Een nieuwe sportieve uitdaging kiezen, what’s next?
Nagenieten van de onvergetelijke run door Amsterdam ❤️ Quitters never win & winners never quit! Dankjewel lieve allemaal voor het meeleven, de succeswensen en de felicitaties! Dankzij jullie vloog ik over de finish ⭐ ️#werunamsterdam #quote #run #Amsterdam #running #fit #body #happy #dream #winner @theboyscouts

Een nieuwe sportieve uitdaging kiezen, what’s next?


De Nike’s We Run Amsterdam op 16 mei was een avond om nooit meer te vergeten. Na maanden trainen en onderaan de ladder te beginnen letterlijk opklimmen en sprongen maken om de finish van 10km te mogen halen. Wát een kick gaf het om dit te mogen halen, ge-wel-dig! De beelden flitsten nog lang door mijn hoofd, maar het wordt ook tijd voor een nieuwe uitdaging! What’s next?

Wat ik wil gaan doen, nu ik We Run Amsterdam heb uitgelopen wordt mij regelmatig gevraagd. En tot aan 16 mei leefde ik ook zodanig naar de run toe dat ik niet had nagedacht wat ik zou gaan ondernemen als het achter de rug is! Een lastige beslissing om te bepalen wat de volgende uitdaging zal worden vond ik het wel, want wat is verstandig en realistisch? Ik ben niet zo’n held in sporten zonder extra motivatie om een bepaalde fysieke sprong te mogen zien, vandaar dat de zoektocht sneller begon dan ik dacht.

Hardlopen is een sport die mij zoveel beter bleek te liggen dan ik in eerste instantie dacht, waardoor het erg goed blijft voelen. Ik dacht bijvoorbeeld dat Kayla (helemaal hot onder bloggers) ook helemaal het einde voor mij zou zijn en ik begon al te dromen over een fit en perfecte bikini body, totdat ik merkte dat de intensiteit te hoog voor mij lag. De krachtoefeningen zouden mijn lichaam niet opbouwen, maar eerder afbreken als ik dit tempo vol zou houden, al dacht ik eerst dat het een fantastische manier zou zijn om sterker en fitter te worden. Wat ik wel van deze manier van sporten heb geleerd, is de routine en frequentie te implementeren. Dat sprak mij namelijk wel aan, ook bepaalde oefeningen vond ik erg prettig om te doen in mijn eigen tempo en dat bleek een perfecte match. Semi-Kayla dus voor mij, maar dat voelt een stuk beter én daar bereik je uiteindelijk veel meer mee dan over je eigen grenzen heen te gaan nietwaar?

Omdat het hardlopen mij zo goed is bevallen, ga ik hier zeker mee verder. Lekker m’n gedachtes letterlijk de vrije loop laten, mijn conditie verbeteren en doorzetten. Maar ik ben dus niet zo’n goede loper als er geen sprake is van een doel, een uitdaging. De 10km gaat mij nog niet heel soepel af, al is het voor mij al een eer dat ik het mag halen en bereiken. Om te kiezen voor extra kilometers leek mij daarom niet verstandig, maar sterker worden is mijn nieuwe doel (ondanks het feit dat de Dam tot Damloop mij zo’n te gekke run lijkt! Net als de New York Marathon trouwens…) . Door het uitvoeren van oefeningen voor mijn buik, rug en benen wordt mijn lichaam krachtiger en door ongeveer drie keer per week te blijven hardlopen blijft mijn conditie in tact. Aan het einde van deze zomer of in het najaar wil ik nog graag een wedstrijd lopen van 10km, zo blijft de motivatie om te blijven lopen aanwezig met als doel een PR (haha áltijd de lat ietsiepietsie hoger leggen, doe jij dat ook?). Ik liep nu 1:08 en hoop uiteindelijk toch net iets onder het uur uit te kunnen komen op een dag, maar ik verwacht geen wonderen. En wie weet stap ik binnenkort heel sportief extra vaak op mijn nieuwe fiets, can’t wait!

We gaan eerst verhuizen en ik geloof dat dat inclusief het klussen ook een topsport is. Ik ben er klaar voor, het voelt zo bijzonder om eindelijk sterker te mogen zijn en een betere conditie te hebben. Dat is echt goud waard en onbetaalbaar, ik ben vanaf 0 begonnen en om dan 10km te kunnen hardlopen is echt een eer. Het trainen is niet voor niets geweest en ik kan het nu goed gebruiken, want ik kan zoveel meer hebben! Bij sportieve uitdagingen hoort ook het luisteren naar je lichaam, voldoende ontspanning en goed slapen, eten en drinken. Als de basis goed zit, dan kan je flinke sprongen maken!

