FIT! – 15 redenen om het sporten (weer) op te pakken

FIT! – 15 redenen om het sporten (weer) op te pakken

HKMX1
Zweten, spierpijn en tijdrovend . Zo zou je sporten in drie woorden kunnen omschrijven, maar we weten allebei dat het onwijs lekker is als je er eenmaal mee bent begonnen. Kom op, geef maar toe! Sporten kan je op verschillende niveaus en er is heel veel variatie, gelukkig maar zo zit er voor iedereen wat tussen waardoor je zin krijgt om aan de slag te gaan. Als je nog extra motivatie nodig hebt? Lees dan gauw verder! Sporten is heerlijk, omdat… 

 • … het goed voelt als je eenmaal bezig bent. Zet die knop om en ga ervoor! Zit je niet véél beter in je vel als je begonnen bent? Dat dacht ik al, ik zag je wel ja-knikken!
 • … je conditie wordt beter! Je kunt activiteiten langer volhouden en je bent actief aan het werk om je lichaam sterker te maken. Wie wil er nou niet een fit body?
 • … je altijd na het sporten zo’n trots gevoel krijgt, je hebt gerockt tijdens je work-out! Een geweldige prestatie en die schouderklopjes zijn meer dan terecht!
 • … je dan de hunks kunt bewonderen die zich standaard uitsloven in de sportschool. Muziekje aan en genieten!
 • … je bloed gaat beter stromen en je voelt je actiever en energieker. Je straalt het dan ook uit, heerlijk!
 • … de zomer eraan komt! En dan willen we natuurlijk  fabulous in onze bikini’s aan het strand liggen terwijl we trots zijn op ons lichaam. Dan straal je vanzelf!
 • … je toch echt die voornemens zelf hebt opgesteld en je niet wilt afgaan bij de rest. En je kunt gaan vinken als je het gewoon doet! Als dat geen motivatieboost geeft…
 • … de kans op het halen van de finish zo iets makkelijker in zicht komt! Ik schreef mij in voor de Nike Women’s 10km Run (lees hier het artikel erover)door Amsterdam en alleen het idee al dat ik zo’n afstand ga lopen werkt inspirerend én motiverend.

photo2-2-

 • Vastleggen in volledig scherm 16-1-2015 141108.bmp… je dan die geweldige sportcollecties niet alleen kunt bewonderen, maar ook mag dragen! Ik ben verliefd geworden op de nieuwe sportcollectie van de Hunkemöller HKMX (klik hier voor de collectie)en ik kan niet eens kiezen tussen de mooie items! Die goede voornemens worden op deze manier echt een eitje! Ik ga er spontaan van naar de sportschool…
 • … het rode streepje op de Garmin Vivofit weggaat! Om mijn pols heb ik deze topper en hij wordt rood (BOOS AH!) als ik te lang stilzit of te weinig beweeg. Ook geeft hij een dagelijkse uitdaging aan stappen mee die gehaald moeten worden, dus dat motiveert extra om meer te bewegen!
 • … je het gevoel krijgt dat dat dure sportschoolabonnement niet voor niets is! Je kunt natuurlijk ook lekker buiten hardlopen, maar zo’n abonnement is vaak wat aan de prijzige kant en het geeft je een goed gevoel als deze ook daadwerkelijk wordt benut! Zelf zit ik bij Fit4Free (klik hier voor meer informatie)en dit bevalt heel goed, het tarief is laag en ik kan onbeperkt sporten.
 • … je actieve foto’s kunt posten op Instagram! Een goede variatie op die met popcorn en fluffy pyjama op de bank. Oeps!
 • … je kunt afvallen! Niet voor iedereen is dit een reden om aan de slag te gaan, maar ik hoor momenteel regelmatig om mij heen dat die extra oliebollen in december toch teveel waren van het goede… Tijd draai je niet terug, maar lekker bewegen kan het verschil maken!
 • … je sterker wordt! Kan je ein-de-lijk die nieuwe nagellakdopjes er zelf afdraaien zonder dat je je vriend/vader/broer moet inschakelen.
 • … je niet als een hijger aan de telefoon klinkt als je lopend belt. Je bent immers een stuk fitter! Of dat je uitgeput bovenaan de trap verschijnt, je vliegt naar boven!

In dit artikel staan tips centraal om het sporten (na een rustperiode) weer op te pakken. Het is niet ingewikkeld, we can do this!  En het sporten voelt echt goed!

