FIT! – Ik ga meedoen met de Nike Women’s 10km in Amsterdam

FIT! – Ik ga meedoen met de Nike Women’s 10km in Amsterdam

nike women amsterdam
De beslissing is gevallen en het is er niet zomaar eentje. Ik ga ervoor en wil er alles aandoen om zover mogelijk te komen, letterlijk. Ik wil namelijk niets liever dan deelnemen aan de Nike Women’s 10km in Amsterdam. 16 mei 2015 is het d-day en bij mij gaat de knop om, zodat ik 16 mei hopelijk kan delen de finish te hebben gehaald. Doodeng, spannend en een ongelooflijke uitdaging, maar deze wil ik niet uit de weg gaan. Just do it!

Waarom wil ik deze run lopen?
Omdat ik hou van Amsterdam, van uitdagingen, van de boost die je krijgt door de mensen die meelopen, mijn conditie te verbeteren, de sfeer, lekker actief buiten te zijn, mijn lichaam sterker te maken… Ik zou een (10km) lang lijstje kunnen opstellen waarom ik graag de finish wil halen, maar de voornaamste reden vormt om mijzelf eindelijk weer te laten bewegen. En dan is de 10km erg extreem gedacht, maar het vormt wel een uitdaging die ik nodig heb om actief aan de slag te gaan en mijn lichaam weer op te pakken en sterker te maken. Misschien was 5km ook genoeg geweest, maar ik kwijl al sinds vorig jaar als ik ook maar een nieuwsberichtje rondom deze run hoor en dan is het een extra fijne combinatie om mijn droom hier te mogen verwezenlijken en te lopen door het mooie Amsterdam.


Is het wel realistisch van 0 naar 10km?
Of het realistisch en haalbaar is, dat verschilt per persoon. Iedereen zit anders in elkaar en heeft andere capaciteiten, maar ook een verschillende basis conditie. Mijn conditie is aardig op peil, vorig jaar was mijn doel om te rennen met Run for Kika (5km) en dit ging super. Dit jaar wordt het pittiger en zwaarder dan ooit, maar met goede schema’s, oefeningen, gezonde levensstijl en voldoende rust is het niet onmogelijk. En ik moet goed blijven luisteren naar mijn lichaam, het niet te gehaast willen doen maar de tijd nemen om sterker te worden en te groeien.

Jullie tips
Via Twitter vroeg ik tips, vooral omdat ik twijfelde en echt niet wist of ik dit pittige doel wel voor mijzelf moest stellen. Maar zoals enkele van jullie ook terecht schreven: die finish is een prachtig hoogtepunt maar het voornaamste doel is een betere conditie en sterker lichaam. Als deze run daarvoor extra motivatie kan bieden dan is elke stap vooruit toch die telt? En daar sluit ik mij helemaal bij aan, voor mij voelt het als een geweldige uitdaging die op het randje ligt van onmogelijk, maar ik ga niet over de top. Als het niet goed voelt, dan moet ik accepteren dat het niet haalbaar is. Maar waar een wil is, is er hopelijk voor mij straks een goede weg om lekker op te hardlopen!

Plan van aanpak
De Garmin Vivofit gaat mij helpen om dagelijks het aantal stappen te halen die nodig zijn om goed te blijven bewegen, ook op de momenten dat er een rustdag is. Daarnaast pak ik voornamelijk Evy erbij, eerst wil ik een flinke vaart maken door de 0 – 5 kilometer en daarna door voor de 10 kilometer. Dit ga ik doen door 3 keer per week te hardlopen en voldoende rust te nemen tussendoor. Ik vind het lopen met Evy heel erg prettig én het allerleukste vind ik toch wel dat ze zegt dat ze trots op je is. Ook al lag je in pyjama op de bank… Just kidding. Voor blessures is er geen tijd, daarom moet ik deze ook zeker voorkomen. Een goede warming-up is heel erg van belang, net als het sterker maken van andere spieren en in het algemeen het verbeteren van de conditie. Ik moet opletten dat ik niet te snel wil gaan, maar hoe te gek zou het zijn als het lukt? Daar droom ik nu volop van!

