Fit Friday – Gezonde challenges en sportieve voornemens

Fit Friday – Gezonde challenges en sportieve voornemens

IMG_7336
In september gaat bij mij het roer om. Zo nu is het eruit én is het officieel haha. Een extra stok achter de deur nu het online staat, want nu is er geen weg meer terug: ik ga ervoor. In januari werkte ik ontzettend goed aan mijzelf (zowel lichamelijk als mentaal) en dat wierp vruchten af, waardoor het met mijn gezondheid heel erg goed ging. De heerlijke zomer kwam voorbij met de fijne terrasjes, veel werken en de gezelligheid met lekkere hapjes waarbij het werken aan mijzelf er echt insloop. Maar vanaf september ga ik er weer tegenaan, jij ook?

Fit Friday
Op vrijdag komt er een nieuwe rubriek Fit Friday waarbij ik allemaal gezonde tips, challenges en updates deel. Ook kunnen er gezonde boeken en fijne sportinspiratie voorbij komen om lekkerder in je vel te zitten. Ik sport niet op hoog niveau in verband met mijn gezondheidssituatie (voor de nieuwe lezers: CVS en Fibromyalgie), maar ik heb als doel om mijn lichaam sterker te maken, zodat ik sneller kan herstellen van toekomstige terugvallen. De artikelen zullen dus ook toegankelijk geschreven worden, waardoor we elkaar kunnen motiveren en inspireren!

Sportschool
Deze week moest mijn portemonnee een beetje huilen, want mijn abonnement voor de sportschool werd automatisch verlengd (onbeperkt + groepslessen) en dus werd het bedrag ervoor ook automatisch van mijn rekening afgehaald. Waar ik eerst nog twijfelde of ik het niet moest opzeggen, kwam karma voorbij (haha, nooit twijfelen!) en was de ergste shock over het bedrag er weer af en ga ik er nu echt volop tegenaan. Ik sport bij Fit for Free en dat bevalt erg goed, ik doe hier oefeningen op de apparaten, loop hard op de band als het buiten regent en volg vooral body balance bij de groepslessen. Ik heb ook de sauna ontdekt (ik hield eerst niet zo van de hitte, maar ik kan er de laatste tijd beter tegen) en na het sporten vind ik het erg ontspannend om even erin te gaan en daarna m’n bedje in te duiken. Love it!

IMG_3385
Suikervrij
Slik, ga ik het echt weer oppakken? Ja! In januari heb ik een maand lang suikervrij geleefd en dat was in het begin flink wennen, maar het gaf mijn lichaam zoveel energie dat dit gevoel echt onbetaalbaar is. Ik gaf het ook aan op mijn bucket list dat ik zo graag weer een maandje 100% suikervrij zou willen leven, omdat het mij zoveel heeft opgeleverd. Suikers eten is wel heel makkelijk, omdat het in veel producten aanwezig is en het een verslavende werking heeft op je lichaam waardoor je het automatisch sneller pakt/eet. Toch ga ik de uitdaging aan (ik heb veel boeken over suikervrij leven en tips gekregen die mij er hopelijk bij gaan helpen), ook al worden de eerste dagen wennen en zal ik moeten afkicken. Het is voor het goede doel: meer energie, een helder zicht en een gezonder lichaam!

Verbinding
Het boek Ontdek je Soul Signature – In 33 dagen naar plan, passie en plezier (zie de eerste foto van dit artikel) geschreven door Panache Desai ga ik vanaf september inzetten, wanneer ik zal werken aan mijn lichaam. Wie lekker in zijn/haar vel wil zitten, zal ook mentaal eraan moeten werken om lichaam en het mentale deel weer als een team te laten functioneren. In 33 dagen leer je jezelf te accepteren, en breng je (opnieuw) harmonie, zin, passie en plezier in je leven. Althans, dat belooft dit prachtig vormgegeven boek en ik ga ermee aan de slag! Iedere ochtend lees je een stukje waarbij emoties centraal staan, in de middag oefen je met je groeiende, nieuwe bewustzijn en ’s avonds is er een meditatie. Vooral dit laatste ben ik niet gewend, maar ik sta altijd open voor methodes en oefeningen om te kunnen groeien en ik ben heel erg nieuwsgierig of dit boek mij hierbij kan helpen. Het klinkt in ieder geval veelbelovend en ik hou jullie op de hoogte!

