Blog

Happiness – Zo blijf je fit, energiek en summerproof

Vastleggen in volledig scherm 2-8-2014 223748.bmpDagen, weken en maanden werden weggestreept en nu is het eindelijk zover: it’s summertime! We hebben er lang naar uitgekeken, maar ook naartoe gewerkt, want wie wil er niet lekker in zijn/haar vel zitten tijdens de zonnige dagen met tropische temperaturen? Sportschema’s werden opgesteld en uiteenlopende stappenplannen naar een bikiniproof lichaam passeerden, maar natuurlijk is dat harde werken niet voor niets geweest. Het eindresultaat mag er zijn! Ook is het niet fijn als dat opeens allemaal verwaterd, we moeten het immers koesteren! In dit artikel lees je tips om summerproof te blijven, ook als de zomer straks voorbij is. En dat ijsje? Dat verdien je ook tussendoor, enjoy!

✩ Nieuwe doelen stellen
De eerste tip die ik je wil meegeven is het stellen van een doel. Om vooruit te komen is het handig om een punt te hebben waar je graag naartoe wilt werken. Gedurende de periode naar de zomer toe, heb je gewerkt aan bijvoorbeeld een bikiniproof lichaam om lekker in je vel te zitten en je je geliefde bikini weer aan te kunnen. Maar nu het zomer is, moet je eigenlijk weer een nieuw doel verzinnen die realistisch en haalbaar is. Niet per se voor de volgende zomer, haal het dichterbij want hoe leuk is het om dit doel te kunnen behalen? Het gaat je lukken!
 
✩ Jij versus de rest
Voor wie wil jij je goed voelen? Bedenk voor jezelf wat je belangrijk vindt en waarom jij summerproof wilt blijven. Vind je het belangrijk om lekker in je vel te zitten? Of wil je complimentjes ontvangen van je omgeving? Of misschien wel een combinatie van deze twee? Wat is je motivatie om aan de slag te gaan? Go for it!
 
✩ Feeling hot hot hot
De temperaturen stijgen en dat maakt het hardlopen in de volle zon er niet aantrekkelijker op. Natuurlijk geeft het wel voldoening als het lukt, maar echt handig is het niet. Pas daarom je work-out aan, afhankelijk van de omstandigheden. In plaats van sprinten in de brandende zon kan je ook bijvoorbeeld het beachvolleyballen oppakken met vrienden. Of misschien vind je het leuk om een stuk te fietsen met als beloning een gezellige picknick? In de winter is het te koud, in de herfst en de lente te regenachtig en in de zomer te heet. Maar laat het niet een excuus vormen dat je niet beweegt, met enkele aanpassingen en een beetje creativiteit kan je het sporten en bewegen in elke tijd goed combineren. Hup lekker naar buiten en genieten van deze periode!
 
✩ Water drinken
Het drinken van voldoende water is ontzettend belangrijk. Anne schreef eerder een superhandig artikel over hoe je meer water kunt drinken en het belang van het drinken van meer water wordt nog steeds onderschat. Of het nu water is, limonade of een sapje; als je maar vocht binnenkrijgt.  Met de stijgende temperaturen verlies je namelijk extra vocht, waardoor je er wat meer op moet letten. Just do it!
 
✩ Challenges
Bewegen is niet altijd even gemakkelijk, vooral niet als je er helemaal in moet komen en je de flow nog te pakken moet krijgen. Dan kan je het maar beter leuk maken! Ga gezellig aan de slag met vriendinnen of pak Evy erbij om hard te lopen. Ook challenges zijn ontzettend leuk om te doen, zo daag je jezelf elke keer een beetje meer uit. Van de plank- tot aan de squat challenge, je verlegt je grenzen geleidelijk en het geeft een enorme kick als het lukt. Ik heb de challenges uitgeprint zoals je op de bovenste foto kunt zien, zodat ik een vinkje kan plaatsen als ik het heb gehaald (extra voldoeningsmomentje!) Veel succes!
 
✩ Let the sunshine!
Hoe heerlijk zijn de warme zonnestralen op je huid? Deze zonnestralen zitten boordevol vitamine D (helemaal gratis!), vangen dus nu het kan! Maar vergeet je natuurlijk niet in te smeren, want je gezondheid staat voorop. 
Hoe zorg jij ervoor dat je summerproof blijft?
Liefs Dagmar
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.