Blog

Tijd voor zelfliefde op Valentijnsdag

Misschien vind je Valentijnsdag een commerciële bedoeling, misschien ben je er fan van. Ik vind de dag een mooie reminder om met meer oog en aandacht van elkaar te genieten. Het is een dag waarop ik dierbaren graag in het zonnetje zet. Niet zozeer met kaarten en bloemen, maar wel met een lief berichtje of warme woorden. Het uitspreken dat je om elkaar geeft heeft geen ‘herinneringsdag’ zoals Valentijnsdag nodig. Toch geeft het iemand veel vreugde en plezier wanneer je het zegt of een knuffel geeft. Een prins op het witte paard is geen vereiste om van Valentijnsdag een liefdevolle tijd te maken. Ik vind het een mooi idee dat je ook al het verschil kunt maken door iemand jouw glimlach te schenken. Natuurlijk is het super dat je aan anderen denkt, maar heb je ook aan de mogelijkheid gedacht om jezelf meer liefde te geven op Valentijnsdag? Ik deel toegankelijke tips voor zelfliefde op deze Valentijnsdag. Lees je mee?

Verschillende vormen van zelfliefde

Op deze dag van de liefde sta ik graag even stil bij zelfliefde en selfcare. Zelfliefde is voor iedereen anders te interpreteren, maar ik zie het als de mogelijkheid om jezelf te omarmen zoals je bent. Dat je jezelf liefde gunt, omdat je goed genoeg bent. Deze vorm van liefde kan je jezelf geven, door jezelf te voeden in plaats van te vullen bijvoorbeeld. Geef jezelf een compliment, gun jezelf een glimlach of bekijk het punt waar je nu mag staan. Noem een prestatie of situatie op waar je trots op bent, denk na over jouw kracht en talent. Je bent meer dan goed genoeg, gun jezelf dit perspectief en inzicht. Je mag er zijn en je bent prachtig zoals je bent. Je werkt elke dag aan jezelf om te komen waar je nu mag staan, geniet van het uitzicht en wees trots op jezelf.

Je bent goed genoeg: gun jezelf zelfliefde

Valentijnsdag is een dag waarop we wereldwijd de liefde vieren. Liefde voor elkaar, maar daar mag wat mij betreft ook liefde voor jezelf aan toegevoegd worden. Weg met de twijfels, de onzekerheden en de worstelingen waarmee we dagelijks dealen. Gewoon even tijd om te ontdekken dat je goed genoeg bent en dat je oneindig en onvoorwaardelijk veel liefde waard bent. Zelfliefde zit zeker niet alleen maar in de grote beloningen, maar juist de kleine gelukjes die je jezelf gunt. Een compliment, een warme blik in de spiegel, een lekker voedzaam gerecht, een ontspannen bad na een dag werken, een relaxmomentje op de bank met fijne achtergrondmuziek, een uurtje extra om te slapen of een fijne wandeling in de natuur. Geniet van liefdevolle momenten die je jezelf gunt.

Ik hoop dat je op deze dag veel liefde mag voelen. Op welke manier (groot of klein) kan je jezelf zelfliefde geven? Feel the love ☆

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.