Volgend jaar sta ik weer bij de start van We Run Amsterdam. Ben jij er dan ook bij en train je mee?  Sport jij graag met een doel voor ogen?

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 30 reacties.

 1. Kelly

  Wat mooi om over je doelen te lezen! Eerst maar ‘even’ verhuizen, daar kan je al je kracht en je focus goed voor gebruiken. Hardlopen blijf ik ook heel erg lekker vinden om te doen en ik ben sinds kort begonnen met yoga lessen, zowel actief als relax-lessen. Heerlijk! Ik vond het heel erg leuk om je gister gezien te hebben!
  Kelly onlangs geplaatst…Yoga – mijn eerste indrukMy Profile

 2. Owh wat zou ik graag volgend jaar met je mee willen rennen en het ook willen proberen. Maar ik moet in zien dat mijn knieën en enkels dat simpelweg niet aan kunnen. Voor mij is het dus, wat jij met Kayla had… noodzaak om iets anders te kiezen waar ik een prestatie uit kan halen. Ben zelf een heel erg teamsport iemand, maar dat kost altijd zoveel geld helaas. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Rimmel Lasting Finish By Kate Moss Lipstick – 107My Profile

 3. Anniek

  10 kilometer, moet je je eigenlijk voorstellen: dat is echt veel! Onwijs tof dat je dit voor elkaar hebt gekregen, en dat je je zoveel sterker voelt. Zelf sport ik nu meer ‘voor de lol’, ik dwing mezelf er niet toe. Af en toe een rondje hardlopen, gewoon omdat het lekker is! En heel erg veel plezier met het verhuizen, ik ben zo benieuwd hoe het gaat worden! Liefs <3
  Anniek onlangs geplaatst…Mijn eerste keer StarbucksMy Profile

 4. Frauke

  Ik vind het zooo knap dat je dit hebt gedaan en dat je jezelf ook nu blijft uitdagen! Mooie doelstelling om je PR te verbeteren, je kan ook niet blijven kilometers toevoegen natuurlijk. 10km vind ik zelf echt al een hele goede prestatie! En inderdaad, oefeningen voor je lichaam zullen je vast helpen om sterker te worden! Heel veel klusplezier alvast gewenst :)! X
  Frauke onlangs geplaatst…DIY: zelf schriftjes makenMy Profile

 5. Frauke

  Ik vind het zooo knap dat je dit hebt gedaan en dat je jezelf ook nu blijft uitdagen! Mooie doelstelling om je PR te verbeteren, je kan ook niet blijven kilometers toevoegen natuurlijk. 10km vind ik zelf echt al een hele goede prestatie! En inderdaad, oefeningen voor je lichaam zullen je vast helpen om sterker te worden! Heel veel klusplezier alvast gewenst :)! X
  Frauke onlangs geplaatst…DIY: zelf schriftjes makenMy Profile

 6. Justine

  Oeh herkenbaar! Zonder doel ben ik ook veeeel minder gemotiveerd. Dat maakt echt zoveel verschil uit inderdaad! Ik vind het overigens nog steeds knap. 10k, dat is mij nog niet gelukt!
  Justine onlangs geplaatst…PLOG 14-05: een dagje BelgiëMy Profile

 7. Marion

  Ik zwem op dit moment alleen en dan met name voor de ontspanning. Ieder jaar is er echter in oktober in het extra uur als de winter ingaat een evenement voor Spieren voor Spieren. Het uur dat de klok teruggaat ga je dan zwemmen om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Volgend jaar wil ik daar eigenlijk aan meedoen, want als het goed is gaat ”mijn” zwembad volgend jaar ook meedoen. Lijkt me supergaaf!
  Marion onlangs geplaatst…Zware tegenvallerMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw wat een supermooi evenement! Klinkt echt prachtig, wat bijzonder om eraan een bijdrage te mogen leveren!

