Blog

Voor op jouw prioriteitenlijstje: zorg goed voor jezelf

Alles is anders en dat vraagt ontzettend veel van ons. We worden allemaal geraakt door deze periode, maar ik hoop met heel mijn hart dat je hier goed doorheen mag komen. Hoe? Door goed voor jezelf te blijven zorgen. En door te blijven voelen wat je nodig hebt zodat je hiernaar kunt handelen. Selfcare staat op mijn prioriteitenlijstje, maar de ruimte hiervoor maken is nog behoorlijk lastig. Zeker met twee kids, een onderneming, een huishouden… We maken er het beste van en ondertussen is het belangrijk om niet om te vallen. Focus op wat wel mogelijk is, zorg dat je energiek en fit blijft en creëer ontspannen momenten om op te laden. Zet jezelf op het prioriteitenlijstje!

Ik vind deze periode intens, gezien we onszelf continu moeten aanpassen en de ruimte beperkt is. Als ik te lang blijf hangen in negatieve, angstige of belemmerende gedachtes, merk ik dat ik leegloop qua energie. Maar hoe hou ik deze kracht en energie wel bij mij? Door mij even af te sluiten van de nieuwsberichten en media. Niet om mijn kop in het zand te steken, want ik vind het ontzettend belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er allemaal speelt. Toch worden er veel krachttermen gebruikt om angst te zaaien en gezien mijn gevoeligheid raakt het mij extra hard. Door mijzelf hiervoor af te schermen kan ik op adem komen en focussen op het hier en nu. Kinderen zijn ontzettend goed in het nu beleven en ik kan dan ook veel van hen leren.

come get fashion geruite jas

Ook ben ik dol op de wandelingen buiten. Even de natuur in en de zintuigen open zetten. Rennen met de kids, spelen in de speeltuin, luisteren naar de vogeltjes en gewoon even ‘zijn’. Samen lachen, plezier maken en herinneringen creëren waar we later aan terug kunnen denken. Stampen in de plassen, stoepkrijten, glijden van de glijbaan en heel hard schommelen; zorgeloos genieten van elkaar. Deze geruite jas is echt een feestje om te dragen en maakt deze momenten nog fijner. Ik voel mij er goed in en dat geeft ook positieve energie. Goed voor jezelf zorgen betekent letterlijk jezelf verzorgen en daarnaast mag je outfits dragen waar je je comfortabel in voelt. Dat de jas ook nog eens stijlvol is en lekker zit maakt het helemaal af. Geruite jassen zijn goed te combineren en passen perfect bij de outdoor look.  Van deze blijmaker ga ik nog lang plezier beleven! Een mooie eyecatcher voor de garderobe, een ontspannend verzorgingsproduct, een lekker geurtje of een badproduct doet al wonderen. Wat heb jij nodig om goed voor jezelf te zorgen?

Buiten beleven, in de lente genieten van de tuin, focussen op het goede, lekker dansen door de woonkamer, een spelletje spelen of genieten van een gezonde maaltijd; het maakt mij blij en dankbaar. En dat is precies waardoor mijn energie stijgt. Een paar bladzijdes lezen uit een boek over persoonlijke groei, geeft mij ook veel energie. Het zorgt voor een boost aan ideeën en mooie inzichten. Ik probeer minder op mijn telefoon actief te zijn en de dag af te sluiten met een boek om beter in slaap te vallen. Bladeren door een tijdschrift als Flow of Happinez is ook ontspannend. Het mediteren geeft mij daarnaast steeds meer rust en energie. Ik vind het heerlijk om de dag positief af te sluiten met een meditatie. Ik luister naar de inspirerende vragen en geniet van een deken van kalmte die ik over mij heen voel dalen.

Goed voor jezelf blijven zorgen is extra waardevol en belangrijk, hoe probeer jij ruimte te maken voor selfcare?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.