Blog

Mindful creëren dankzij Unwindle en waterverf

aquarel Unwindle

Met veel enthousiasme wil ik je vertellen over het platform Unwindle, waardoor ik waterverf heb herontdekt. Ik kan ontzettend genieten van het creatieve proces, maar door de hectiek van het dagelijkse nam ik minder tijd voor aquarel. Ik pakte sneller mijn Ipad met Procreate erbij, maar dankzij het creatieve platform Unwindle ben ik ook meer ‘analoog’ gaan schilderen. Schermloos genieten van het nu, ontspannen en opladen. Relax, create en unwind. Ik ben dankbaar dat ik weer het plezier mag ervaren met aquarel, mijn perfectie los mag laten en op een toegankelijke manier mag creëren. Ik vertel je er graag meer over!

Ontdek hoe je met waterverf kunt ontspannen en opladen

In een wereld waarin de dagelijkse druk hoog ligt, is het waardevol om op te laden. De rust en ruimte pakken die je nodig hebt om te ontspannen, is een luxe geworden. Suzanne – founder van Unwindle – deelde de reminder dat het belangrijker is dan ooit om goed voor jezelf te zorgen. Door jouw creatieve ontdekkingsreis aan te gaan mag je ontdekken hoeveel energie het je geeft om op deze manier je hoofd leeg te maken. Je leert nieuwe technieken, ontdekt je eigen stijl en groeit als persoon. Het verrijkt onze levens en ik ben dankbaar dat ik deze creativiteit de ruimte mag geven. Door mijzelf deze creativiTIJD te gunnen, heb ik het plezier teruggevonden wat het schilderen mij gaf. Op het creatieve platform Unwindle staan verrijkende video’s over waterverf, de technieken en uiteenlopende opdrachten om aquarel onder de knie te krijgen. Het gaat daarbij niet om het eindresultaat, maar om het proces. Om mindful te aquarelleren, om te ontspannen en te genieten van jouw creatieve ontdekkingsreis op een toegankelijke manier. Vanuit jouw eigen woonkamer creëren met prachtige materialen; Unwindle is een blijmaker voor jong en oud!

Unwind with watercolor!

Van Suzanne ontving ik een pakket met waterverf van het merk Winsor & Newton, een aquarelblok met cold pressed A4 papier en een penseel met een boek waarin uitleg staat over Unwindle, de waterverftechnieken en hoe je onder andere bloemen kunt schilderen. Ook kun je meer lezen over het creatieve proces, ontspanning en self-care door middel van creatieve activiteiten. Alleen al het boekje straalt zoveel positieve energie en warmte uit, het is een mooi geheel voorzien van stralende illustraties. Kom je op het platform Unwindle, dan mag je genieten van inspirerende video’s waarin je uitleg krijgt over creëren met aquarel vanuit een ontspannen setting. Neem gerust een kijkje om het platform zelf te ontdekken als je ook geïnteresseerd bent in waterverf. Wil je een nieuwe hobby ontdekken? Dan kan ik je ook het Instagramaccount @Unwindle.me aanraden waardoor je regelmatig mag genieten van tutorials, tips en tricks.

creatief platform Unwindle

(Her)ontdekking van aquarel

Misschien is het handig om te weten dat het platform in het Engels is, maar de opdrachten, video’s en het boekje zijn erg toegankelijk waardoor het voor iedereen mogelijk is om aan de slag te gaan met waterverf. Echt zo’n heerlijke (her)ontdekking om het penseel weer vast te houden en te ontspannen. Zeker als je zonder verwachtingen experimenteert en probeert met technieken, de materialen en de verschillende stijlen. Niets moet en alles is goed, go with the flow. De creatieve meditatie met kleur swatches vond ik een adembenemende ervaring. Geweldig om op deze manier met dankbaarheid, kleuren, ontspanning en creatie bezig te zijn.

Genieten van deze creatieve ontdekkingsreis

Tijdens deze lockdown is rust en ruimte voor mijzelf schaars, maar als Simon een dutje doet dan vindt Lucas het erg leuk om met mij te schilderen. Ook in de avond kan ik er erg van genieten, alhoewel ik dan vaak ook de laptop er nog even bij moet pakken om te werken. Het is allemaal een fase en we moeten volhouden. Het creatieve proces maakt mijn hoofd leger en het geeft veel rust. Ik hoop er dan ook een nieuwe gewoonte van te kunnen maken om creatiever bezig te zijn. Dank je wel Suzanne voor het plezier dat je mij hebt teruggegeven om met waterverf aan de slag te gaan. Een feestje om naar jouw video’s te mogen kijken en te genieten van deze creatieve ontdekkingsreis. Ik kan het iedereen aanraden!

Gun en geef jij jezelf de rust en ontspanning die je nodig hebt? Heb je een uitlaatklep waardoor je op kunt laden? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.