ook heel veel water op een dag. Challenges zijn zeker weten een goede manier om lekker gemotiveerd te blijven!

 13. Wat een goede tip! Ik vind challenges doen ook super motiverend. Ook omdat het maar heel even is, dan kost het ook niet te veel moeite als het super heet is.

 14. Charlotte

  Die challenges wil ik altijd nog een keer proberen! :) Leuk artikel lieverd!

 15. Super handig en leuk artikel! Ik denk dat je hiermee veel mensen zal motiveren, inclusief mezelf! :)

 16. Wat een fijn artikel, hier heb ik echt wat aan. Ik wil altijd sporten maar oh, ik ben er zo niet goed in. Let’s go, ik ga ervoor!

 17. Justine

  Leuk geschreven! Die zonnenstralen zijn helaas nergens te bekennen, maar voor de rest gaat summerproof blijven wel lukken :D

Geef een antwoord

CommentLuv badge