Blog

Positief blijven tijdens de crisis

bydagmarvalerie

We leven in een onwerkelijke tijd waarin niets vanzelfsprekend is. We proberen ons zo goed mogelijk aan te passen aan het ‘nieuwe normaal’ en de maatregelen die tijdens deze crisis van toepassing zijn. Corona heeft veel impact op het dagelijkse waardoor we afstand moeten houden, minder met anderen samen kunnen zijn en openbare ruimtes er anders uitzien. We voelen ons kwetsbaarder dan ooit, want de gezondheid van dierbaren en die van onszelf staat op het spel. We bevinden ons in een intelligente lockdown en het Coronavirus maakt direct en indirect slachtoffers. De ene dag lukt het ons beter dan de andere dag; positief blijven tijdens deze crisis. En toch is het ongelooflijk belangrijk om te blijven hopen dat het beter zal gaan. We komen hier doorheen, want alles gaat voorbij. Ook deze onwerkelijke tijd. We zijn zoveel sterker dan we denken, vertrouw op deze kracht en probeer te focussen op wat wél lukt en wat je wél hebt. En als het soms even niet gaat, laat dan ook deze emoties toe. Deze mogen er zijn. Ik deel graag in dit artikel mijn tips met jou hoe je positief kunt blijven in deze crisis. Maak van vandaag een goede dag!

Focus op het nu

Op welke manier kun je van vandaag een goede dag maken? Door te focussen op het nu, kun je er juist nu iets van maken. Als je je bedenkt dat deze tijd nog weken – misschien wel maanden – aan kan houden, dan voelt het hartstikke zwaar en onwerkelijk. Dan komen misschien wel de muren op je af en is het bovendien zoveel lastiger om hoop te vestigen op een betere toekomst. Daarom is het goed om vooral te richten op vandaag en op morgen. Het worden goede dagen, omdat… Hoe zou jij deze zin afmaken? Het worden goede dagen, omdat jij alle kracht in je hebt om er een fijne tijd van te maken. Omdat je sterker bent dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Omdat je trots mag zijn op waar je nu staat en je meer dan goed genoeg bent. Omdat je van elk moment tóch iets probeert te maken, hoe moeilijk het ook is. Omdat je je zelfs tijdens een pandemie staande weet te houden. Omdat je wordt omringd door lieve mensen die veel van je houden. Omdat je nooit alleen bent en je beschikt over fantastische kwaliteiten. Omdat je jezelf vandaag verwend met een lekker kopje thee, een ontspannende douche, een favoriet boek om te lezen, een wandeling in de natuur… Waar krijg jij energie van? Gun het jezelf en maak van vandaag een fijne dag.

Blijf in verbinding met elkaar

Het gevoel alleen te zijn doet pijn. Eenzaamheid maakt veel slachtoffers, een indirect gevolg van het verschrikkelijke virus. Daarom is het belangrijk om ondanks de afstand in verbinding te blijven met elkaar. Let goed op jezelf én elkaar. Samen komen we hier doorheen. Je kunt de 1,5 meter afstand bewaren en toch samen zijn. Met gezond verstand en gepaste afstand kan gelukkig heel veel. Een fijne picknick waarbij ieder op een eigen kleedje zit, een Skype gesprek, appjes hoe het gaat, het versturen van een kaart, een spontane ontmoeting in het park, fijne gesprekken in de tuin… Wees creatief en zorg voor elkaar, want samen komen we sterker uit deze crisis.

Geniet van grote en kleine geluksmomenten

Wees lief voor jezelf en neem de rust en ruimte om jezelf fijne geluksmomenten te gunnen. Deze tijd is anders dan anders, niets is langer vanzelfsprekend. Misschien vond je het normaal om regelmatig uiteten te gaan, het vliegtuig te pakken, festivals te bezoeken, met vrienden vaak leuke activiteiten te ondernemen en was je vaker op stap dan thuis. Hoe gek is het dat het niet op dezelfde manier meer kan. Dat we ons verbazen zodra we een vliegtuig in de lucht zien, dat we de supermarkt als een uitstapje zijn gaan ervaren en dat we meer dan ooit thuis zijn en er zelfs grotendeels moeten werken. Ik hoop dat je ondanks deze bijzondere periode de balans kunt vinden en deze behouden, dat je jezelf de rust gunt om te wennen aan deze veranderingen en dat je grote en kleine geluksmomenten kunt creëren.  Soms zijn ze er al en soms moet je jezelf deze gunnen en geven. Vergeet niet dat deze tijd zowel lichamelijk als mentaal veel met ons doet en veel van ons vraagt. Neem de tijd, overhaast niets en doe wat binnen jouw mogelijkheden ligt.

Ik hoop met heel mijn hart dat thuis voor jou een veilige en fijne plek mag zijn waar je kunt opladen en ontspannen. En dat je kunt blijven bewegen, geniet van gezonde maaltijden en voldoende rust kunt pakken. Blijf dichtbij jezelf en let goed op elkaar, samen komen we door deze crisis.

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.