Blog

Welkom in Self-care september! Zorg (nog) beter voor jezelf!

Hoera, het is de maand september en deze maand staat in het teken van self-care. Hoe kan je (nog) beter voor jezelf zorgen? September is voor veel mensen een drukke en hectische maand waarin scholen weer beginnen of het werk weer van start gaat met bijbehorende verplichtingen en moetjes vanuit huis. Het vakantiegevoel proberen we vast te houden, maar die pogingen stranden al snel en dat is zonde. Door ook deze maand extra te letten op manieren hoe je nog beter voor jezelf kunt zorgen, komen we extra energiek deze maand door! Hoe ga jij tijdens self-care september (nog) beter voor jezelf zorgen?

Van vullen naar voeden van jezelf: self-care september

Misschien wil je wel een lekker boek uitlezen of je eindelijk verdiepen in een onderwerp waar je graag meer over wilt weten. Wellicht verheug je je erop om een nieuwe hobby te zoeken en wil je daar eens goed de tijd voor nemen om te ontdekken wat bij je past. Misschien heb je behoefte aan meer slaap of een gezonder eetpatroon. Self-care betekent dat je (nog) beter voor jezelf gaat zorgen; je gaat van jezelf vullen naar jezelf voeden. Niet alleen wat betreft eten, maar een gezonde levensstijl in het algemeen. Het zit in het bewegen, in het voeden van jouw hoofd met informatie, inspiratie en mooie inzichten waardoor je je een rijker mens mag voelen. Het zit in het opdoen van mooie ervaringen, jezelf warmte en liefde gunnen en loslaten wat niet langer goed is voor jou. Je kunt er zelfs een betere ochtend- en/of avondroutine aan overhouden; we gaan het hebben over self-care in de breedste zin van het woord voor de maand september!

Neem de tijd en ontdek welke self-care manieren goed passen bij jou

Wat houdt je tegen om beter voor jezelf te zorgen? Is het de tijd? De overstromende agenda? Letterlijk de moeite die je moet investeren in jezelf? Pak het zo groot of klein aan als je zelf graag zou willen, wat past bij jouw wensen en persoonlijke situatie. Iedereen past self-care toe op een ander niveau, maar kan zich dus ook op een ander niveau ontwikkelen op dit gebied. Kan je een dagdeel naar de sauna? Gaan! Wil je graag wandelen over het strand? Go for it! Wil je gezonde maaltijden maken? Leen een kookboek van een vriendin en ontdek lekkere recepten. Wil je jezelf beter verzorgen? Koop een maskertje en geniet bewust van het douchen. Self-care zit in de grote en kleine momenten die je jezelf gunt. Niet alleen in de maand september, maar elke dag van het jaar. Laten we daarom beginnen aan deze ontdekkingsreis wat goed is voor jou en op welke manier je nog beter voor jezelf kunt zorgen. Neem de tijd en geniet van deze fijne ervaringen!

Wat zou jij graag vaker willen toepassen of doen tijdens self-care september? Op welke manier kan je nog beter voor jezelf zorgen? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.