5 X Tips om lekkerder in je vel te zitten

5 X Tips om lekkerder in je vel te zitten


Een bikiniproof lichaam komt helaas niet voor iedereen uit de lucht vallen. Het is elke dag hard werken, maar is een lichaam om door een ringetje te halen echt zo relevant? Waardevoller is dat je lekker in je vel zit, want dit straal je immers uit! Als jij je goed voelt en je blij bent met jezelf (en daarmee doelen we op het accepteren van hoe je daadwerkelijk bent) dan is dat geweldig. Dat kan lang niet iedereen zeggen. Of je nu wat beter in je vel zou willen zitten of je verlangt naar een betere gezondheid, dit is al snel te realiseren met wat kleine tips en tricks. Zes dagen per week naar de sportschool en een streng dieet? Nee, bedankt daar zijn we niet zo’n fan van. Maar met deze vijf stappen maken we alvast sprongen in de juiste richting! 

Een half uur per dag bewegen
Of je nu lekker even naar buiten gaat in de pauze om te wandelen of in de avond een rondje loopt; het hoeft niet gelijk zo te zijn dat je een marathon moet uitlopen! Elke beweging is erg welkom en heel goed voor je lichaam, de intensiviteit heb je zelf in de hand. Voel je je goed genoeg om een fietstocht te maken? Of word je gelukkiger van het doen van oefeningen? Kies de bewegingsvorm die bij je past, dan houd je het veel langer vol en wordt elke dag even bewegen een stuk toegankelijker én aantrekkelijker.

Snoepjes en koekjes minderen
Heb je al nagedacht over hoeveel suikers en ongezonde voedingsstoffen je eigenlijk binnenkrijgt? Pff dat is soms wel een beetje een domper! Vooral als het zo lekker gepresenteerd wordt of dat het je zelfs wordt aangeboden! Onmogelijk om daar ‘nee’ tegen te zeggen, toch? Althans, ik vind het een flinke opgave, want ik ben echt een snoepkont en koekjesliefhebber. Ook staat chips op de eerste plek als het gaat om favoriet eten, ook niet heel gezond natuurlijk. Maar wat als we eens die snoepjes en koekjes minderen? In plaats van drie keer per dag snacken en snoepen tussendoor, mogen we er ééntje per dag. Dan mag je zelf kiezen wanneer je het eet en ben je er extra bewust van. Lekker toch als iets niet helemaal verboden wordt, maar je gewoon lekker mag blijven eten waar je blij van wordt, als je maar bewust bezig bent! En zodra je door hebt dat je iets lekkers mag per dag, dan kijk je er extra naar uit en geniet je ook meer.

Voldoende drinken
Krijg jij op een dag voldoende vocht binnen? Voor veel mensen is dit nog een hele opgave, ook ik vergeet het regelmatig en moet er soms zelfs aan herinnerd worden. Zet bijvoorbeeld standaard een flesje water op je bureau of vul je kopje gelijk aan als deze leeg is. Zo is het nog maar een kleine moeite om toch te drinken en voldoende vocht zorgt voor een betere huid, een fitter gevoel en geen uitdrogingsverschijnselen. Go for it!

Slaap lekker!
Wist je dat slaap ontzettend belangrijk is voor ons? Zo herstelt je lichaam veel sneller en beter, je hebt meer energie om activiteiten te ondernemen en je lichaam krijgt voldoende rust. Onderschat het slapen daarom niet, het vormt een essentieel onderdeel van de agenda en inkorten van nachtjes heeft vervelende gevolgen. Het verschilt per persoon hoeveel slaap je nodig hebt, maar je kunt vast een indicatie maken door te kijken wanneer jij vrolijk uit je bed stapt. En wat is er nu fijner dan een goede nachtrust?

Maak realistische doelen
Wat betekent fit voor jou? Stel haalbare doelen op, dan blijf je gemotiveerd en heb je zin om ermee aan de slag te gaan. En alle beetjes helpen! Wil je gezonder eten en drinken? Probeer frisdrank te vermijden, evenals het eten koken middels het gebruiken van pakjes en zakjes. Behoefte aan meer beweging? Pak de trap in plaats van de lift of de fiets in plaats van de bus. Duik eens eerder je bed in, doe eens gek en breng een bezoekje aan de sportschool of creëer een ontspannen avondje met een boek.

En als het even kan? Probeer stress te vermijden, las momentjes van me-time in ter ontspanning en zorg voor jezelf. Voor je het weet zit je lekkerder in je vel dan ooit!

Ben jij blij met jezelf en zit je lekker in je vel? Waarom wel/niet? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 12 reacties.

 1. Bettie

  Ik merk als ik een tijdje minder goed beweeg, dat ik dan meer gestresst bent. Maar daarnaast neem ik ook lekker (veel) tijd voor mezelf en mediteer ik soms en dat laatste helpt al vaak binnen een paar minuten.
  Bettie onlangs geplaatst…The Rory Gilmore reading listMy Profile

 2. Evelyne

  Goeie tips, ik moet ze alleen kunnen blijven toepassen & dat is een probleem..
  Momenteel zit ‘k iets minder goed in m’n vel & dat heeft alles te maken met m’n huidige job. Toch probeer ‘k mezelf door deze periode te loodsen door thuis te relaxen in de zetel of op bezoek te gaan bij vrienden of familie. Gewoon even aan iets anders kunnen denken, dat is soms zo zalig!
  Evelyne onlangs geplaatst…Mijn leven zoals het is #31My Profile

 3. Kim

  De tip over het waterflesje is absoluut waar! Moet mijn fles echt vaker gaan gebruiken. Water drinken is gezond voor iedereen!
  Kim onlangs geplaatst…De chronisch zieken tagMy Profile

 4. Maike

  Goede tips! Ik merk dat vooral genoeg bewegen en gezond eten voor mij erg belangrijk zijn. Tijdens drukke en stressvolle weken ben ik nog wel eens geneigd voor makkelijk en ongezond voedsel te gaan. In het weekend lig ik dan het liefst alleen maar op de bank of in bed te hangen, dat schiet natuurlijk niet op!
  Maike onlangs geplaatst…Themabruiloft: FlamingoMy Profile

 5. Larissa

  De afgelopen tijd ben ik bezig met het ‘lekkerder in je vel zitten’ en deze tips gebruik ik inderdaad ook, en echt: it works! Vooral het ‘bewegen’ en het minderen van koekjes en snoepjes helpen je (mij in elk geval) echt heel erg om je fijner te voelen. Goede tips! :)
  Larissa onlangs geplaatst…Een jaar later: mijn eerste spiegelreflexcamera!My Profile

 6. Margo

  “Heb je al nagedacht over hoeveel suikers en ongezonde voedingsstoffen je eigenlijk binnenkrijgt?” ooh waarom eet ik chocolade mouse op het moment dat ik dit lees?
  Margo onlangs geplaatst…Mijn hotspots in LeidenMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge