Blog

Fit Friday – Gezonde challenges en sportieve voornemens

IMG_7336
In september gaat bij mij het roer om. Zo nu is het eruit én is het officieel haha. Een extra stok achter de deur nu het online staat, want nu is er geen weg meer terug: ik ga ervoor. In januari werkte ik ontzettend goed aan mijzelf (zowel lichamelijk als mentaal) en dat wierp vruchten af, waardoor het met mijn gezondheid heel erg goed ging. De heerlijke zomer kwam voorbij met de fijne terrasjes, veel werken en de gezelligheid met lekkere hapjes waarbij het werken aan mijzelf er echt insloop. Maar vanaf september ga ik er weer tegenaan, jij ook?

Fit Friday
Op vrijdag komt er een nieuwe rubriek Fit Friday waarbij ik allemaal gezonde tips, challenges en updates deel. Ook kunnen er gezonde boeken en fijne sportinspiratie voorbij komen om lekkerder in je vel te zitten. Ik sport niet op hoog niveau in verband met mijn gezondheidssituatie (voor de nieuwe lezers: CVS en Fibromyalgie), maar ik heb als doel om mijn lichaam sterker te maken, zodat ik sneller kan herstellen van toekomstige terugvallen. De artikelen zullen dus ook toegankelijk geschreven worden, waardoor we elkaar kunnen motiveren en inspireren!

Sportschool
Deze week moest mijn portemonnee een beetje huilen, want mijn abonnement voor de sportschool werd automatisch verlengd (onbeperkt + groepslessen) en dus werd het bedrag ervoor ook automatisch van mijn rekening afgehaald. Waar ik eerst nog twijfelde of ik het niet moest opzeggen, kwam karma voorbij (haha, nooit twijfelen!) en was de ergste shock over het bedrag er weer af en ga ik er nu echt volop tegenaan. Ik sport bij Fit for Free en dat bevalt erg goed, ik doe hier oefeningen op de apparaten, loop hard op de band als het buiten regent en volg vooral body balance bij de groepslessen. Ik heb ook de sauna ontdekt (ik hield eerst niet zo van de hitte, maar ik kan er de laatste tijd beter tegen) en na het sporten vind ik het erg ontspannend om even erin te gaan en daarna m’n bedje in te duiken. Love it!

IMG_3385
Suikervrij
Slik, ga ik het echt weer oppakken? Ja! In januari heb ik een maand lang suikervrij geleefd en dat was in het begin flink wennen, maar het gaf mijn lichaam zoveel energie dat dit gevoel echt onbetaalbaar is. Ik gaf het ook aan op mijn bucket list dat ik zo graag weer een maandje 100% suikervrij zou willen leven, omdat het mij zoveel heeft opgeleverd. Suikers eten is wel heel makkelijk, omdat het in veel producten aanwezig is en het een verslavende werking heeft op je lichaam waardoor je het automatisch sneller pakt/eet. Toch ga ik de uitdaging aan (ik heb veel boeken over suikervrij leven en tips gekregen die mij er hopelijk bij gaan helpen), ook al worden de eerste dagen wennen en zal ik moeten afkicken. Het is voor het goede doel: meer energie, een helder zicht en een gezonder lichaam!

Verbinding
Het boek Ontdek je Soul Signature – In 33 dagen naar plan, passie en plezier (zie de eerste foto van dit artikel) geschreven door Panache Desai ga ik vanaf september inzetten, wanneer ik zal werken aan mijn lichaam. Wie lekker in zijn/haar vel wil zitten, zal ook mentaal eraan moeten werken om lichaam en het mentale deel weer als een team te laten functioneren. In 33 dagen leer je jezelf te accepteren, en breng je (opnieuw) harmonie, zin, passie en plezier in je leven. Althans, dat belooft dit prachtig vormgegeven boek en ik ga ermee aan de slag! Iedere ochtend lees je een stukje waarbij emoties centraal staan, in de middag oefen je met je groeiende, nieuwe bewustzijn en ’s avonds is er een meditatie. Vooral dit laatste ben ik niet gewend, maar ik sta altijd open voor methodes en oefeningen om te kunnen groeien en ik ben heel erg nieuwsgierig of dit boek mij hierbij kan helpen. Het klinkt in ieder geval veelbelovend en ik hou jullie op de hoogte!

photo2-2-
Hardlopen met Evy
Misschien volgde je mijn blog al toen ik in juni deelnam aan de hardloopwedstrijd Run for KiKa op de 5 kilometer. Ik liep een prachtige tijd en kreeg zoveel kippenvel om voor dit mooie doel te mogen hardlopen, dat ik dit heel graag vaker zou willen doen. Maar dan moet mijn eigen lichaam dit ook toestaan, daarom vormt het een extra mooi doel om goed te trainen en aan te sterken zodat het mogelijk is om voor mij ook in de toekomst een bijdrage te leveren als ik hardloop voor het goede doel. Ik heb afgelopen week les 20 gehaald met Evy, op wilskracht en met veel moeite. Toch gaf het zo’n kick en ik wil het weer actief gaan oppakken, omdat hardlopen echt goed werkt om gedachtes op nul te zetten en te focussen op het laten groeien van de conditie. Jullie reacties waren ook zo ontzettend lief toen ik deelde dat ik het had gehaald, dat gaf een extra boost dankjewel!

Squat- en Plankchallenge
Een nieuwe maand betekent nieuwe kansen en dus ook om weer een poging te wagen écht de squat- en plankchallenges te halen. Maar als ik bovenstaande allemaal toepas en netjes probeer bij te houden, dan zou het zomaar kunnen dat het toch gaat lukken. Ik ga ervoor en wil zo graag die laatste dagen ook een keer kunnen volhouden, dat lijkt mij echt een te gek gevoel!

Zoals je in dit artikel hebt gemerkt, ga ik serieus aan de slag om mijn gezondheid naar een hoger niveau te tillen. Dit is ook nodig, omdat ik de laatste tijd zoveel pijn en klachten had dat ik er echt aan moet werken. Het zal het niet wegnemen, maar wellicht wel iets lichter maken als ik lichamelijk sterker ben. De scholen en studies beginnen vanaf september officieel allemaal weer en werkzaamheden worden weer opgepakt, daarom is het extra fijn om ook met het sporten en de oefeningen een ritme te vinden die bij je past. Niks moet, maar voldoening geeft het wel als het lukt om weer sportief aan de slag te gaan. Doe je mee?

Heb jij ook goede voornemens om het sporten weer op te pakken vanaf september? En ga je gezonde challenges aan? Wat zou jij graag terug willen zien in de Fit Friday?

Liefs Dagmar
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.