photo2-2-
Hardlopen met Evy
Misschien volgde je mijn blog al toen ik in juni deelnam aan de hardloopwedstrijd Run for KiKa op de 5 kilometer. Ik liep een prachtige tijd en kreeg zoveel kippenvel om voor dit mooie doel te mogen hardlopen, dat ik dit heel graag vaker zou willen doen. Maar dan moet mijn eigen lichaam dit ook toestaan, daarom vormt het een extra mooi doel om goed te trainen en aan te sterken zodat het mogelijk is om voor mij ook in de toekomst een bijdrage te leveren als ik hardloop voor het goede doel. Ik heb afgelopen week les 20 gehaald met Evy, op wilskracht en met veel moeite. Toch gaf het zo’n kick en ik wil het weer actief gaan oppakken, omdat hardlopen echt goed werkt om gedachtes op nul te zetten en te focussen op het laten groeien van de conditie. Jullie reacties waren ook zo ontzettend lief toen ik deelde dat ik het had gehaald, dat gaf een extra boost dankjewel!

Squat- en Plankchallenge
Een nieuwe maand betekent nieuwe kansen en dus ook om weer een poging te wagen écht de squat- en plankchallenges te halen. Maar als ik bovenstaande allemaal toepas en netjes probeer bij te houden, dan zou het zomaar kunnen dat het toch gaat lukken. Ik ga ervoor en wil zo graag die laatste dagen ook een keer kunnen volhouden, dat lijkt mij echt een te gek gevoel!

Zoals je in dit artikel hebt gemerkt, ga ik serieus aan de slag om mijn gezondheid naar een hoger niveau te tillen. Dit is ook nodig, omdat ik de laatste tijd zoveel pijn en klachten had dat ik er echt aan moet werken. Het zal het niet wegnemen, maar wellicht wel iets lichter maken als ik lichamelijk sterker ben. De scholen en studies beginnen vanaf september officieel allemaal weer en werkzaamheden worden weer opgepakt, daarom is het extra fijn om ook met het sporten en de oefeningen een ritme te vinden die bij je past. Niks moet, maar voldoening geeft het wel als het lukt om weer sportief aan de slag te gaan. Doe je mee?

Heb jij ook goede voornemens om het sporten weer op te pakken vanaf september? En ga je gezonde challenges aan? Wat zou jij graag terug willen zien in de Fit Friday?

Liefs Dagmar
Follow me on

Dit bericht heeft 26 reacties.

  1. Dagmar Valerie

   Aah heel erg lief van je dankjewel voor je mooie succeswensen!

 1. Martina

  Wauw wat heb je veel goede plannen! Ik sta net op het punt om naar de sportschool te gaan( sta te twijfelen of ik zal gaan)… Ik heb net een grote sportdip achter de rug dus ik probeer het sinds gisteren weer op te pakken en het gaat aardig!
  Martina onlangs geplaatst…29 Augustus 2014 – Outfit Lost&Found CollectionMy Profile

 2. Janice

  Wat goed, ik wil het sporten ook graag weer oppakken vanaf september en zal dan ook zeker je vrijdag artikelen in de gaten houden ;)

 3. Leuk artikel en veel goede plannen! Ik begin over enkele weken met een nieuwe job die veel drukker gaat zijn als mijn huidige job, dus ik hoop gewoon dat het me lukt om 3 keer per week te sporten. Dat was nu al echt heel moeilijk om in m’n agenda te duwen, dus dat is toch zeker wel m’n goed voornemen :)

  X Sara
  Sara – Window On My Wardrobe onlangs geplaatst…Photography Tips #1My Profile

 4. Manon

  Ik ben al begonnen met minder suiker te eten, suikvervrij is toch nog heel lastig! Ik wil ook meer gaan sporten :)

 5. Joni

  Oh, ik krijg nu al meteen zin om te sporten. Ik ga vanaf september ook weer alles proberen op te pakken: buikspieren, fanatiek hardlopen, squatten enz, En natuurlijk weer gezond eten. De zomer is fijn en leuk, maar voor sporten en goed eten toch wel moeilijk haha. Wat fijn dat je er ook blogs over gaat schrijven, hopelijk geeft dat mij motivatie om door te zetten. Thanks alvast! Ik heb nu al weer meer vertrouwen dat het me gaat lukken hihi.
  Joni onlangs geplaatst…Outfit: I found my boyfriend!My Profile

  1. Dagmar Valerie

   Ah wat superlief je comment! Heel veel succes en het gaat je echt lukken. Zou super zijn als we elkaar kunnen motiveren om aan de slag te gaan, ik hoop dat je je ertoe kunt zetten om lekker te gaan sporten. Het begin is het lastigste en als je eenmaal het ritme te pakken hebt, dan gaat het beter!