Ga jij het sporten (weer) oppakken of ben je al volop aan de slag gegaan? Wat vormt jouw motivatie? Veel succes!

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 35 reacties.

 1. He bah, nu weet ik weer dat ik echt moet beginnen :( Soms haat ik sporten echt maar soms hou ik er ook van hmm moeilijk haha. Ik moet maar niet zo lui gaan doen haha! Leuk artikel van je
  pastelbysabrina onlangs geplaatst…De ‘ik-hou-van-meuk’-tagMy Profile

 2. Marion

  Ik ben een hele fanatieke sporter geweest. Heb op redelijk hoog niveau gezwommen vroeger en liep dagelijks hard. Helaas kan ik nu niet meer sporten en ik moet zeggen dat ik daar soms nog best moeite mee heb. Ik kan best rustig een uurtje fietsen of een uurtje wandelen, maar dat is het dan ook wel. Soms is dat wel frustrerend, maar aan de andere kant…. Ik heb wel gewoon het ultieme excuus ;-)
  Marion onlangs geplaatst…Persoonlijke Update: LeegteMy Profile

 3. Dina

  Ik vind dat zo gaaf dat je de Nike Womens Run gaat doen. Alleen die inschrijving geeft waarschijnlijk al een kick!
  Dina onlangs geplaatst…Citroenen zijn coolMy Profile

 4. Corinne

  Leuk artikel. Na een hardloopdipje nam ik me voor om in januari weer flink aan de bak te gaan…… En toen werd ik zo snotverkouden dat het me niet verstandig leek om in de zeikende regen van de afgelopen tijd te gaan. Gelukkig voel ik me vandaag weer wat beter. Hopelijk kan ik mijn ritme weer snel oppakken.
  Corinne onlangs geplaatst…Laughing Buddha Rituals cadeaupakketMy Profile

 5. Deisy

  Sporten is zo lekker: zowel voor je innerlijke mens alsmede je buitenkant. Goed dat je dit nog benadrukt en veel motiverende tips geeft. Ik vind het gevoel erna inderdaad echt heel fijn: het gevoel dat niemand je kapot krijgt en je de hele wereld aankan. Daar teken ik voor ;-)
  Deisy onlangs geplaatst…Plog: weekendje LondenMy Profile

 6. Iris

  Leuke blog! Meestal na training (ik volleybal) voel ik mij een stuk beter. Daarvoor is het echt moeilijk om van de bank te komen. Wel is het handig dat het een teamsport is, als je niet gaat stel je je team teleur.

 7. Jessica

  Boohoo heeft sinds kort ook de sportcollectie in Nederland beschikbaar, heel leuk en heel motiverend!

 8. Zelf zit ik ook midden in mijn nieuwe sport routine en makkelijk is het zeker niet. Maar goed voelt het wel. Toch wil ik stiekem weer terug naar teamsport, daar ligt mijn liefde, alleen is het zo duur. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Inspiratie voor een nieuwe huisjeMy Profile

 9. Saar

  Hihi, ja, geweldige redenen om te gaan sporten! En daarom staat dan ook twee keer per week sport op mijn agenda. Al ben ik niet het type van de sportschool. Ik doe gewoon Tai Chi en ga zwemmen. Sportief genoeg voor mij!
  Saar onlangs geplaatst…Mijmeringen | Het valt toch niet te veranderen…My Profile

  1. Dagmar Valerie

   Ah het gaat je lukken hoor, maar kies wel een sport uit die bij jou past en waar je je goed bij voelt. Je kunt het, dat weet ik zeker <3

 10. Saskia

  Toevallig van het weekend de lange sportbroek en sport bh uit de hunkemöller collectie gekocht en nou lees ik dit artikel.
  Inderdaad heerlijk spul, zit super en het gaf mij weer net even de juiste motivatei mijn hardloopschoenen na lange tijd weer eens aan te trekken.
  Saskia onlangs geplaatst…Nieuwe LayoutMy Profile

 11. Anique

  Leuk artikel! Die foto van jou bij de kikarun in genomen op het lint, vleuten toch? Toen kende ik je blog nog niet, maar anders had ik je even gedag gezegd! Ik woon daar 1 minuut (hard)lopen vandaan haha!

Geef een antwoord

CommentLuv badge