Grappig detail
Ik word wild enthousiast tijdens momenten dat ik lichamelijk zo op ben dat ik amper op m’n benen kan staan. Juist op dié momenten (hoe krijg ik het voor elkaar) heb ik een overload aan motivatie om te gaan hardlopen en te sporten. En de ideeën wat ik anders en beter gaan doen vliegen mij om de oren of eindigen in een inschrijving bij een wedstrijd. Ehm… Ja eigenlijk deze dus haha. En het gevoel van op de bevestigingsknop te klikken gaf mij vleugeltjes.

Ik ben heel erg verrast door jullie overload aan lieve berichtjes via Twitter en het meedenken om tot een goede basis te komen. Ik ben dan misschien geen standaard hardloopchick, maar wel iemand die al meer dan een jaar over deze run droomt. Vanaf de zijlijn toekijken is natuurlijk super, maar er tussen mogen lopen lijkt mij magisch. Zou het mij lukken? Hadden we maar een glazen bol dan had ik stiekem kunnen kijken!

Heb jij al een keer een hardloopwedstrijd gelopen of zou je het willen?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 51 reacties.

 1. Marion

  Knap hoor, dat je dit wilt gaan doen. Heerlijk om je enthousiasme te lezen. Ik wens je heel veel succes, maar vooral plezier. Ik heb vroeger heel veel hard gelopen, maar mijn gezondheid laat dat niet meer toe. Dat geeft niet, tegenwoordig wandel ik lekker.

 2. Super tof dat je dit doel gesteld hebt en ik hoop natuurlijk heel hard dat je het haalt, 10km is niet niks. Als ik iedereen zo over hardlopen hoor, blijf ik het jammer vinden dat ik het zelf niet kan. Lijkt mij zo’n kick om over die finish te komen. Ben heel benieuwd hoe je voortgang gaat zijn, dus hoop dat je ons op de hoogte houdt. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Hoe Ik Dit Jaar Het Sporten Wel Vol Ga HoudenMy Profile

 3. Wat geweldig dat je je ingeschreven hebt! Heel veel succes met trainen. You can do it!

 4. Dapper hoor! Alvast heel veel succes!!! Men zegt dat je ongeveer 10 weken nodig hebt om tot 5 km te komen en daarna gaat het sneller. Maar het kan bij een ieder natuurlijk anders gaan. Dus succes!

 5. Hannah

  Ah wat super dat je dit gaat doen Dagmar! Het gaat je vast lukken! Mijn hart sloeg even over toen ik de titel van je artikel las.. Stiekem zou ik namelijk ook heel graag deze run willen lopen. Al sinds juni vorig jaar heb ik het erover, maar toen ik vorige week een mailtje van nike kreeg sloegen de twijfels toe. Kan ik dit wel? Is het niet wat veel gevraagd? Maar aan de andere kant, het duurt nog best even tot mei. Dus ook wel weer ruime tijd om voor te bereiden. Hmmmm, ik durf de knoop nog niet door te hakken! Heel knap dat jij dat wel kan & heeeeel veel succes met voorbereiden & fitter worden, POWERWOMAN! <3

 6. Anne

  Ja! Supertof dat je dit gaat doen :) Het doet me een beetje denken aan deze quote: ‘you can never cross the ocean unless you have the courage to lose sight of the shore’. Je gaat het vast geweldig doen, veel succes!

 7. Josianne

  Dit gaat helemaal goed komen! Het gaat inderdaad zwaar worden, verkijk je daar niet op, maar ik weet zeker dat het je gaat lukken om over die finishlijn te komen. En als je ergens hulp of tips voor nodig hebt, je weet me te vinden.

 8. Wat ontzettend stoer dat je hieraan gaat deelnemen! Juist door je een doel te stellen, wil je dat doel zó graag bereiken. Met de juiste doorzettingsvermogen en hulp van buitenaf gaat het je lukken. Je hebt namelijk al de juiste mentaliteit te pakken dan ben je al op de helft. Succes lieve Dagmar!

 9. Justine

  Prachtig doel lieverd. Ik weet zeker dat het je zal lukken! Ik doe met je mee en ga dit jaar ook zoveel mogelijk eruit halen. 10km? Ik weet het nog niet. Maar ik ga het wel proberen te halen!

