Blog

FIT! – Ik ga meedoen met de Nike Women’s 10km in Amsterdam

nike women amsterdam
De beslissing is gevallen en het is er niet zomaar eentje. Ik ga ervoor en wil er alles aandoen om zover mogelijk te komen, letterlijk. Ik wil namelijk niets liever dan deelnemen aan de Nike Women’s 10km in Amsterdam. 16 mei 2015 is het d-day en bij mij gaat de knop om, zodat ik 16 mei hopelijk kan delen de finish te hebben gehaald. Doodeng, spannend en een ongelooflijke uitdaging, maar deze wil ik niet uit de weg gaan. Just do it!

Waarom wil ik deze run lopen?
Omdat ik hou van Amsterdam, van uitdagingen, van de boost die je krijgt door de mensen die meelopen, mijn conditie te verbeteren, de sfeer, lekker actief buiten te zijn, mijn lichaam sterker te maken… Ik zou een (10km) lang lijstje kunnen opstellen waarom ik graag de finish wil halen, maar de voornaamste reden vormt om mijzelf eindelijk weer te laten bewegen. En dan is de 10km erg extreem gedacht, maar het vormt wel een uitdaging die ik nodig heb om actief aan de slag te gaan en mijn lichaam weer op te pakken en sterker te maken. Misschien was 5km ook genoeg geweest, maar ik kwijl al sinds vorig jaar als ik ook maar een nieuwsberichtje rondom deze run hoor en dan is het een extra fijne combinatie om mijn droom hier te mogen verwezenlijken en te lopen door het mooie Amsterdam.


Is het wel realistisch van 0 naar 10km?
Of het realistisch en haalbaar is, dat verschilt per persoon. Iedereen zit anders in elkaar en heeft andere capaciteiten, maar ook een verschillende basis conditie. Mijn conditie is aardig op peil, vorig jaar was mijn doel om te rennen met Run for Kika (5km) en dit ging super. Dit jaar wordt het pittiger en zwaarder dan ooit, maar met goede schema’s, oefeningen, gezonde levensstijl en voldoende rust is het niet onmogelijk. En ik moet goed blijven luisteren naar mijn lichaam, het niet te gehaast willen doen maar de tijd nemen om sterker te worden en te groeien.

Jullie tips
Via Twitter vroeg ik tips, vooral omdat ik twijfelde en echt niet wist of ik dit pittige doel wel voor mijzelf moest stellen. Maar zoals enkele van jullie ook terecht schreven: die finish is een prachtig hoogtepunt maar het voornaamste doel is een betere conditie en sterker lichaam. Als deze run daarvoor extra motivatie kan bieden dan is elke stap vooruit toch die telt? En daar sluit ik mij helemaal bij aan, voor mij voelt het als een geweldige uitdaging die op het randje ligt van onmogelijk, maar ik ga niet over de top. Als het niet goed voelt, dan moet ik accepteren dat het niet haalbaar is. Maar waar een wil is, is er hopelijk voor mij straks een goede weg om lekker op te hardlopen!

Plan van aanpak
De Garmin Vivofit gaat mij helpen om dagelijks het aantal stappen te halen die nodig zijn om goed te blijven bewegen, ook op de momenten dat er een rustdag is. Daarnaast pak ik voornamelijk Evy erbij, eerst wil ik een flinke vaart maken door de 0 – 5 kilometer en daarna door voor de 10 kilometer. Dit ga ik doen door 3 keer per week te hardlopen en voldoende rust te nemen tussendoor. Ik vind het lopen met Evy heel erg prettig én het allerleukste vind ik toch wel dat ze zegt dat ze trots op je is. Ook al lag je in pyjama op de bank… Just kidding. Voor blessures is er geen tijd, daarom moet ik deze ook zeker voorkomen. Een goede warming-up is heel erg van belang, net als het sterker maken van andere spieren en in het algemeen het verbeteren van de conditie. Ik moet opletten dat ik niet te snel wil gaan, maar hoe te gek zou het zijn als het lukt? Daar droom ik nu volop van!

Grappig detail
Ik word wild enthousiast tijdens momenten dat ik lichamelijk zo op ben dat ik amper op m’n benen kan staan. Juist op dié momenten (hoe krijg ik het voor elkaar) heb ik een overload aan motivatie om te gaan hardlopen en te sporten. En de ideeën wat ik anders en beter gaan doen vliegen mij om de oren of eindigen in een inschrijving bij een wedstrijd. Ehm… Ja eigenlijk deze dus haha. En het gevoel van op de bevestigingsknop te klikken gaf mij vleugeltjes.

Ik ben heel erg verrast door jullie overload aan lieve berichtjes via Twitter en het meedenken om tot een goede basis te komen. Ik ben dan misschien geen standaard hardloopchick, maar wel iemand die al meer dan een jaar over deze run droomt. Vanaf de zijlijn toekijken is natuurlijk super, maar er tussen mogen lopen lijkt mij magisch. Zou het mij lukken? Hadden we maar een glazen bol dan had ik stiekem kunnen kijken!

Heb jij al een keer een hardloopwedstrijd gelopen of zou je het willen?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.