 8. Weer een super inspirerend stukje om te lezen. Ik zou ook zo mee willen doen volgend jaar, lijkt me echt een super ervaring! Ik moet er alleen nog even goed overnadenken :$ (totaal geen conditie + long issues) Ik wil jullie veel succes wensen met het verhuizen en klussen! X
  Cherissa Blans onlangs geplaatst…Vogeltjes op mijn portemonneetjeMy Profile

 9. Sophie

  Die verhuizing zal inderdaad een sport op zich zijn; maar wel weer iets om naartoe te leven! En het gaat vast fantastisch worden! <3 Ik zit te twijfelen om me in te schrijven voor de Ladiesrun, maar de We Run Amsterdam 2016 is voor mij ook een feit haha!
  Sophie onlangs geplaatst…OPI Coca ColaMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Jaaaa lekker trainen en dan volgend jaar samen aan de start van deze run!

  1. Dagmar Valerie

   Wauw superlief je comment dankjewel! Geeft een extra boost, echt onwijs lief <3

 10. Bente

  Dat lijkt me een prachtig doel, een snellere 10 km lopen in het najaar!

  Ik zelf heb me wel weer ingeschreven voor de Dam tot Damloop. Het wordt mijn derde keer en heb er nu al weer zin in :) Maar ik wil eindelijk eens echt goed getraind aan de start staan dus de komende maanden ga ik hard aan de bak :)
  Bente onlangs geplaatst…Foodie Friday: Zweedse gehaktballetjesMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw wat supergaaf dat je de Dam tot Damloop gaat doen! Aah echt te gek, ik duim voor je dat het ontzettend goed zal gaan en dat je volop van de run kunt genieten. Veel succes de komende tijd met trainen, je kunt het!

 11. Renske

  Het blijft een prestatie dat je die 10 kilometer hebt behaald! Leuk om te zien hoe je nu verder gaat. En het verhuizen en klussen komt steeds dichterbij! Leuk. :)

  Zelf ben ik ook iemand die een doel moet hebben. Hardlopen vind ik een prettige manier om mijn hoofd leeg te maken, maar helaas houd ik dat maar even vol en dan stop ik er weer mee. Eigenlijk zou ik mij ook moeten inschrijven voor een run. Maar dan voor 5 kilometer, haha. Ik moet ook bij 0 beginnen. Maar ik ga ervoor! En wie weet sta ik volgend jaar dan ook bij de start van We run Amsterdam. ;)
  Renske onlangs geplaatst…The Liebster AwardMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Haha ja? Dan heb ik het aardig ingeschat, er komt nog een intensieve tijd aan, maar het geeft denk ik ook veel energie om te zien dat je nieuwe woning echt een thuis wordt. Ik doe heel graag in de ochtend yoga oefeningen, de ene keer iets meer dan de andere keer, net hoeveel tijd ik heb :) Echt lekker om zo de dag te beginnen!

 12. Esther

  Het is al onwijs knap dat je 10km hebt gerend Dagmar! Daar mag je echt wel trots op zijn. Ik denk dat het een goed plan is om in het najaar weer eens zo’n run te doen, zodat je in elk geval nog een doel voor ogen hebt! En ik vind het fijn om te horen dat er iemand is die niet zoooooooo ontzettend enthousiast is door Kayla. Ik volg het programma zelf ook, maar merk dat het in combinatie met hardlopen voor mij gewoon echt te zwaar is en dat vind ik wel heel erg jammer, maarja…. Ik moet ook echt keuzes maken! Keep going Dagmar! Liefs
  Esther onlangs geplaatst…Felle lipstick, arrogant?My Profile

 13. Marloes

  Ik vind het nog steeds zo knap van de 10k die je hebt gelopen hihi! Altijd leuk om op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen. Heel veel succes met de verhuizing mop! Wij krijgen de week naar jullie de sleutel! X
  Marloes onlangs geplaatst…5x YogaMy Profile

 14. Haha ik zou willen dat ik wat sportiever was, ik beweeg wel veel (lopen en fietsen), maar echt bezig met een sport ben ik niet.
  Anne-Sterre onlangs geplaatst…StudiekeuzestressMy Profile

 15. Sandra(hpw)

  Is zoiets als ’n Color Run niets voor je?
  Morgen is ‘ie in Amsterdam, maar 12 september ook in Utrecht. Nog ’n hele tijd dus.. En het zijn ‘maar’ 5km.. Ahh, misschien kan je tegen die tijd wel al weer veel meer, grotere afstanden afleggen.. en gaat die 10km dan met gemak..

Geef een antwoord

CommentLuv badge