 10. Amy

  Ik vind het ontzettend stoer dat je dit gaat proberen Dagmar! Zoals ik al zei: ik denk dat het best heftig is, van 0 naar 10, maar ik weet zeker dat het je gaat lukken! Want met al jouw motivatie en zin om dit aan te pakken kan het niet anders dan dat het lukt. Plaats je een keer een update over je trainingsvorderingen? Enjoy en veel succes! Wat ben je toch een inspirerende vrouw! :)

 11. Annemijn

  Wat goed van je! Toevallig heb ik vandaag een soortgelijk bericht op m’n blog en train ik sinds gisteren bij een atletiekvereniging! Veel succes

 12. Deisy

  Wat een prachtig doel Dagmar :-) Ik weet zeker dat het gaat lukken op de manier jij dingen aanpakt. Pittig gaat het zeker worden, maar niets wat jij niet kan overwinnen ;-) En inderdaad: het moment dat je over de lijn komt is geweldig, bijna niets kan daar tegenop! Maar dat gevoel zal je zelf gaan ervaren hihi ;-)
  Deisy onlangs geplaatst…Het huishouden: mhaw of yah?My Profile

 13. Milou

  Wat knap van je zeg! Ik ben heel benieuwd naar je weg hier naartoe. You can do it!

 14. Sophie

  AAAAH Dagmar, wat goed! <3 Dan zie ik je in ieder geval daar, ik hoop dat we samen aan de start kunnen beginnen!!! Ik ben nu a trots op je lieverd, you GO girl! Ik ga je morgen doodknuffelen hihihi <3

 15. Anouk

  Heeeel spannend. Maar wel knap dat je dit gaat doen. Heeeel veel succes met trainen meis.

 16. Anita

  Wow mooi doel! Nee hardlopen is niets voor mij, ik daag mij lichaam liever uit met pilates. Maar met zoveel enthousiasme kom je er wel!
  Anita onlangs geplaatst…De blog top drie tagMy Profile

 17. Joyce

  Aa topper! zo knap dat je dit gaat doen. Succes lieverd met de training :D

 18. Veerlez

  Super goed dat je dit gaat doen, ik ga dit jaar voor een run in September in Utrecht, als ik voor Juni ga proberen te training ga ik mezelf voorbij lopen, dat weet ik nu al. Dus ik doe het wat rustiger aan! Maar ik weet zeker dat het je gaat lukken! :) En de run zelf gaat je zo een boost geven :)

 19. Denise

  Voor mij is het echt onmogelijk en onrealistisch om zo’n run te rennen, maar ik vind het zo ontzettend knap van je! Ik denk inderdaad dat de stappen die je maakt veel waardevoller zullen zijn dan die felbegeerde finish. Succes!
  Denise onlangs geplaatst…Hoe kies je de juiste opleiding?My Profile

 20. Marloes

  Wauw, wat super knap! Heel veel respect voor jou. Ik weet zeker dat het je gaat lukken lief! X

 21. Wauw super!! Dat ga je zeker weten redden!! Ik ga in september meedoen met de Strong Sister Run!

 22. Manon

  wauuw wat ontzettend goed dat je je hiervoor hebt opgegeven, ik heb 1 keer aan een wedstrijd meegedaan gewoon om het een keer mee te maken, dat het in Amsterdam is lijkt me nog leuker, heel veel succes met het trainen, gaat helemaal goed komen!

 23. Rosanne

  Echt respect hoor! Ik heb denk een keer of tien een poging gedaan het hardlopen serieus op te pakken, maar ik vind het zo’n K-sport op het moment dat ik bezig ben :’) Wielrennen bevalt beter, maar dat is natuurlijk voor iedereen anders. Je gaat vast knallen!

 24. Shirley

  Wat goed van je! Ik weet echt zeker dat je het kunt! Go for it girl!

 25. Dionne

  Wat een ontzettend goed idee. Misschien ook iets voor mij. Hmm, even overdenken. Dan heb ik ook een doel.

