Blog

Event – Girls Surf Session by O’Neill & CosmoGIRL!

surfSurfen, sport, muziek, peace & happiness: wat heb ik ongelooflijk genoten van het O’Neill event in Scheveningen. Ik heb spierpijn op plekken waarbij ik niet eens wist dat er spieren zaten en de ervaring was onvergetelijk.  Wie had ooit gedacht dat ik de zee in zou durven om te gaan surfen? Mijn omgeving had gedacht dat ik aan de zijkant zou blijven staan, maar ik ging heel dapper (tussen alle kwallen, haaien, vieze visjes en schelpen) de zee in. Ik vertel je meer over deze spectaculaire en sportieve dag!
IMG_7367Geluk vermenigvuldigt zich als je het deelt. Helemaal waar want ik ging samen met Anne naar dit event toe en lieve Emilia en haar zus waren er ook! Echt heel erg gezellig, zo fijn om elkaar weer te zien en lekker bij te kletsen. En dan ook nog eens aan het strand in het heerlijke zonnetje. Het event vond plaats bij Hart Beach Surfschool en het was georganiseerd door O’Neill & CosmoGIRL!. De Girl Surf Session 2014 was onderdeel van het Woodstock Surf Festival met spread the love als slogan, superleuk! We gingen eerst surfen en daarna lekker nagenieten met eten en muziek tijdens het festival. Maar eerst: de wetsuits.

Wist je dat een wetsuit héél erg gek voelt om aan te hebben? Ik had nog nooit zo’n item aangehad, maar het voelde glibberig en vreemd haha. Maar zolang het de koud maar buiten hield vond ik het prima en gelukkig deed het goed zijn werk. Het zonnetje scheen wel, maar erg warm was het niet en de wind deed flink haar best om kippenvel te bezorgen. Dankzij de wetsuits voelde je de frisse golfen niet en durfde ik gek genoeg ook veel meer! We begonnen met yoga op het strand en dat was heel grappig, omdat je in de wetsuits niet erg goed kon bewegen. En aangezien ik ook niet de lenigste ben, was het vast en zeker een hilarisch tafereel.

surf2
Na yoga kregen we uitleg van de instructeur en hebben we geoefend op het droge. Vooral het peddelen, opstaan en blijven staan was een flinke opgave en hebben we regelmatig herhaald. Toen ging ‘het snoer’, het heeft vast een andere fancy professionele benaming die ik natuurlijk gelijk ben vergeten, om het been en gingen we de zee in. Ik heb zo’n gekke tik dat ik per se wil zien waar ik in ga, maar de zee was smerig donkergroen/bruinig waardoor dat niet ging. Het idee alleen al dat ik door de woonkamer van kwallen kon lopen, deed mij bijna omkeren maar ik wou het zo ontzettend graag proberen dat ik toch doorging. En het was te gek!


De wind was flink aanwezig en de golfen waren hoog en sterk, waardoor ik al snel onbewust zout aan het happen was. Ik stond tot mijn ellebogen in het water en ging flink peddelen en het was zo leuk! Samen met Emilia en Anne gingen we aan de slag en Emilia kon zelfs staan op het einde! Mij was dat nog niet gelukt, maar de kick om die golfen te pakken was waanzinnig. We waren een uur bezig, maar lichamelijk was het natuurlijk niet niks om al die inspanningen te verrichten. Mijn vriend ging ondertussen Sea Life bewonderen (dit was om de hoek) en kwam daarna kijken, hij schoot foto’s en kwam op het voor hem perfecte moment waar nog veel over gepraat wordt…

Ik wou nog even een poging wagen en ging alvast goed staan en toen op de plank liggen. Ik begon wat te peddelen, maar had niet gezien dat er ondertussen een méga golf achter mij was gekomen. Ik belandde op die reusachtige golf, waardoor ik naar voren schoof op de plank, de plank rechtop besloot te staan en ik half koprollend onderging. En dit alles zag mijn vriend terwijl ik proestend boven kwam, mijn haren de echte beach-look kregen en mijn ogen transformeerden tot panda-eyes dankzij de mascara. The End haha. Ik kan er ook ontzettend om lachen achteraf, wat een avontuur! Ik had verwacht dat ik lichamelijk meer moeite met het surfen zou hebben, maar het was haalbaar wat natuurlijk een extra boost gaf. Ik zou het voor geen goud willen missen.

IMG_7370
Het uittrekken van de wetsuits was ook een flinke onderneming, wat blijven die dingen plakken! Je moest ze afrollen, maar dat duurde echt langer dan verwacht. Alsof deze ervaring nog niet spectaculair en mooi genoeg was, kregen we ook nog een mooie goodiebag mee van O’Neill & CosmoGIRL! en we kregen schoenen om te customizen. Ik vond ze in de orginele kleur al lekker vrolijk, waardoor ik ze zo heb gelaten. We genoten nog na met heerlijke frietjes en mijn vriend van een hamburger, terwijl een bandje van het Woodstock Surf Festival op de achtergrond speelde en de zon ons opwarmde. Dankjewel CreamPR voor deze onvergetelijke dag!

Kan jij surfen? En heb jij tips voor dit surfende(zee)groentje?

Liefs Dagmar
Follow me on

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.