Blog

Self-care september: (nog) beter voor jezelf zorgen

Londen by dagmar valerie

Lieve jij, augustus loopt bijna ten einde en september staat voor de deur. Een maand waarin de scholen weer beginnen, het werk van de grond komt in een sneltreinvaart en de dagelijkse verplichtingen en moetjes ons te wachten staan. Het is een maand waarin we balans zoeken, we meer willen bewegen en we voldoende rust proberen te pakken. Toch blijkt het in de praktijk een uitdaging te zijn om in september het hoofd koel te houden. Daarom leek het mij een leuke kans om juist in deze drukke, ambitieuze maand self-care september te introduceren. Een maand waarin je bewust bezig bent om kleine momentjes voor jezelf te creëren waarin je even op kunt laden en goed voor jezelf kunt zorgen. Dat kan op uiteenlopende manieren! Ik vertel je heel graag meer over self-care september en hoe je mee kunt doen!

Deelnemen aan self-care september

Of je mee gaat doen is helemaal aan jou. Dit artikel is bedoeld om je te stimuleren en te inspireren bewust na te denken hoe je in de maand september kunt ontspannen en opladen ondanks de dagelijkse hectiek. Dit kan op kleine (en natuurlijk ook grote) manieren, maar het is vooral belangrijk om na te denken wat goed werkt voor jou. Aan self-care hoeft geen prijskaartje te hangen, je kunt diverse activiteiten of juist oplaadmomenten creëren die aansluiten bij jouw wensen. Hoe vaak je ermee aan de slag gaat, hangt ook helemaal af van jouw persoonlijke situatie. Denk vooral na over de vraag hoe jij in de maand september extra goed voor jezelf kunt zorgen. Hoe kan je er (nog) beter voor jezelf zijn?

Self-care ideeën voor de maand september

Self-care september klinkt gewoon erg lekker en daarom vormt het een fijne motivatie om juist in deze drukke maand waarin alles weer op gang komt te focussen op voldoende rust, balans, ontspanning en oplaadmomenten voor jezelf tussendoor. Je bent het meer dan waard om goed voor jezelf te zorgen, vanuit dit oogpunt kan je er ook veel beter voor anderen zijn als jij in jouw kracht staat vol energie en positieve gedachtes over jezelf. Dat verdien je, maar het is logisch dat het er even bij inschiet als de agenda volloopt. Daarom is het extra fijn om goed voor jezelf te zorgen deze komende periode. Mocht je nou denken: dit klinkt erg goed, maar wat kan ik nou concreet doen?
Ik deel handige ideeën met jou ter inspiratie, zodat je voor jezelf na kunt gaan wat goed past en aansluit!

  1. Vaker naar buiten om een lekkere wandeling te maken. Bijvoorbeeld als afsluiter van de dag!
  2. Een keer per week genieten van een heerlijk gezichtsmasker.
  3. Op tijd naar bed, zodat je de volgende dag ook voldoende energie hebt.
  4. Gezonde maaltijden klaarmaken die voeden in plaats van vullen.
  5. Genoeg en gezond drinken, zodat jouw lichaam voldoende vocht binnen krijgt in deze drukke maand.
  6. Bewust handelingen uitvoeren en minder leven op de automatische piloot.
  7. Extra feestelijke ontbijtjes voor jezelf klaarmaken.
  8. Meer moeite doen om jezelf te verzorgen tijdens jouw ochtend- en avondroutine.
  9. Leren hoe je jezelf een fijne massage kunt geven.
  10. De tijd nemen om te zijn. Om jouw zintuigen open te zetten en gewoon even lekker te zijn zoals je bent.

Op welke manier kan jij (nog) beter voor jezelf zorgen? Sta er eens bij stil, zodat Self-care September voor jou met een vliegende start mag beginnen!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.