 26. Cindy

  Kanjer! Ik zag het ook staan en dit staat ook op mijn wishlist. Ik heb me nog niet ingeschreven, het is 2 dagen na mijn verjaardag, komt eigenlijk niet goed uit (want je word maar één keer 30 jaar), maar ik zet m op twijfel. Succes met de trainingen!
  Cindy onlangs geplaatst…Wishlist: Travel in 2015My Profile

 27. Nadia

  Wat goed van je! Ik vind 10km echt een flink stuk, maar ik heb er alle vertrouwen in dat je er alles aan gaat doen. Als je het niet red, dat geeft niet, je bent ervoor gegaan. Maar ik ga voor je duimen dat je lachend de finish over gaat! x

 28. Ik heb exact hetzelfde, steeds als mijn lichaam half aan het trillen is en mijn keel ontzettend droog aanvoelt heb ik zo’n boost van, dit valt mee ik wil meer doen! Soms best gevaarlijk, maar ach. Ik kan net een kilometer hardlopen, dus die uitdaging ga ik toch maar overslaan, omdat ik weet van mezelf dat ik het niet kan. Ik ga eerst de 5 kilometer proberen te halen! (: Succes alvast!

 29. Eilish

  Ik heb nu al heel veel respect voor je! Ik kan echt niet hardlopen met mijn crps… en daarentegen vind ik hardlopen ook verschrikkelijk, want ik krijg ook nog last van mn knie! Skeeleren vind ik wel tof, haha! Helaas lukt dat nu ook niet meer! ::(
  Eilish onlangs geplaatst…Fashion ♥ Inspiratie | SjaalsMy Profile

 30. Emilia

  Wat gaaf! Ga je ons via je blog op de hoogte houden hoe het trainen gaat? Ik ben heel benieuwd, maar wat er ook gebeurd, ik vind het nu al heel knap van je. Wat een motivatie heb je, inspirerend! :D Heel veel succes met trainen!

 31. Anniek

  Tuurlijk gaat het je lukken, just do it! Natuurlijk is het even hard werken en alles goed en rustig opbouwen (niet meteen ál te snel willen!), maar ik weet zeker dat het je dan gaat lukken om over die streep te rennen. Heel veel succes, en geniet er van! Liefs Anniek

 32. Renee

  Wat goed dat je dit gaat doen! Het gaat je zeker weten lukken. Ik vind het een mega mooi doel en lijkt me zelf ook mega tof om te doen!

 33. Anneleen

  Oh wat leuk dat je je ingeschreven hebt! Je gaat dat goed doen !

 34. Saar

  Ik heb een lichte hekel aan hardlopen dus ik ga geen wedstrijden lopen, maar ik vind het altijd geweldig als anderen dat doen. Het is echt wel ergens naartoe werken en om de een of andere reden is dat extra motiverend.

  Dus ik wens jou veel succes en hou al mijn goed advies voor mezelf, want lopen tot het einde van de straat dat is voor mij al een hell :P
  Saar onlangs geplaatst…Babbelmoment | Things #12My Profile

 35. Lieke

  Wat enorm stoer dat je je hebt ingeschreven!
  Ik wens je heel, heel veel succes met het behalen van je doel.
  Luister goed naar je lichaam, neem op tijd rust en ga er voor!
  You can do it!

 36. Wat ontzettend gaaf dat je dit gaat doen, ik weet zeker dat het je gaat lukken! Dat moet gewoon. Zelf ben ik nog aan het twijfelen. Deels omdat het ook wel een beetje eng is omdat je niet echt iemand kent, haha! Maar ik wens je in ieder geval heel veel succes met trainen en ik ben benieuwd naar je verhalen!
  Kirsten | Lifestyle Pearl onlangs geplaatst…5x Gezonde TussendoortjesMy Profile

 37. Melanie

  Heel gaaf dat je dit gaat doen! Gaat je zeker lukken; als je iets wilt moet je ervoor gaan en dan komt het goed! Ik ben helaas niet zo goed in hardlopen ivm mijn enkels. Al heel vaak geprobeerd en 1 of 2x gaat het goed en de 3e x weer last van mijn enkels na een minuut, dus voor mij gaat zoiets het nooit worden….heel veel succes en zet hem op!

Geef een antwoord

CommentLuv badge