Blog

Zelfliefde – Elke dag een beetje liever zijn voor jezelf

Het is februari, de maand van de liefde. De wereld is bedekt met een laagje sneeuw en de temperaturen zijn historisch laag. We kunnen de warmte goed gebruiken. Door hartverwarmende acties en berichtjes te sturen naar elkaar, maak je het dagelijkse lichter voor anderen. Een compliment en een glimlach zijn al van onschatbare waarde. Maar gun jezelf ook de warmte en liefde die je nodig hebt. Elke dag een beetje liever zijn voor jezelf is misschien een flinke uitdaging, maar omarm zelfliefde en voel wat het met je mag doen. Zelfliefde is een prachtig cadeau, verrijk jezelf!

Elke dag kunnen we kiezen om te doen waar we energie van krijgen. Je kunt voor jezelf zorgen. Of je kunt het niet doen. Je kunt de dag invullen op een manier die goed en gezond is voor jou. Door de dag te beginnen met een fijne ochtendroutine, door je uit te rekken en na te denken over je intentie voor deze dag. En zo mag je elk moment van de dag in verbinding staan met je gevoel. Je mag er zijn, want je bent meer dan goed genoeg. Geef het kritische stemmetje in je hoofd geen kans, omdat je liefdevoller kijkt naar hoe je bent en doet. Omdat je leeft vanuit vertrouwen en je de rust en ruimte mag ontvangen die je nodig hebt. Durf te beleven vanuit jouw levenskracht.

Je bent van ver gekomen en moet je kijken waar je nu mag staan. Ontdek het uitzicht waar je van mag genieten en bekijk waardoor je al wordt omringd. Focus op wat er al is, want we weten allebei dat het ontzettend veel is. Elke dag stop je nieuwe inzichten, lessen en ervaringen in je rugzak, maar wat gebeurt er als je deze eens af doet? Voel de last van je schouders afglijden en open de rugzak. De ontlading. Welke belevenissen en inzichten komen er als eerste uit? En wat komt daarna? Er zit zoveel in, je hebt het allemaal verzameld tijdens jouw ontdekkingsreis door de dagen, weken en maanden heen. Ongelooflijk toch dat je het allemaal zelf kunt dragen? Je bent zoveel sterker dan je denkt, wat mag je trots zijn.

Wat heb je nodig om deze dagen lichter en liefdevoller te beleven? Wees elke dag een beetje liever voor jezelf. Begin vandaag. 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.