 6. Amy

  Ik ben al super goed bezig sinds april, ben heel wat kilo’s kwijt en vanaf maandag (1 september dus) begin ik met het Kayla Itsines boek! Ben zo benieuwd hoe dat me gaat bevallen..
  Heel goed dat je het allemaal zo spontaan op pakt, suiker vrij eten alleen al is niet niks! Ben benieuwd naar je komende updates en tips – successss (:
  Amy onlangs geplaatst…Mooiste sjaal ooit / OutfitMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw goed bezig! Ik ben benieuwd hoe het boek je gaat bevallen, spannend en veel succes!

 7. Justine

  Wat ben je toch een topper! Suikervrij, meer sporten en al die challenges, wauw!
  Ik kijk nu al uitnaar alle fit fridays, want ik ben zelf ook bezig met een gezondere en sterkere ik. Ik hoop dat we elkaar kunnen motiveren en inspireren de komende tijd. Succes lieve Dagmar!
  Justine onlangs geplaatst…Review: mijn eerste MAC lipstickMy Profile

 8. Suuz

  Goed bezig meis!!!! zet hem op :-) je kan het!

  1. Dagmar Valerie

   Ik ga even kijken hoe het bevalt, want het is niet niks natuurlijk. Ik ga nu ook goed proberen te minderen en hopelijk wordt het dan een ritme waaraan mijn lichaam goed kan wennen om minder suikers binnen te krijgen. Ik ben benieuwd en hou je op de hoogte!

 9. Inge

  Ik zou ook echt weer moeten gaan sporten. Heb al een paar pogingen tot hardlopen gedaan maar dat gaf ik alle keren na een paar weken op. Ik wil ook bewuster gaan eten, niet suikervrij, maar wel minder onnodige tussendoortjes.
  Inge onlangs geplaatst…PhotoMy Profile

 10. Cindy

  Wat een leuke rubriek, nu al! Wat een mooie doelen heb je voor jezelf gesteld. Ik ga in september, samen met mijn vriend, beginnen met Start to Run, zodat ik in november misschien een wedstrijd mee kan lopen. Verder doe ik niet zoveel in september, ik ga namelijk op vakantie ;)
  Cindy onlangs geplaatst…Review: Andrélon Volume PowderMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw wat superlief je comment! Heel leuk en motiverend om te horen. Wat gaaf dat je samen met je vriend aan de slag gaat, heel gezellig en zo kan je elkaar inspireren <3

 11. Mathilde

  Wauw! Ik word al moe als ik lees wat je allemaal van plan bent. Ik merk dat 3x per dag een half uurtje met de hond wandelen wel mijn limiet is. En ja, suikervrij, misschien moet ik het eens uitproberen., maar ik vind suiker zo lekker :-)

  Succes in ieder geval en ik blijf je blogupdates volgen

  1. Dagmar Valerie

   Haha ah heel lief je comment! Maar het is ook echt even nodig (helaas), want anders moet ik over naar plan b en die is minder prettig. En nu kan ik nog proberen zelf een slag te maken en ik hoop dat het goed uit zal pakken. En suikers zijn inderdaad ongelooflijk lekker, vandaar dat ik (onbewust) ook zo verslaafd eraan ben geraakt. Het wordt flink afkicken in het begin, maar het is voor het goede doel! Dankjewel voor je lieve comment!

 12. Je hebt mooie doelen. Hoop wel dat je een beetje op jezelf let met al je doelen; is het niet een beetje veel (qua sport) tegelijkertijd? Ik weet natuurlijk niet wat voor jouw lijf het beste is, maar als ik dit lees denk ik vanuit mijn eigen ziektegeschiedenis alleen maar ‘oei, als ze zichzelf maar niet overbelast’. Want dan is het ook foute boel.
  Wil je natuurlijk wel veel succes wensen! Door suikervrij te eten, en dan niet voor een maandje maar echt voorgoed, is mijn pijn echt drastisch verminderd (ik heb lyme en fibro)
  Styling Note onlangs geplaatst…New In | The Music ListMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge